ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΤΩΡΑ!

Μοίρασε το

– ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟ ΑΤΥΠΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

– ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  

Επιτάχυνση στο μέτωπο της ανάπτυξης ζητάει τώρα ο Πρωθυπουργός, μετά το πακέτο των δημοσιονομικών μέτρων, καθώς αντιλαμβάνεται ότι όλα αυτά τα μέτρα και οι νέες θυσίες που κάνει ο κόσμος, μπορεί να μην αποδώσουν αν δεν ανασυνταχθεί παράλληλα η παραγωγική βάση της χώρας και αν δεν τρέξουν μακροχρόνιες πολιτικές τόνωσης της ανάπτυξης…

Ο κ. Παπανδρέου, λίγο πριν αναχωρήσει για το Παρίσι όπου την Τετάρτη συνάνταται με τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και στην συνέχεια μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για την έκτακτη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε για την οικονομία, έδωσε το στίγμα των πολιτικών που θα ακολουθήσει η Κυβέρνηση στη διάρκεια της συνεδρίασης του άτυπου Υπουργικού Συμβουλίου, όπου συζητήθηκαν οι τελικές λεπτομέρειες της εισοδηματικής πολιτικής αλλά και του φορολογικού νομοσχεδίου που ανακοίνωσε στη συνέχεια ο Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην διάρκεια της άτυπης συνεδρίασης του υπουργικού αναπτύχθηκε και πάλι ένας έντονος προβληματισμός για το κατά πόσο θα έπρεπε η μείωση των επιδομάτων να είναι οριζόντια για όλους ανεξαιρέτως ή αν θα έπρεπε να είναι κλιμακούμενη αναλόγως με το ύψος των μισθών που παίρνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι. Δηλαδή εάν θα έπρεπε τα επιδόματα που παίρνουν οι χαμηλόμισθοι του δημοσίου να περιοριστούν κατά 5% και των υψηλόμισθων κατά 15% ώστε να επιτευχθεί ο μέσος όρος του 10%. Επίσης υπήρξαν προβληματισμοί για το πάγωμα των συντάξεων .

Επίσης διατυπώθηκαν προβληματισμοί αναφορικά με το θέμα της αύξησης της φορολογίας των καυσίμων , καθώς κάποιοι υπουργοί είπαν πως η ρύθμιση έπρεπε να είχε ήδη έλθει στη Βουλή για ψήφιση , προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα αισχροκέρδιας σε βάρος των καταναλωτών , μιας και πολλοί συσσωρεύουν καύσιμα με τις τρέχουσες τιμές για να τα πουλήσουν σε λίγες μέρες με αυξημένες.

Ο Πρωθυπουργός στη παρέμβαση του στο Υπουργικό Συμβούλιο . χαρακτήρισε «δύσκολη» τη συγκυρία  και τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο «επίκεντρο του προβλήματος» και πως πρώτιστο καθήκον της κυβέρνησης είναι «να σώσει την οικονομία επιδιώκοντας κάθε φορά τις πιο δίκαιες λύσεις». Μοίρασε στα δύο τις ευθύνες για όλη αυτή την κατάσταση :
-στις «εγκληματικές πολιτικές που μας οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού» της ΝΔ
-στο ότι η χώρα έχει πέσει θύμα κερδοσκοπικών επιθέσεων.

Τόνισε η κυβέρνηση κάνει τριπλή προσπάθεια:
– «Πρώτιστο καθήκον μας στις συνθήκες αυτές είναι να σώσουμε την οικονομία, να μειώσουμε το χρέος, επιδιώκοντας κάθε φορά τις πιο δίκαιες λύσεις, τις λύσεις που προστατεύουν στο μέτρο του δυνατού τους ασθενέστερους και τη μεσαία τάξη».

-«Δεύτερον, οι συνθήκες επιβάλλουν να επιταχύνουμε στο μέτωπο της ανάπτυξης. Πρέπει να πατήσουμε γκάζι στην εφαρμογή αναπτυξιακών μέτρων. Διαφορετικά, το κόστος και οι επιπτώσεις της κρίσης θα είναι ακόμη μεγαλύτερες».

-«Τρίτον, τα δύσκολα μέτρα που αναγκαζόμαστε να λάβουμε, είναι ένας πρόσθετος λόγος για να επιταχύνουμε το σύνολο των πρωτοβουλιών μας, και κυρίως αυτές που έχουν θεσμική υπόσταση, δεν έχουν μεγάλο κόστος και οδηγούν σε ανακούφιση του πολίτη, σε καλύτερες υπηρεσίες από το κράτος, σε καλυτέρευση των συνθηκών ζωής. Οι μεγάλες αλλαγές και αποφάσεις πρέπει να προχωρήσουν τώρα, με μεγαλύτερη τόλμη και φαντασία με επίκεντρο τον πολίτη».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου