ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΙ ΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ (ΠΑΡ)ΑΝΟΜΙΑ

Μοίρασε το

– ΝΕΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΛΩΝΑΚΙ

– ΓΚΑΖΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

– ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΣΤΟΛΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΑ “ΑΚΡΑΙΑ” ΜΕΤΡΑ ΑΛΛΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ 

– ΣΥΝΤΑΣΣΟΥΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΟΙ ΗΠΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

– ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

 

«Ανοχύρωτη πόλη» είναι και η Αθήνα και ολόκληρη η χώρα. Η μία βομβιστική επίθεση διαδέχεται την άλλη, η μία ληστεία την άλλη. Οι πολίτες είναι έκθετοι και απροστάτευτοι σε κάθε είδους απειλή και βία. Σίγουρα λύση δεν είναι τα ακραία μέτρα και η περιστολή δικαιωμάτων. Όμως μια καλύτερη αστυνόμευση και ένας επιχειρησιακός επανασχεδιασμός με βάση της ανάγκες μιας μεγαλούπολης και των πολιτών της, είναι ένα πρώτο βήμα που έχει αργήσει τραγικά να γίνει.

Ήδη οι Η.Π.Α ετοιμάζονται να εκδώσουν νέα ταξιδιωτική οδηγία κατά της Ελλάδας, κάτι το οποίο δεν συνιστά μόνο πολιτικό και διπλωματικό πλήγμα κατά της χώρας, αλλά και οικονομικό σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, μιας και θα έχει επιπτώσεις και στον τουρισμό. Και αυτό λόγο της βομβιστικής επίθεσης τα ξημερώματα της Παρασκευής σε κατάστημα ταχείας διατροφής αμερικανικών συμφερόντων στους Αμπελοκήπους, αλλά και για το ότι δεν υπάρχει η παραμικρή πρόοδος στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης με ρουκέτα κατά της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα. Προφανώς και η υπερατλαντική δύναμη, πολλές φορές – το έχουμε άλλωστε δει και στο παρελθόν – χρησιμοποιεί ως «μοχλό πίεσης» τις διάφορες τρομοκρατικές ενέργειες, όμως αυτό δεν πρέπει να μας κάνει να συμπεριφερόμαστε ως «στρουθοκάμηλοι».

Υπάρχει θέμα και μάλιστα σοβαρό για την ασφάλεια πρωτίστως των Ελλήνων πολιτικών, είτε από τυφλά κτυπήματα, είτε από την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα.

Γι’ αυτό είναι εντυπωσιακό ότι ένα εικοσιτετράωρο, μετά την βομβιστική επίθεση στους Αμπελόκηπους και το κτύπημα στο Κολωνάκι τα ξημερώματα της Παρασκευής , η νέα εμπρηστική επίθεση τα ξημερώματα του Σαββάτου, στο κτίριο όπου στεγάζεται η υπηρεσία Μηχανογράφησης του υπουργείου Εσωτερικών στον Νέο Κόσμο. Προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές.

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες και στους Αμπελόκηπους, όπου τα ξημερώματα της Παρασκευής σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη βόμβας. Στο κτίριο στεγάζονται υποκατάστημα Μακ Ντόναλντς και η 21 η εφορία Αθηνών. Δεν υπήρξαν τραυματίες, όμως προκλήθηκαν ζημιές.

Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν τον Επαναστατικό Αγώνα, καθώς ο  ωρολογιακός μηχανισμός που χρησιμοποιήθηκε περιείχε περισσότερα από δύο κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας, υλικό που είχε χρησιμοποιήσει η οργάνωση και στο αποτυχημένο χτύπημα στη Citibank στην Κηφισιά.

Εξάλλου αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός εξερράγη λίγο πριν τις 4 το απόγευμα στην είσοδο του γραφείου του πρώην υπουργού επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη στην οδό Ομήρου 34 στην Αθήνα στο Κολωνάκι.

Ο μηχανισμός αποτελούνταν από δύο γκαζάκια και είχε τοποθετηθεί στο διάδρομο του 2ου ορόφου όπου βρίσκεται το γραφείο του κ. Βαλυράκη. Από την έκρηξη και την πυρκαγιά προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου