ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΚΛΙΜΑΤΟΣ

Μοίρασε το

Την αξιοπιστία της χώρας επιχειρεί να αποκαταστήσει η κυβέρνηση. Με τον Γιώργο Παπανδρέου να δίνει συνέντευξη στο BBC και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου στο Bloomberg, η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει στην πράξη ότι κάνει αυτά που λέει. Ο υπουργός Οικονομικών μάλιστα για να βελτιώσει τη διεθνή εικόνα της χώρας ξεκινά σειρά επαφών σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με ομολόγους του, αλλά και θεσμικούς επενδυτές, την ίδια ώρα που οι Βρυξέλλες φαίνεται να δίνουν χρόνο ανοχής, σημειώνοντας ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι στη σωστή κατεύθυνση και πλέον θα αναμένουν εξειδίκευση των προτάσεων και το ολοκληρωμένο πρόγραμμα σταθερότητας.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου βρίσκεται σήμερα στο Λονδίνο, όπου θα ενημερώσει δημοσιογράφους για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Ήδη συναντήθηκε με τους ομολόγους της Γερμανίας και της Γαλλίας, ενώ την Πέμπτη θα μεταβεί στη Φρανκφούρτη προκειμένου να συναντηθεί με θεσμικούς επενδυτές. Από το Παρίσι, όπου συναντήθηκε με τη Γαλλίδα ομόλογό του, δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν συζητάει σχέδιο διάσωσης με τους Ευρωπαίους εταίρους της και κάνει ό,τι χρειάζεται για να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα. Την ίδια ώρα, πάντως, οι αγορές, αντέδρασαν με αισθητή άνοδο των επιτοκίων του κρατικού δανεισμού.

Την Τρίτη, η κυβέρνηση προχώρησε σε έκτακτο δανεισμό ύψους δύο δισ. ευρώ με αφορμή πενταετούς ομολόγου.

Την ίδια ώρα, χαμηλότερα σε σχέση με τα υψηλά της Τρίτης διαπραγματεύεται το spread στα 10ετή ομόλογα, φτάνοντας στις 242 μονάδες από 252 χθες.

Εξάλλου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat, στο 2,1% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στη χώρα μας το Νοέμβριο έναντι 1,2% τον Οκτώβριο. Στην Ευρωζώνη, ο ετήσιος πληθωρισμός ανήλθε το Νοέμβριο στο 0,5% έναντι -0,1% που είχε διαμορφωθεί τον Οκτώβριο και στην ΕΕ στο 1% από 0,5%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου