ΑΠΟ ΣΤΙΓΜΗ ΣΕ ΣΤΙΓΜΗ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Μοίρασε το

Ζήτημα ωρών, είναι η δημόσια εμφάνιση του Κώστα Καραμανλή. Σύμφωνα με πληροφορίες του New Deal, o  πρωθυπουργός θα εμφανιστεί ενώπιον του ελληνικού λαού με τηλεοπτικό διάγγελμα από το Μέγαρο Μαξίμου.  Από το πρωί γίνονται οι σχετικές τεχνικές προετοιμασίες, προκειμένου όλα να είναι έτοιμα, στην ώρα τους. Ελάχιστοι γνωρίζουν το περιεχόμενο του κειμένου που προετοίμασε με προσοχή μέχρι αργά χθες το βράδυ, αλλά όπως όλα δείχνουν, θα αφορά στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών.
 
Βέβαια, τα επιχειρήματα υπέρ της πρόωρης προσφυγής στην κάλπη, έχουν καταγραφεί και αναλυθεί εκτενώς. Πλην όμως, δεν είναι κι απολύτως βέβαιο ότι ο Κώστας Καραμανλής θα τα υιοθετήσει. Άλλωστε, υπάρχουν κι αντίθετες απόψεις που το τελευταίο διάστημα διατυπώθηκαν δημοσίως από μια πλειάδα υπουργών και βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος.

 

Το New Deal σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε το τελευταίο 24ωρο με τουλάχιστον τρεις υπουργούς και αρκετούς βουλευτές είναι σε θέση να αντιληφθεί το έντονο παρασκήνιο που λαμβάνει χώρα ετούτες τις ώρες. Το συμπέρασμα είναι ότι ουδείς μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια τις κινήσεις του πρωθυπουργού. Πολύ δε περισσότερο, ότι δεν θα πρέπει να αποκλείεται κι η μεγάλη έκπληξη.
 
Ωστόσο, όπως σημειώνουν οι περισσότεροι, οι οποίοι και απηχούν τη μεγάλη βάση του κόμματος, “θα είναι για το ρεκόρ Γκίνες, ένας πρωθυπουργός που κέρδισε πριν δυο χρόνια τις εκλογές, να κάνει εσπευσμένα πρόωρες για να τις χάσει”. Αξίζει να σημειωθεί ότι ουδείς στο κυβερνητικό στρατόπεδο πιστεύει βάσιμα πως η ΝΔ μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις τη νίκη. Η ήττα προεξοφλείται από όλους. Η διαφορά τους για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών έγκειται στη δυνατότητα διαχείρισης της επερχόμενης ήττας κατά τρόπο που να μην επιτρέψει στο ΠΑΣΟΚ να παραμείνει στην εξουσία επί πολλά χρόνια. Για το λόγο αυτό βλέπουν ως καταλληλότερη ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών τον Ιανουάριο, ώστε να επιτραπεί στον Κώστα Καραμανλή και το κόμμα να διαχειριστεί την ήττα. Διαχείριση, που όπως σημειώνουν θα αφορά στην διαμόρφωση μιας διαφορετικής επικοινωνιακής στρατηγικής και προσδιορισμού μιας πολιτικής ατζέντας ενόψει των εκλογών που είναι αναπόφευκτες.
 
Το κυριότερο όμως αφορά στην άμεση ανάγκη ο πρωθυπουργός να εξεύρει ένας πειστικό λόγο που θα  εξηγεί στη βάση και τους ψηφοφόρους του κόμματος γιατί παραδίδει και μάλιστα αμαχητί την εξουσία στο ΠΑΣΟΚ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου