ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΛΙΑΚΟ ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ Η ΣΕΓΚΟΛΕΝ!

Μοίρασε το

  • ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΒΟΛΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ
  • Ο ΚΑΥΤΟΣ ΗΛΙΟΣ ΕΚΟΨΕ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΠΗΛΙΟ
  • ΤΟ ΜΠΟΥΡΙΝΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΕ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ ΠΟΤΑΜΙΑΝΟΥ ΚΑΙ “ΕΚΟΨΕ” ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ
  • Ο Μ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ ΠΡΟΛΑΒΕ ΚΑΙ “ΠΕΡΑΣΕ” ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟ
  • ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΠΛΟΙΟ Ο Δ. ΡΕΠΠΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΗΣ ΣΥΜΗΣ

Είναι αλήθεια ότι στα 12 χρόνια που οργανώνεται το Συμπόσιο της Σύμης, με οικοδεσπότη και “εμπνευστή” όλης αυτής της διαδικασίας τον Γιώργο Παπανδρέου, όχι απλά έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως ένα σοβαρότατο φόρουμ ανταλλαγής και κατάθεσης απόψεων, αλλά έχει φέρει στην Ελλάδα κατ’ επανάληψη προσωπικότητες, διεθνούς κύρους από τον χώρο της Πολιτικής, του Πολιτισμού, έγκριτους Πανεπιστημιακούς και αναλυτές διεθνούς κύρους.

Φέτος – μιας και κάθε χρόνο το Συμπόσιο διοργανώνεται και σε άλλη περιοχή της Ελλάδας – ήταν η σειρά της όμορφης Σκιάθου να το φιλοξενήσει. Οι εργασίες διεξήχθησαν επί πέντε μέρες στο Ξενοδοχείο Πρίνσες Παλλάς που βρίσκεται στην όμορφη παραλία της Αγίας Παρασκευής και εκεί ετέθησαν επί τάπητος σημαντικά θέματα, όπως η διεθνής οικονομική κρίση και οι πολιτικές για την αντιμετώπιση των συνεπειών της και οι προοπτικές ανάκαμψης  το περιβάλλον και οι κλιματική αλλαγή καθώς και η Πράσινη Ανάπτυξη, η αποτίμηση της εμπειρίας Ομπάμα, μέσα από το Πρόγραμμα των εκατό πρώτων ημερών που εξήγγειλε και έτρεξε ο Αμερικανός Πρόεδρος κ.α

ΣΚΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ

Αναμφίβολα, μια από τις προσωπικότητες που “έκλεψαν την παράσταση”, ήταν  η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, υποψήφια του Σοσιαλιστικού Κόμματος Γαλλίας στις περασμένες Προεδρικές Εκλογές ως αντίπαλος του Νικολά Σαρκοζί. Η Σεγκολέν, μπορεί να έχασε εκείνες τις εκλογές, μπορεί στην συνέχεια να χώρισε από τον επί χρόνια σύντροφο της και πατέρα των παιδιών της Φρανσουά Ολάν (Γραμματέα του Σοσιαλιστικού Κόμματος Γαλλίας), ουδέποτε όμως έχασε την λάμψη της και ως γυναίκα, αλλά και ως πολιτικός και διανοούμενη, μαζί. Άλλωστε, όλες αυτές τις μέρες στην Σκιάθο, ήταν περιζήτητη από τους δημοσιογράφους και για μια φωτογραφία και για δήλωση. Από την ώρα που “εντοπίστηκε’’ στον Άγιο Κωνστανντίνο, την Κυριακή το μεσημέρι να περιμένει το πλοίο, μαζί με την 17χρονη κόρη της, όλοι έτρεχαν να την δουν, δημοσιογράφοι, αλλά και κάτοικοι του Αγίου Κωνσταντίνου που πληροφορήθηκαν για την άφιξη της.

Η κ. Σεγκολέν μαζί με την 17χρονη  κόρη της, τον Λουίς Αγιάλα – τον Γραμματέα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς – και μία συνεργάτιδα του Γ. Παπανδρέου που τους συνόδευε κατευθύνθηκαν αμέσως στην σκιά, την οποία ανακάλυψαν, στη γνωστή πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου, με τα καφέ και τις ταβέρνες. Δεν σηκώθηκε από εκείνη την θέση, παρά μόνο όταν ήλθε η ώρα για την αναχώρηση του πλοίου, όπου πήγε συνοδευόμενη από τον Γ. Παπανδρέου, πάντα από τα σημεία που υπήρχε σκιά.

ΚΑΥΤΟΣ ΗΛΙΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΗΓΙΩΡΓΗ  

Το πόσο πολύ προτιμά την σκιά και το πόσο αποφεύγει τον ήλιο η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, φάνηκε και  χθες (Τετάρτη), μέρα κατά την οποία διοργανώθηκε – ως συνήθως γίνεται στο Συμπόσιο, αλλά και σε ανάλογου τέτοιου τύπου εκδηλώσεις – μια μικρή εκδρομή – περιήγηση στα αξιοθέατα της περιοχής. Έτσι λοιπόν οργανώθηκε μια μικρή περιήγηση με καϊκια γύρω από τις Σποράδες με τελικό προορισμό την περιοχή Κατηγιώργη του Πηλίου . Ωστόσο , μεγάλη απούσα από αυτή την περιήγηση , ήταν η Σεγκολέν Ρουαγιάλ . Η Γαλλίδα πολιτικός προτίμησε την σκιά και την δροσιά του ξενοδοχείου της, γιατί δεν άντεχε το ταξίδι και την έκθεση στον ήλιο και την ζέστη επί τόσες ώρες.

Ενημέρωσε βέβαια έγκαιρα τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τους διοργανωτές, εξηγώντας τους, ότι επειδή δεν έχει συνηθίσει τις υψηλές θερμοκρασίες και τον καυτό ήλιο προτιμούσε να μείνει στο ξενοδοχείο, συντροφιά με την κόρη της και να βάλλει και τις τελευταίες πινελιές στην ομιλία – παρέμβαση της ( την Πέμπτη) στις εργασίες του Συνεδρίου για την Συμμετοχική Δημοκρατία. Σε καλό σημείο βέβαια το Πρίνσες Παλλάς στην Σκιάθο, όμως οι προσκεκλημένοι του Γ. Παπανδρέου, απόλαυσαν μια ξεχωριστή εμπειρία στον όμορφο Κατηγιώργη του Πηλίου. Πλην της βουτιάς που έριξαν, ο Σταμούλης Δελλής, ο ιδιοκτήτης της Ταβέρνας “ΑΡΕΤΉ” που έμειναν για φαγητό, είχε κάνει “μικρά θαύματα”. Υπέροχη κακαβιά, ολόφρεσκα πελαγήσια ψάρια, χταποδάκια κ.α Το “κλου” όμως, που τελικά όλοι απόλαυσαν, ήταν η αιφνίδα έλευση δύο πλανόδιων μουσικών στην Ταβέρνα. Ενθουσιάστηκαν άπαντες και κράτησαν με “Προεδρική παράκληση και προτροπή” τους πλανόδιους μουσικούς πάνω από μία ώρα για να τραγουδούν ….

ΤΟ ΜΠΟΥΡΙΝΙ “ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΣΕ” ΤΗΝ ΓΑΜΗΛΙΑ ΤΕΛΕΤΗ

Πάντως τόσο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όσο και οι προσωπικότητες που μετείχαν στις εργασίες του Συμποσίου, μπορούν να θεωρηθούν τυχεροί. Και αυτό γιατί την προηγούμενη βδομάδα, προς το τέλος της και ειδικά την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο, ξαφνικά – αλλά συνήθη κατά τα άλλα μπουρίνια- έκαναν άνω κάτω τους παραθεριστές και όσους είχαν προγραμματίσει κάποιες ανοικτές κοινωνικού τύπου εκδηλώσεις στο νησί και ιδιαίτερα κοντά στις παραλίες. Ίσως την Κυριακή και την Δευτέρα η θάλασσα να ήταν λίγο πιο κρύα από ότι θα έπρεπε αυτή την εποχή , λόγω των μπουρινιών , των δύο τελευταίων ημερών , αλλά όλα πήγαν καλά.

Ο μεγάλος άτυχος της Σκιάθου, ήταν ο γνωστός εφοπλιστής κ. Ποταμιάνος, ο οποίος πάντρευε το προηγούμενο Σάββατο – μια μέρα πριν την άφιξη του Γ. Παπανδρέου και των καλεσμένων του- την κόρη του. Ο γάμος στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, ένα παραθαλάσσιο εκκλησάκι, έγινε υπό “έκτακτες συνθήκες”. Ο αέρας σάρωσε τα πάντα εκεί και πολλοί από τους καλεσμένους “εφοδιάστηκαν” με πετσέτες της θάλασσας για να προστατευθούν. Το τραπέζι ουσιαστικά μετατέθηκε για την Κυριακή το μεσημέρι στο εστιατόριο “Άμμος” του ξενοδοχείου Πρίνσες Παλλάς, μπροστά στην παραλία. Μόνο που οι κακές καιρικές συνθήκες “εμπόδισαν” πολλούς από τους προσκεκλημένους να φτάσςουν στο νησί. Με δυσκολία έφτασαν ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο επιχειρηματίας Δάκης Ιωάννου και κάποιοι ακόμα. Ωστόσο δεν μπόρεσαν να περάσουν αρκετοί ακόμα όπως ο Δ. Αβραμόπουλος , ο Γ. Παπαθανασίου κ.α

“ΑΠΩΛΕΙΑ” ΜΟΝΟ Ο Δ. ΡΕΠΠΑΣ

Αντιθέτως, σύμμαχο είχε τον καιρό ο Γιώργος Παπανδρέου, όταν στον ίδιο χώρο στο εστιατόριο “ΑΜΜΟΣ” του Πρίνσες Παλλάς το βράδυ της Κυριακής υποδέχτηκε τους καλεσμένους του. Ο Πρόεδρος δε “μέτρησε” απώλειες. Η μόνη απώλεια που είχε ήταν αυτή του Δημήτρη Ρέππα που δεν πρόλαβε την Δευτέρα το μεσημέρι το πλοίο στον Άγιο Κωνσταντίνο, προκειμένου να συμμετάσχει στην συζήτηση για την διεθνή οικονομική κρίση.    

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου