ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ: ΑΧΟΣ ΚΑΙ …ΦΩΣ!

Μοίρασε το

Δεν είναι και τόσο βέβαιο ότι ήρθη η συναίνεση μεταξύ Παπανδρέου και Σαμαρά. Ούτε πως “πάγωσαν” τα χαμόγελα στη συνάντησή τους – όπως ανακάλυψαν τα ΜΜΕ. Περισσότερο πιθανό είναι πως οι δυο άνδρες λένε ακριβώς το ίδιο πράγμα, αλλά με διαφορετικό τρόπο. Εξίσου πιθανό είναι πως πρόκειται για “παιχνίδι εντυπώσεων” για εσωτερική κατανάλωση που ουδεμία σχέση με την “εικόνα” της χώρας στο εξωτερικό – την οποία αμφότερες οι πλευρές επικαλούνται. Η ουσία είναι πως κι οι δυο θέλουν να “καθαρίσουν” με το νοσηρό παρελθόν που ακολουθεί τις παρατάξεις που ηγούνται να δώσουν το στίγμα μιας νέας εποχής στην οποία έτσι κι αλλιώς θα πρωταγωνιστήσουν και να πορευτούν αμφότεροι χωρίς τα “βαρίδια” του παρελθόντος. Πλην όμως αυτό θα πρέπει να γίνει με το τρόπο που να μη διαταράξει τις εσωτερικές – εσωκομματικές τους ισορροπίες. Δύσκολη ισορροπία. Εξ ου κι η επιχειρηματολογία των εντυπώσεων…

Πέραν αυτών υπάρχουν ορισμένα ερωτήματα προς απάντηση κι αξιολόγηση. Χρησιμεύουν, ετούτη την ώρα, οι Εξεταστικές, ειδικά για την Οικονομία. Έχει ένα δίκιο ο κ. Σαμαράς να υποστηρίζει πως η Εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία που προωθεί η κυβέρνηση θα τραυματίσει περαιτέρω την εικόνα της Ελλάδας. Δίκιο όμως έχει κι ο κ. Παπανδρέου να πιστεύει πως δεν είναι η απόδοση ευθυνών που θα βλάψουν τη χώρα, αλλά, είναι οι αστήρικτες κατηγορίες κι η απόκρυψη της αλήθειας που διέλυσε τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας και δημιούργησε το ανέκδοτο των Greek Statistics.

Πρέπει να πάμε πίσω στη δεκαετία του 80 που πρότεινε ο κ. Σαμαράς; Ο κ. Παπανδρέου είπε πως δεν χρειάζεται να μπερδεύουμε αυτό που ζούμε σήμερα με το παρελθόν. Αδύναμα επιχειρήματα για εσωκομματικό ακροατήριο και τα δυο.

Πρέπει να μάθει την αλήθεια ο ελληνικός λαός; Αναμφισβήτητα ναι. Πλην όμως ουδέποτε θα τη μάθει και δεν είναι και τόσο βέβαιο ότι όσοι υπερασπίζονται την άποψη “όλα στο φως” θέλουν να τη μάθει. Σε κάθε περίπτωση τέτοιου είδους αλήθειες είναι γνωστές σε λίγους και σε αυτούς θα μείνουν. Τα υπόλοιπα είναι για το θεαθήναι.

Και σε όλο αυτό το… θεαθήναι η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι δεν έχει πρόβλημα να πάει η έρευνα σε βάθος χρόνου, “γιατί δεν έχουμε να φοβηθούμε και να αποκρύψουμε τίποτα”, αλλά κι η Ρηγίλλης δεν λέει ξεκάθαρα όχι στην έρευνα – παρά τις όποιες επιφυλάξεις. Κι εκεί θέλουν την “αλήθεια στο φως”, αφού κι αυτοί δεν έχουν να φοβηθούν και να κρύψουν τίποτα…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου