ΑΥΤΟΫΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΣΗ. ΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ Α. ΣΑΜΑΡΑ

Μοίρασε το

Ανάβει φωτιές στη Ν.Δ, η «αυτοκάθαρση», καθώς στελέχη της γαλάζιας παράταξης που βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα επί Κυβερνήσεων του Κ. Καραμανλή, αντιδρούν ακόμα και σε απλή αναφορά του Προέδρου του Κόμματος, Αντώνη Σαμαρά να τους «βάλει στον πάγο». Ωστόσο και ο κ. Σαμαράς, ένας έξυπνος και μαχητικός πολιτικός, φαίνεται ότι δεν δείχνει τα κατάλληλα και αναγκαία σε αυτή την περίπτωση αντανακλαστικά ώστε να απομακρύνει όσους πλήγωσαν το κόμμα του και να βαδίσει στο δρόμο μιας επώδυνης αλλά αναγκαίας «επανίδρυσης» της Κεντροδεξιάς. Ο νέος αρχηγός της Ν.Δ οφείλει να δείξει τόλμη και αποφασιστικότητα και ως προς την παραγωγή πολιτικής, αλλά και ως προς την βαθιά ανανέωση του Κόμματος του.
Και αυτό είναι αναγκαίο διότι η Ελληνική Δεξιά – Κεντροδεξιά που κουβαλάει πολλές αρνητικές εμπειρίες από το παρελθόν (όχι μόνο βέβαια από την περίοδο 2004-2009) οφείλει να βαδίσει στα χνάρια των σύγχρονων κεντροδεξιών ευρωπαϊκών κομμάτων,…

να αφήσει πίσω της  την κουλτούρα της ακινησίας και να εφοδιαστεί με πρόγραμμα και σαφείς θέσεις . Οι εποχές είναι δύσκολες και η κομματική αντιπαράθεση , πρωτίστως ανάμεσα στην Κεντροαριστερά και την Κεντροδεξιά , πρέπει πλέον να γίνεται με πολύ σοβαρούς όρους και κυρίως με όρους που κινητοποιούν και εμπνέουν τον κόσμο . Νοθεύεται στο έπακρο η ίδια η υγιείς πολιτική αντιπαράθεση , όταν αντί να μπαίνουν στην πρώτη γραμμή τα σημαντικά , η ενασχόληση αφορά κάποια πρόσωπα –απ’ όπου και αν προέρχονται- που δημιουργούν αποστροφή στην κοινή γνώμη ή η κοινή γνώμη προβληματίζεται για την συμπεριφορά τους . 

Υπό αυτά τα δεδομένα , προκλήθηκε νέα εσωκομματική θύελλα  από την  αναφορά του Αντώνη Σαμαρά από το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ περί «αυτοκάθαρσης». Βουλευτές της ΝΔ εξαπολύουν βολές κατά της ηγεσίας, ενώ τριβές υπάρχουν και μεταξύ των ηγετικών στελεχών.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» το κομματικό επιτελείο ζήτησε την Τρίτη από τα στελέχη της ΝΔ να αποφεύγουν τη συζήτηση περί αυτοκάθαρσης και να βάλουν τέλος στη στοχοποίηση άλλων στελεχών. Το μήνυμα είναι ότι το ζήτημα αυτό το χειρίζεται αποκλειστικά ο Αντώνης Σαμαράς.
«Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για την αυτοκάθαρση και έθεσε το γενικό πολιτικό πλαίσιο. Από εκεί και πέρα, ο κ. Σαμαράς θα εξειδικεύσει» , επισημαίνει η Ρηγίλλης. 
Χαρακτηριστική του κλίματος που επικρατεί στη ΝΔ είναι η δήλωση του πρώην βουλευτή Αριστοτέλη Παυλίδη, ο οποίος διεμήνυσε ότι το εγχείρημα της «αυτοκάθαρσης» δεν τον αφορά και επέμεινε ότι θα δώσει το «παρών» τόσο στις προσυνεδριακές διαδικασίες όσο και στο Συνέδριο του προσεχούς Ιουνίου.
«Εγώ δεν είμαι υπάλληλος της Εθνικής Τραπέζης ούτε του ΟΤΕ, ούτε της Ολυμπιακής για να βγω σε εθελούσια» δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8, προσθέτοντας: «Προ της αυτοκάθαρσης υπάρχει η κάθαρση. Και η κάθαρση γίνεται διά νομοθετημένων μηχανισμών».
Την Τρίτη, δε, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κωνσταντίνος Τασούλας προχώρησε σε συστάσεις προς τον αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας Θόδ. Καράογλου, ο οποίος- υπεραμυνόμενος της παρέμβασης Σαμαρά- έκανε λόγο για «πλοίο που βουλιάζει» και «σαβούρα που πρέπει να πέσει στη θάλασσα».
Τέλος, επίθεση κατά του Πέτρου Μαντούβαλου εξαπέλυσε ο τομεάρχης Αυτοδιοίκησης Βασίλης Μιχαλολιάκος.
«Με τον Πέτρο Μαντούβαλο η ΝΔ έχει διακόψει κάθε δεσμό και σχέση εδώ και πολλά χρόνια για τους πολύ γνωστούς λόγους. Τελεία και παύλα» ανέφερε ο κ. Μιχαλολιάκος στο Κανάλι 1, σημειώνοντας: «Όποιος λειτούργησε ως απόστημα, προσέβαλε τον ελληνικό λαό και μας έκανε να ντρεπόμαστε, θα πρέπει να μη βρει χαραμάδα για να ξαναμπεί στην παράταξη».

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου