ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ… ΞΕΣΑΛΩΜΑ

Μοίρασε το

Τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι αποτελούν ένα από τα ζητούμενα για να επισκεφτεί κανείς ένα ξένο κράτος. Πέραν αυτών όμως οι διακοπές είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τη διασκέδαση. Καλές είναι οι πρωινές εξορμήσεις στα διάφορα αξιοθέατα, όταν όμως πέφτει ο ήλιος ξεκινούν άλλου είδους αναζητήσεις. Να φάμε, να πιούμε και να διασκεδάσουμε είναι πλέον το ζητούμενο. Αυτό έλαβε υπόψη του διεθνής ταξιδιωτικός οδηγός και υπόσχεται γλέντι στο κόκκινο με «χίλιες απόλυτες εμπειρίες». Πιο συγκεκριμένα η τελευταία έκδοση του ταξιδιωτικού οδηγού «Lonely Planet» κατέγραψε τις δέκα καλύτερες πόλεις του κόσμου για διασκέδαση. Προορισμοί που μέχρι τώρα δεν φιγούραραν στην κορυφή των προτιμήσεων των ταξιδιωτών μπαίνουν… στο παιχνίδι καθώς υπόσχονται γλέντι μέχρι τελικής πτώσης. Στο νούμερο πέντε ο ταξιδιωτικός οδηγός προτρέπει τους λάτρεις του ξεφαντώματος να κάνουν μια εξόρμηση στην Θεσσαλονίκη.

 

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ, ΣΕΡΒΙΑ

Την πρωτιά στον κατάλογο εξασφάλισε το Βελιγράδι. Η εποχή που η πρωτεύουσα της Σερβίας έμενε εκτός του «νυχτερινού γίγνεσθαι» έχει πλέον παρέλθει. Οι τουρίστες συνειδητοποιούν τώρα αυτό που οι ντόπιοι πάντα γνώριζαν: το Βελιγράδι ξέρει να διασκεδάζει.

Με τους πληθωρικούς κατοίκους του και τη φήμη του ως μέρος που συχνάζουν διανοούμενοι, το Βελιγράδι προσφέρει μεγάλη ποικιλία στη νυχτερινή ζωή από μπαρ και εστιατόρια.

Εκατό μέτρα μόλις από το κέντρο της πόλης, η συνοικία «Σκαντάρλια», με πλακόστρωτα δρομάκια, παραδοσιακά εστιατόρια και καφετερίες γίνεται πόλος έλξης για πλήθος επισκεπτών. Αν το πρωί καταφέρετε να ξυπνήσετε επισκεφτείτε το Ναό του Αγίου Σάββα, που βρίσκεται στο karadjordjev Park και είναι ο μεγαλύτερος ορθόδοξος ναός στα Βαλκάνια.

Αξίζει μια περιήγηση στο παλιό οθωμανικό φρούριο Καλεμέγκνταν, το Εθνικό Μουσείο και το Εθνικό Θέατρο. Στα «ατού» της σερβικής πρωτεύουσας περιλαμβάνεται ο ποταμός Δούναβης και ο παραπόταμός του Σάββα. Η κρουαζιέρα με τα ποταμόπλοια κατά τις βράδυνες ώρες σας μείνει αξέχαστη.

ΜΟΝΤΡΕΑΛ, ΚΑΝΑΔΑΣ

Το «χαλαρό» Μόντρεαλ γίνεται όλο και δημοφιλέστερος προορισμός για τους τουρίστες, που απολαμβάνουν το ευ ζην σε ένα μέρος με δίγλωσσο περιβάλλον, καλή τοπική μπύρα και εξαιρετικό χιονοδρομικό κέντρο στο γειτονικό Μόν Ρουαγιάλ.

Ο μεγάλος φοιτητικός πληθυσμός του Μόντρεαλ και η ατμοσφαιρική παλαιά συνοικία δίνουν στην πόλη έναν μποέμικο αέρα. Στο Μόντρεαλ θα βρείτε καφέ, τζαζ κλαμπ και κατάμεστες ντισκοτέκ.

Μην παραλείψετε μια εξόρμηση στην Παλιά Πόλη (Vieux-Montreal) με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια και τη Βασιλική της Παναγίας (Basilique de Notre Dame). Βρίσκεται στις όχθες του Αγίου Λαυρεντίου. Επίσης, αξίζει να κάνετε μια στάση σ το Μουσείο Καλών Τεχνών και Σύγχρονης Τέχνης.   

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ, ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Με το μοναδικό συνδυασμό της ευρωπαϊκής με τη νοτιοαμερικανική κουλτούρα και το πάθος για το χορό, η πρωτεύουσα της Αργεντινής αποτελεί πρόσφορο έδαφος για μία ζωντανή νυχτερινή ζωή.

Η μόδα και το ευρύ φάσμα διασκέδασης στα «barrios» του Μπουένος Άιρες συναρπάζουν τον επισκέπτη.

Κάποια από τα κλαμπ και τα πολιτιστικά κέντρα προσφέρουν μαθήματα για να μάθει κανείς τάνγκο ή σάλσα. Στην πόλη μπορεί κάποιος να βρει τα πάντα: από ιρλανδικά παμπ και φολκλορική μουσική ως πάρτυ .

ΝΤΟΥΜΠΑΙ, ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ

Για όσους μπορούν να το αντέξουν οικονομικά, η παγκόσμια πρωτεύουσα της ασταμάτητης κατανάλωσης είναι αξεπέραστη. Στη μέση της αχανούς ερήμου, το Ντουμπάι, ένα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, συμβολίζει περίτρανα την απόλυτη όαση πολυτέλειας. Υπερπολυτελή ξενοδοχεία σε τεχνητά νησιά, υπερσύγχρονα εμπορικά κέντρα και πανάκριβα κοσμήματα στις βιτρίνες των καταστημάτων.Πάνω απ’ όλα όμως το Ντουμπάι είναι ένα κοσμοπολίτικο μέρος με φανταχτερά μπαρ και κλαμπ.

Μην παραλείψετε να κάνετε μια βόλτα στο Παζάρι του Χρυσού (Deira Gold Souq) και το παζάρι των Μπαχαρικών (Deira Spice Souq). Αξίζει να δοκιμάσετε σαφάρι στην έρημο και να επιδοθείτε, αν είστε λάτρεις των σπορ, στην αμμοσανίδα! Ο αναβάτης της σανίδας κρατιέται από ένα σχοινί, το οποίο είναι δεμένο σε ένα 4Χ4 και κάνει φιγούρες στην… άμμο. Τέλος, απολαύστε μυρωδάτο αραβικό καφέ καπνίζοντας sheesha (ναργιλέ).

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΕΛΛΑΔΑ

Μοντέρνα καταστήματα και εκθεσιακούς χώρους μπορεί να συναντήσει κάποιος στην πανέμορφη ελληνική πόλη. Η Θεσσαλονίκη καυχιέται για τη νυχτερινή της ζωή στη διάρκεια των χειμερινών μηνών που οι περισσότεροι φημισμένοι προορισμοί στην Ελλάδα βρίσκονται σε «χειμερία νάρκη». Καλλιτεχνικά καφέ,  λάτιν μπαρ, ντισκοτέκ και μπουζούκια θα κρατήσουν  ζωντανό το ενδιαφέρον σας μετά τις επισκέψεις σε βυζαντινές εκκλησίες και μουσεία.

Η παραλία θεωρείται από τα ωραιότερα σημεία της πόλης, όπου δεσπόζει ο Λευκός Πύργος αλλά και οι καφετέριες του κέντρου. Είναι «παραταγμένες» κατά μήκος της Λεωφόρου Νίκης.

Για τις βραδινές εξόδους, οι πιο… SOS περιοχές είναι η οδός Βογατσικού (πίσω από τη Μητρόπολη), το Λιμάνι, αλλά και ο πεζόδρομος απέναντι από τον Λευκό Πύργο. Αναζητείστε τα μαγαζιά που μένουν ανοιχτά μέχρι και τις 8 το πρωί (δεν είναι και λίγα)!

Για πιο… λαϊκά γούστα, τα Λαδάδικα, κοντά στο Λιμάνι, είναι η ιδανική συνοικία, με τα περισσότερα «ελληνάδικα» που μπορεί να υπάρξουν μαζεμένα σε μία περιοχή. Η πόλη, φυσικά, δεν στερείται μεγάλων κλαμπ, αλλά και κέντρων διασκέδασης, που βρίσκονται στο κέντρο, στην περιοχή των Σφαγείων, αλλά και κοντά στο αεροδρόμιο.

   
ΛΑ ΠΑΣ, ΒΟΛΙΒΙΑ

Μην ξεχάσετε ότι το αλκοόλ χτυπάει στο κεφάλι στην πρωτεύουσα της Βολιβίας. Πλήθος Νυχτερινά κλαμπ ικανοποιούν ακόμα και τον πιο απαιτητικό γλετζέ.

Οι ντόπιοι είναι φιλικοί και οι τουρίστες πολλοί σε αυτή την πολύγλωσση πόλη. Αγοράστε παραδοσιακά βότανα Aymara στην Αγορά των Μαγισσών (Mercado de Brujas) για να καταπολεμήσετε τους… πονοκεφάλους.

 

ΚΕΙΠ ΤΑΟΥΝ, ΝΟΤΙΟΣ ΑΦΡΙΚΗ

 
Με το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 στον ορίζοντα, η Νότιος Αφρική είναι ιδανικός προορισμός για νυχτερινή διασκέδαση. Αφεθείτε στην πολυτέλεια και απολαύστε τις παραλίες υπό το φως του φεγγαριού. Στα ανατολικά και σε απόσταση δύο ωρών, στον Ινδικό Ωκεανό, βρίσκεται το παραλιακό χωριό Mossel Bay, με ακόμη ωραιότερες παραλίες. Επιβάλλεται να δοκιμάσετε τα φημισμένα νοτιοαφρικανικά κρασιά.

ΜΠΑΚΟΥ, ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Από τη δεκαετία του 90΄, όταν ξεκίνησε να γίνεται κέντρο για τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο της Κασπίας Θάλασσας, το Μπακού απέκτησε νυχτερινή ζωή.

Η εισροή χρημάτων από τα προγράμματα για την ενέργεια σε συνδυασμό με την παρουσία χιλιάδων ξένων εργαζόμενων στο συγκεκριμένο τομέα καθώς και εύπορων συμβούλων, έχει μετατρέψει το Μπακού σε μία όαση διασκέδασης.

ΟΚΛΑΝΤ, ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ

Αμέτρητα καφέ, μπαρ και εστιατόρια που απευθύνονται κυρίως σε νεαρόκοσμο διαθέτει το Οκλαντ. Κάποια από τα κλαμπ μένουν ανοιχτά όλο το 24ωρο. Αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να δείτε το μουσείο της πόλης. Ο πρώτος όροφος είναι αφιερωμένος στην παράδοση των Μαορί, των ιθαγενών κατοίκων της Νέας Ζηλανδίας.

Στη συνέχεια βάλτε πλώρη για το λιμάνι επιβιβαστείτε σε ένα ιστιοφόρο για μια κρουαζιέρα στα ανοιχτά του Οκλαντ. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το αποκαλούν «πόλη των ιστίων».

 

ΤΕΛ ΑΒΙΒ, ΙΣΡΑΗΛ

Όπως και σε άλλα σημεία της Μεσογείου, η πρωτεύουσα του Ισραήλ ξενυχτάει. Ο κόσμος μαζεύεται στα νυχτερινά μαγαζιά μετά τα μεσάνυχτα και χορεύει μέχρι τα ξημερώματα.

   

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου