ΕΡΓΑ (ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ)… ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ

Μοίρασε το

Οι παλαιομοδίτες της πολιτικής μας έχουν συνηθίσει σε έργα της τελευταίας (προεκλογικής) στιγμής. Λίγο πριν ζητήσουν την ψήφο του λαού, δείχνουν πως κάτι κάνουν. 

Συνήθως, σκάβουν δρόμους ή κόβουν κορδέλες. Κάθε είδους κορδέλα. Κάθε μικρό και μεγάλο έργο και μια κορδέλα, ένας παπάς κι ένα ευχέλαιο!

Τώρα λοιπόν που αποφασίσαμε να καβαλήσουμε το αυτοκίνητο που αγοράσαμε πρόσφατα με μείωση του τέλους ταξινόμησης και προκειμένου να το ευχαριστηθούμε όσο προλάβουμε πριν πέσει το χαράτσι των αυξημένων τελών κυκλοφορίας.

Τώρα που είπαμε να αποδράσουμε για καμιά παραλία και να πάρουμε μια πραγματική κρυάδα στη θάλασσα, πριν την κρυάδα που μας περιμένει απ’ το Σεπτέμβριο.

Αυτοί που θα διεκδικήσουν την ψήφο μας το Σεπτέμβρη – άντε το πολύ τον προσεχή Μάρτη – βάλθηκαν να μας αποδείξουν ότι φτιάχνουν και κάτι και δεν χαλούν μόνο. Έτσι, εν μέσω θέρους όλο το οδικό δίκτυο της χώρας τέθηκε σε… υπολειτουργία λόγω έργων οδοποίας σε πολλά σημεία.

Τελικά το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας χαλάσουν και την ελάχιστη καλή διάθεση που μας απέμεινε.

Οπλιστείτε λοιπόν με υπομονή κι έχετε κατά νου ότι από τις αρχές Ιουλίου και για τρεις μήνες θα εκτελούνται εργασίες αναβάθμισης της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα από τον κόμβο της Ριτσώνας ως τη γέφυρα Υπάτου.

Οι εργασίες πραγματοποιούνται όλο το 24ωρο γι’ αυτό γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στον παράπλευρο του ρεύματος προς Λαμία από τον κόμβο Ριτσώνας ως τη γέφυρα Υπάτου. Αντιστοίχως η κίνηση προς Αθήνα θα διεξάγεται από τον κλάδο του αυτοκινητόδρομου προς Λαμία.

Επίσης, από τις αρχές Ιουνίου και για τρεις μήνες εκτελούνται εργασίες αναβάθμισης της Εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας στο τμήμα από τη γέφυρα Υπάτου ως τον ανισόπεδο κόμβο Θηβών.

Οι εργασίες πραγματοποιούνται όλο το 24ωρο και γι’ αυτό η κυκλοφορία γίνεται στον παράπλευρο του ρεύματος προς Λαμία από τη γέφυρα Υπάτου ως τον ανισόπεδο κόμβο Θηβών. Αντιστοίχως η κίνηση προς Αθήνα διεξάγεται από τον κλάδο του αυτοκινητόδρομου προς Λαμία.

Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα-Σπάρτη

Μέσα στον Αύγουστο υπολογίζεται να δοθεί στην κυκλοφορία και η δεύτερη νέα σήραγγα Αρτεμισίου, που κατασκευάζεται. Προς το παρόν η κυκλοφορία διεξάγεται από την υπάρχουσα σήραγγα.

Τις δύο τελευταίες Κυριακές του Ιουλίου θα εκτελούνται ασφαλτικές εργασίες στο τμήμα Κόρινθος- Τρίπολη, ενώ τον Αύγουστο η κυκλοφορία των οχημάτων θα περιοριστεί σε δύο λωρίδες. Πάντως τον Μάρτιο του 2010 θα παραδοθεί ανακαινισμένο όλο το τμήμα του δρόμου.

Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα

Έως το τέλος Ιουλίου με αρχές Αυγούστου εκτελούνται εργασίες επισκευής μεταλλικής γέφυρας του ανισόπεδου κόμβου στη συμβολή της Λεωφόρου Αθηνών (Καβάλας) με τη Λεωφόρο. Κηφισού, στον κλάδο εξόδου προς Κόρινθο. Οι εργασίες πραγματοποιούνται κατά τις νυχτερινές ώρες και η κυκλοφορία γίνεται από παρακαμπτήριους δρόμους. Πάντως οι εργασίες διαπλάτυνσης του δρόμου, που θα έχουν επίπτωση στην ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας, θα ξεκινήσουν από τον Σεπτέμβριο.

Επίσης, ξεκίνησαν και οι εργασίες για την κατασκευή των νέων τμημάτων του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου- Πατρών και Πατρών- Πύργου- Τσακώνας, ενώ ξεκίνησε και η ανακατασκευή της γέφυρας Πάχης στο τμήμα Ελευσίνας- Κορίνθου.

Έχουν εγκατασταθεί τα εργοτάξια στο τμήμα Κορίνθου- Πατρών στις περιοχές Κιάτο, Ξυλόκαστρο, Ακράτα, Ανατολικό Αίγιο, Δρέπανο.

Τον Φεβρουάριο του 2009 ξεκίνησε η κατασκευή των πέντε πρώτων από τις 19 συνολικά νέες σήραγγες της Κορίνθου- Πατρών: Πρόκειται για τις σήραγγες Δερβενίου, Μαύρων Λιθαριών, Ακράτας, Πλατάνου, Παναγοπούλας, που είναι η μεγαλύτερη σήραγγα του έργου με μήκος 5 χλμ.

Επίσης, κατασκευάζονται άνω και κάτω διαβάσεις και εκτελούνται εργασίες προετοιμασίας του εδάφους για τη διαπλάτυνση της Κορίνθου- Πατρών

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου