ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ (ΑΚΟΜΑ) ΧΕΡΙΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μοίρασε το

ΣΥΖΗΤΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗ Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ

“ΚΛΕΙΔΙ” ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

ΩΣΤΟΣΟ, “ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ” ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΑΝ ΤΟ “ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ” ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Το άμεσο μέλλον θα δείξει αν θα υπάρξει αλλαγή φρουράς στον Ολυμπιακό. Ο Σωκράτης Κόκκαλης βρήκε ενδιαφέρουσα την πρόταση του εφοπλιστή, Βαγγέλη Μαρινάκη να διαθέσει το ποσό των 45 εκ. €, προκειμένου να αγοράσει το 40% των μετοχών της ΠΑΕ Ολυμπιακός, με την προοπτική σε τρία χρόνια να αποκτήσει πλειοψηφικό πακέτο. Ο Μαρινάκης φέρεται να εκπροσωπεί ένα fund επιχειρηματιών οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να αυξήσουν ακόμα περισσότερο την προσφορά τους, υπό την προϋπόθεση ότι ο Σωκράτης Κόκκαλης έχει αποφασίσει να παραδώσει τη σκυτάλη στην επόμενη γενιά επιχειρηματιών που αγαπούν τον Ολυμπιακό. Άλλωστε, ο Βαγγέλης Μαρινάκης φέρεται να είπε στον πρόεδρο πως «ό,τι και να γίνει θα είμαστε όλοι ενωμένοι αφού είμαστε Ολυμπιακοί».

Η προσέγγιση αυτή βοήθησε στη διαμόρφωση “καλού κλίματος” και ο Σωκράτης Κόκκαλης δεν αισθάνθηκε πως απειλείται το μέλλον της ομάδας από ιδιοτελή συμφέροντα. Έτσι, η συζήτηση ξεκίνησε και ήδη άρχισε να μπαίνει στην ουσία. Κι αυτή δεν αφορά μόνο στην αποτίμηση της εταιρείας που κυμαίνεται στα 70 εκ.€, αλλά κυρίως στο ζήτημα του γηπέδου «Καραϊσκάκη», (η αποτίμηση του οποίου ανέρχεται στα 80 εκατ. ευρώ, ενώ θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να το χρησιμοποιεί για τα επόμενα 44 χρόνια) που συνδέεται άμεσα με το εμπορικό κομμάτι της ομάδας. Αν μάλιστα, ο Σωκράτης Κόκκαλης θελήσει να παραχωρήσει δικαιώματα χρήσης, ο κ. Μαρινάκης φέρεται διατεθειμένος να ανεβάσει κι άλλο την προσφορά του.

Για παν ενδεχόμενο, ωστόσο, ο Σωκράτης Κόκκαλης έβαλε στο παιχνίδι και δυο άλλους επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν εκδηλώσει κι αυτοί ενδιαφέρον για να λάβουν μέρος στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ. Έτσι, χθες συναντήθηκε και με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη (στον οποίο πρόσφατα πούλησε το Flash) και σήμερα αναμένεται να συναντηθεί με τον Γιώργο Γλου. Ο κ. Λαυρεντιάδης φέρεται διατεθειμένος να αγοράσει μετοχές αξίας 10 εκατ. ευρώ και ο κ. Γλου 5 εκατ. ευρώ. Το ζήτημα είναι αν ο Ολυμπιακός θα πάει σε καθαρά πολυμετοχικό σχήμα ή αν η πλευρά Μαρινάκη θα επιμείνει να αγοράσει εξ ολοκλήρου το 40% ώστε να έχει αποκλειστικά εκείνη τον πρώτο λόγο για την ανάληψη της ηγεσίας του Ολυμπιακού.

Κάτι, πάντως, που είναι νωρίς για να συμβεί. Πόσο μάλλον όταν το σημερινό αφεντικό του Ολυμπιακού λέγεται Σωκράτης Κόκκαλης…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου