ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ “ΤΡΑΙΝΟ” Ο ΛΙΑΠΗΣ

Μοίρασε το

Εκτός ψηφοδελτίων της ΝΔ έθεσε εαυτόν ο Μ. Λιάπης, βγαίνοντας πλέον στο “αντάρτικο”, με σκληρή κριτική κατά των πρόωρων εκλογών, προβλέποντας μάλιστα ήττα και “δύσκολα χρόνια” για την Παράταξη. Υποστηρίζει πως έστειλε και επιστολή στον Πρωθυπουργό με την οποία τού επεσήμαινε τους κινδύνους των πρόωρων εκλογών και όπως λέει τότε ο Κώστας Καραμανλής είχε συμφωνήσει μαζί του, αλλά στην συνέχεια κάποιοι – για τους οποίους αναφέρει ότι “είχαν πολλαπλές διασυνδέσεις και προφανείς ιδιοτελείς λόγους” – τον μετέπεισαν. Παράληλα με την κίνηση του αυτή ο κ. Λιάπης φαίνεται να στοχεύει στην επόμενη μέρα των εκλογών και στις ζυμώσεις – εξελίξεις στην Ν.Δ που θα ακολουθήσουν.

Ένα από τα σημαίνοντα στελέχη της Ν.Δ , ανηψιός του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή και ξάδελφος του Πρωθυπουργού , ο Μιχάλης Λιάπης ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι υπψήφιος σε αυτές τις εκλογές , για λόγους πολιτικής δεοντολογίας .

Ξεκαθάρισε ότι ήταν αντίθετος με την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών τον Οκτώβριο και ως εκ τούτου , για λόγους πολιτικής συνέπειας και αξιοπρέπειας δεν θα είναι υποψήφιος.

Βγαίνει πλέον ανοικτά απέναντι στην επιλογή των πρόωρων εκλογών , συνεχίζοντας να επικρίνει τον Γ. Σουφλιά , υποτηρίζοντας μάλιστας πως είχε στείλει επιστολή στον Πρωθυπουργό από καιρό εξηγόντας του γιατί δεν πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές. Αναφέρει ακόμα πως είχε την διαβεβαίωση του Πρωθυπουργού ότι δεν θα πάει σε πρόωρες τον Οκτώβριο , αλλά όπως υποστηρίζει ο κ. Λιάπης , κάποιοι άλλαξαν την άποψη του Πρωθυπουργού.  

Αναλυτικά η ανακοίνωση-ποταμός του κ. Λιάπη έχει ως εξής:

«Δεν μπορώ να συμπράξω με αποφάσεις με τις οποίες διαφωνώ ριζικά. Είναι θέμα πολιτικής συνέπειας. Και ασφαλώς προσωπικής αξιοπρέπειας. Αποφάσεις που –κατά την γνώμη μου- αποτελούν ιστορικό λάθος για την χώρα και ατόπημα για την παράταξη. Η Ελλάδα μπαίνει σε περιπέτεια. Η Ν.Δ. σε παρατεταμένη κρίση. »Δεν μπορώ να συμμετάσχω σ’αυτό τον παραλογισμό. Με τί επιχειρήματα θα ζητήσουμε και πάλι την ψήφο του λαού, όταν χθές εμφανιστήκαμε να ομολογούμε ότι αποτύχαμε τα χρόνια που κυβερνάμε; Με τι ηθικό ανάστημα θα ζητήσουμε από τους δικούς μας ψηφοφόρους να δώσουν την μάχη, όταν δεν τιμήσαμε την εμπιστοσύνη τους, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια της 4ετίας;»

Για λόγους λοιπόν ηθικής και πολιτικής τάξεως δεν μπορώ να συμμετέχω σε αυτές τις εκλογές. Πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν έγκαιρα, προ μηνός, με επιστολή μου στον Πρόεδρο του κόμματος είχα επισημάνει τους κινδύνους των πρόωρων εκλογών, για τον τόπο και το κόμμα. Αλλά κυρίως για τον ίδιο προσωπικά. Τότε είχε συμφωνήσει. Τώρα όμως κάποιοι με πολλαπλές διασυνδέσεις και προφανείς ιδιοτελείς λόγους, τον μετέπεισαν…».

Όπως εξάλλου επισημαίνει, «παραμένω μάχιμος πολιτικός στην παράταξή μου. Και πιστός στις αυθεντικές παρακαταθήκες του ιδρυτή της! Είμαι δίπλα στους αγνούς αγωνιστές της Ν.Δ. και συμμετέχω στην σημερινή μεγάλη τους θλίψη και απογοήτευση.
Και είμαι βαθύτατα συγκινημένος για την πάνδημη στήριξή τους τις τελευταίες μέρες, στις απόψεις μου».
«Χρειάζεται υπομονή και κουράγιο στα δύσκολα χρόνια, που έρχονται…».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου