ΜΗΝΥΜΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Μοίρασε το

 

Δυνατότητες επανένωσης της Κύπρου και δημιουργίας σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας διέβλεψαν οι Χριστόφιας – Παπανδρέου κατά την πρώτη επίσημη επίσκεψή του τελευταίου ως πρωθυπουργού της Ελλάδας στην Κύπρο. «Η Ελλάδα είναι και πάλι ενεργή, όχι στα λόγια αλλά στην πράξη δίπλα στην Κύπρο», δήλωσε Παπανδρέου απευθυνόμενος στο Δημήτρη Χριστόφια λίγο πριν από την έναρξη της κατ΄ιδίαν συνάντησής τους στη Λευκωσία, διαβεβαιώνοντάς τον ότι «είμαι στο πλευρό σας, δίπλα στις επίμονες και άοκνες προσπάθειές σας και από εδώ και πέρα θα δουλέψουμε πολύ στενά μαζί και εδώ και στην Ευρώπη, για να πετύχουμε αυτό που επιθυμεί ο λαός της Κύπρου». «Καλή επιτυχία στο έργο σας. Ευχαριστώ για τη στήριξή σας. Είναι βάλσαμο για μένα», απάντησε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος σχετικά με την εξέλιξη του Κυπριακού.

«Οι συνθήκες είναι δύσκολες, αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν δυνατότητες να επανενωθεί η Κύπρος και να έχουμε καλές σχέσεις με την Τουρκία, ενώ έχω και τη βεβαιότητα ότι η παλιά φιλία μας και η συνεργασία μας αποτελούν εγγύηση για τη συνεργασία μας από εδώ και πέρα», τόνισε.

Ο Παπανδρέου έφθασε στις 12 το μεσημέρι στο προεδρικό μέγαρο όπου τον υποδέχθηκε ο Ελληνοκύπριος πρόεδρος. Στη συνέχεια επιθεώρησαν άγημα καταδρομέων της Εθνικής Φρουράς, το οποίο απέδωσε τιμές. Ο πρωθυπουργός κατέθεσε στεφάνι στον αδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, ο οποίος βρίσκεται στον περίβολο του Προεδρικού Μεγάρου. Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση των κκ Παπανδρέου και Χριστόφια διεξήχθησαν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην ελληνική αντιπροσωπεία μετέχουν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ο πρεσβευτής της Ελλάδας στη Λευκωσία Βασίλης Παπαϊωάννου, η Ευρωβουλευτής Μαριλένα Κοππά, ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του ΥΠΕΞ, Δημήτρης Παρασκευόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής του ΥΠΕΞ Τρύφων Παρασκευόπουλος και ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του αναπληρωτή ΥΠΕΞ Χρήστος Παναγόπουλος.

Από την πλευρά της κυπριακής κυβέρνησης παίρνει μέρος ο κ. Μάρκος Κυπριανού υπουργός Εξωτερικών, ο κ. Στέφανος Στεφάνου Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο κ.Τίτος Χριστοφίδης υφυπουργός παρά τω προέδρω και πρέσβεις συνεργάτες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου