ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ… ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗ ΝΔ

Μοίρασε το

  • ΕΚΟΨΕ ΤΑ ΠΑΤΡΟΠΑΡΑΔΟΤΑ “ΤΡΑΠΕΖΙΑ” ΚΑΙ “ΔΕΙΠΝΑ” ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

 

  • ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΩΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΔΙΑΙΤΑ, ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΟΙ “ΚΟΜΜΕΝΟΙ”


  • ΩΣΤΟΣΟ, ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ… ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΓΕΥΤΙΚΑ ΝΗΣΙΑ, ΑΦΟΥ “ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΣΤΕΝΑΖΕΙ…”

 

Τέλος τα «τραπεζώματα» τουλάχιστον για το φετινό καλοκαίρι στην Ν.Δ. Βέβαια το ότι θα παραβούν το «πατροπαράδοτο έθιμο» και δεν θα δειπνήσουν «πολιτικολογόντας», ο Πρωθυπουργός και οι 151 βουλευτές του Κυβερνώντος Κόμματος, δεν φαίνεται να οφείλεται ούτε στο ότι πολλοί άρχισαν δίαιτα και αποφεύγουν το «βραδινό», ούτε λόγω της οικονομικής κρίσης. Αλλού θα πρέπει να αναζητηθούν οι λόγοι, που για πρώτη φορά από το 1997 όταν και ανέλαβε τα ηνία της Ν.Δ ο Κ. Καραμανλής, δεν θα πραγματοποιήσει τα παραδοσιακά δείπνα που παραθέτει κάθε καλοκαίρι στους βουλευτές του κόμματος του που μετέχουν στα θερινά τμήματα.

Με εξαίρεση μόνο την χρονιά που είχαν ξεσπάσει οι καταστροφικές πυρκαγιές, δηλαδή το καλοκαίρι του 2007, δεν διανοήθηκε ο Πρωθυπουργός να «κόψει» αυτό το έθιμο που πρακτικά ο ίδιος δημιούργησε στη Ν.Δ. Μια πρώτη προσέγγιση, στο όλο θέμα, επιχειρεί η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» (www. tovima. gr) το οποίο μάλιστα κατέγραψε και το σχετικό ρεπορτάζ .

Τονίζει το δημοσίευμα: «Ξένος στο ίδιο του το κόμμα αισθάνεται πλέον ο Πρωθυπουργός, σε σημείο μάλιστα ώστε να αισθάνεται άβολα ακόμη και όταν βρίσκεται με τους βουλευτές του. Για πρώτη φορά από το 1997 που ο κ. Καραμανλής ανέλαβε τα ηνία της ΝΔ, αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να ματαιώσει τα παραδοσιακά δείπνα που παραθέτει κάθε χρόνο στους βουλευτές της ΝΔ, φοβούμενος τις αντιδράσεις τους αλλά και τον κίνδυνο να του γυρίσουν τη πλάτη και να αρνηθούν την πρόσκλησή του!».
Επισημαίνει ακόμα πως «όπως πληροφορείται «Το Βήμα», οι συνεργάτες του κ. Καραμανλή τού υπενθύμισαν στις αρχές της εβδομάδας την υποχρέωση που κατ΄ έθιμο έχει να παραθέσει δείπνο στους βουλευτές της ΝΔ που συμμετέχουν στα τρία Θερινά Τμήματα. Η πρόταση που του έγινε ήταν να παρατεθεί την επόμενη εβδομάδα ένα δείπνο στους βουλευτές του Α΄ και του Β΄ Θερινού Τμήματος και μετά τη ΔΕΘ στους βουλευτές του Γ΄ Τμήματος.

O Πρωθυπουργός, σύμφωνα με το δημοσίευμα , έδειξε να δυσανασχετεί και τότε του προτάθηκε να πραγματοποιηθεί ένα και μοναδικό δείπνο για όλους τους βουλευτές στις αρχές Σεπτεμβρίου.

«Και τι θα γίνει αν δεν έλθουν δέκα ή είκοσι βουλευτές; Θα δημιουργήσουμε θέμα από εκεί που δεν υπάρχει;» αναρωτήθηκε ο κ. Καραμανλής, ανακοινώνοντας παράλληλα την απόφασή του να μην πραγματοποιήσει εφέτος κανένα δείπνο, επικαλούμενος την οικονομική κρίση που δεν επιτρέπει αδικαιολόγητα έξοδα, αλλά και το γεγονός ότι μετά τις ευρωεκλογές δεν υπήρξε ο απαιτούμενος χρόνος για τη διοργάνωσή τους , αναφέρει το ρεπορτάζ.
Επισημαίνει ακόμα το δημοσίευμα ότι , «ο  πραγματικός λόγος για τον οποίο ο κ. Καραμανλής αρνήθηκε να δειπνήσει με τους βουλευτές του ήταν ο φόβος της «λευκής απεργίας» από βουλευτές που έχουν αποφασίσει ότι η καριέρα τους με τη ΝΔ τελειώνει, όπως οι κκ. Θ. Ρουσόπουλος, Ι. Μανώλης και Αρ. Παυλίδης, αλλά και απ΄ όσους νιώθουν ανεπιθύμητοι, όπως οι κκ. Γ. Αλογοσκούφης, Μ. Λιάπης, Β. Πολύδωρας, Γ. Βουλγαράκης, Εμμ. Κεφαλογιάννης κ.ά.

Πάντα , σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας , «ο κ. Καραμανλής  επίσης φοβήθηκε ότι δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί μια συζήτηση με τους βουλευτές του αν εκείνοι επανέφεραν τις εκκλήσεις τους για ανασχηματισμό και αλλαγές σε κόμμα και κράτος, αλλά και τα σφοδρά παράπονα που διατυπώνουν εναντίον υπουργών. Ολα αυτά όμως αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι ο κ. Καραμανλής φοβάται πλέον την κοινοβουλευτική ομάδα του και στην ουσία έχει ήδη αποδεχθεί ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει η Βουλή μετά τις 9 Σεπτεμβρίου που αρχίζουν οι εργασίες του Γ΄ Θερινού Τμήματος, ή από τις 5 Οκτωβρίου που ξαναρχίζουν οι εργασίες της Ολομέλειας της Βουλής…».

Δηλαδή αν καταλαβαίνουμε καλά στην Ν.Δ , επιβάλλεται «νηστεία και προσευχή» , μέχρι τις εκλογές , αλλά με ολίγα «μπάνια του λαού» τον Αύγουστο , αφού ως γνωστόν τον Αύγουστο και «ειδήσεις δεν υπάρχουν» , αλλά και «η Ελλάδα στις παραλίες …αναστνάζει…»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου