ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΑΤΖΕΝΤΑΣ Η SIEMENS

Μοίρασε το

Σοβαρές πολιτικές και όχι μόνο παρενέργειες στην Ελλάδα πυροδοτεί η απόφαση του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας, να μην εκδοθεί ο Μιχάλης Χριστοφοράκος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχε ομόφωνη απόφαση από τους τρεις ανώτατους δικαστές στην Καρσλούη, οι οποίοι έκριναν ότι τα αδικήματα του κ. Χριστοφοράκου, για τα οποία κατηγορείται στην Ελλάδα, έχουν παραγραφεί. Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος θα παραμείνει στη γερμανική φυλακή, έως ότου η γερμανική Δικαιοσύνη αποφανθεί σχετικά και με το δεύτερο ένταλμα που έχει εκδοθεί εις βάρος του. Πάντως οι συνήγοροι  του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens θεωρούν ότι τις επόμενες ημέρες ο πελάτης του θα αφεθεί ελεύθερος.

 

Με τον τρόπο αυτό το σκάνδαλο Siemens μένει και τυπικά εκτός προεκλογικής ατζέντας, ωφελώντας και την κυβερνητική παρατάξη, αλλά κυρίως τον τόπο.

 

Η απόφαση του Δικαστηρίου ανακουφίζει σαφώς την κυβέρνηση που στο μεταξύ με παρεμβάσεις της στη Δικαιοσύνη είχε πετύχει να εξαιρεθούν απ’ τη δικογραφία τυχόν αδικήματα που είχαν διαπραχθεί κατά την περίοδο 2004-2007 κι έτσι ο κ. Καραμανλής θα μπορέσει να δώσει απερίσπαστος την προεκλογική μάχη. Επιπλέον, ανακουφίζει, έστω και πρόσκαιρα, το πολιτικό σύστημα που δεν θα δοκιμάσει εκ νέου τις αντοχές του σε μια κρίσιμη περίοδο, όπου θα πρέπει να διαφυλαχθεί η αξιοπιστία του έναντι των Ελλήνων πολιτών. Οι τελευταίοι ετούτη την ώρα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη να ακούσουν πολιτικές θέσεις και συγκεκριμένες προτάσεις για λύσεις σε μακροχρόνια προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο κι όχι τους πολιτικούς να επιδίδονται στο φθηνό σπορ της λασπολογίας.

Βεβαίως, η δυσώδης αυτή υπόθεση οφείλει να ξεκαθαριστεί σε εύλογο χρόνο και οι όποιες ευθύνες να αποδοθούν, ώστε τέτοιου είδους φαινόμενα να μην επαναληφθούν στο μέλλον. Όμως, ο ένας μήνας που απομένει έως ότου ανοίξουν οι κάλπες δεν είναι ο ενδεδειγμένος για αυτή τη δουλειά. Προτεραιότητα τώρα έχουν τα προγράμματα των δυο κομμάτων. 

Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου θα συγκληθεί η ολομέλεια εφετών προκειμένου να αποφασίσει εάν πρέπει να ανατεθεί η υπόθεση της Siemens σε ειδικό εφέτη ανακριτή.

Εισηγητής στην ολομέλεια, της οποίας τη σύγκληση ζήτησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γιώργος Τέντες, θα είναι ο πρόεδρος της τριμελούς διοίκησης του εφετείου κ. Γιώργος Γιαννούλης.

Στην ολομέλεια μετέχουν 52 πρόεδροι εφετών και 210 εφέτες. Σε περίπτωση που η ολομέλεια κρίνει ότι η δικογραφία πρέπει να αφαιρεθεί από τον ανακριτή κ. Νίκο Ζαγοριανό, θα οριστεί ο ειδικός εφέτης ανακριτής και ο αναπληρωτής του, που θα αναλάβουν τον από εδώ και πέρα χειρισμό της υπόθεσης.

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου