ΕΓΚΑΙΝΙΑ… ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ

Μοίρασε το

Χρειάστηκαν τριάντα και πλέον χρόνια για να γίνει πραγματικότητα, το Μουσείο που θα στεγάσει τις πιο λαμπρές δημιουργίες και στιγμές του διαχρονικού και παγκόσμιας ακτινοβολίας πολιτισμού μας. Ένα μουσείο πρώτυπο για τα απόλυτα αριστουργήματα της αρχαίας κλασσικής τέχνης. Όλη η Ελλάδα δούλεψε, μόχθησε και ονειρεύτηκε για να γίνει επιτέλους πραγματικότητα αυτό το υπέροχο μνημείο. Τώρα όμως χρειάζεται ένας άλλος μεγάλος αγώνας: Εκστρατεία για να γυρίσουν πίσω τα Μάρμαρα. Ένας αγώνας που ξεκίνησε η αείμνηστη Μελίνα και μπορούμε με αξιώσεις να τον συνεχίσουμε.

Το Μουσείο είναι αποτέλεσμα, σκληρής, διαχρονικής “δουλειάς και κυρίως δουλειάς με μεράκι, πάθος, πίστη και αισιοδοξία. Η Ελλάδα, είναι υπερήφανη και αποδεικνύει πως ανεξαρτήτως πολιτικών καταστάσεων, έχει ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο, ξέρουν να δουλεύουν, ξέρουν να πετυχαίνουν. Μετά την λάμψη της Ελλάδας των Ολυμπιακών Αγώνων, τώρα είναι η λάμψη του μεγαλείου ενός Πολιτισμού που ανήκει σε όλη την ανθρωπότητα και την εμπνέει διαχρονικά.

Πέντε ημέρες πριν από την τελετή των εγκαινίων του νέου Μουσείου της Ακρόπολης, ανοίγουν σήμερα οι πύλες της ηλεκτρονικής του διεύθυνσης (www.theacropolismuseum.gr). Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα μέσω του ιστότοπου να περιηγηθεί στους χώρους, την ιστορία και τον τρόπο λειτουργίας του Μουσείου. Είναι ένας ηλεκτρονικός χάρτης, που διαγράφει ένα ταξίδι στη μοναδική πολιτιστική μας κληρονομιά, ξεδιπλώνοντας τη διαδρομή από την αρχαϊκή εποχή μέχρι σήμερα. Μια διαδρομή που δεν αφορά μόνο στα εκθέματα και την ιστορία μας, αλλά και στη σύγχρονη εικόνα του ελληνικού πολιτισμού, καθώς το Μουσείο της Ακρόπολης αποτελεί έναν από τους καλύτερους εκπροσώπους του.

Η περιήγηση γίνεται μέσα από έξι ενότητες, που δίνουν πληροφορίες για:

1.Τον τρόπο λειτουργίας του μουσείου (ωράριο, προσβασιμότητα, υποδομές, κλπ)

2.Τις συλλογές (εκθέματα, ιστορικά στοιχεία, κλπ)

3.Τα εκπαιδευτικά προγράμματα

4.Το Μουσείο (οργάνωση, ιστορία, κλπ)

5.Την προβολή του Μουσείου (ενημερωτικό και φωτογραφικό υλικό, γραφείο Τύπου, επικοινωνία)

6.Τα εισιτήρια

Μέσα από την ιστοσελίδα αυτή, εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε ελληνικό Μουσείο το σύστημα του e-ticketing. Το ηλεκτρονικό εισιτήριο επιτρέπει σε όλους, από οπουδήποτε στον κόσμο, να εξασφαλίσουν την είσοδό τους στο Μουσείο, προσδιορίζοντας με ακρίβεια την ημέρα ακόμα και την ώρα της επίσκεψής τους. Η πρωτοποριακή αυτή εφαρμογή θα διευκολύνει το Μουσείο στη διαχείριση του ωραρίου των επισκεπτών και ταυτόχρονα θα αποσυμφορήσει ενδεχόμενες ουρές αναμονής στις εισόδους του.

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, στις 11 π.μ., με την έναρξη δηλαδή της λειτουργίας της ιστοσελίδας, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αγοράσουν τα εισιτήριά τους (που ως γνωστόν κοστίζουν 1 Ευρώ) μέσω της υπηρεσίας e-ticketing. Για τις τρεις πρώτες ημέρες λειτουργίας του Μουσείου, δηλαδή την Κυριακή 21, τη Δευτέρα 22 και την Τρίτη 23 Ιουνίου 2009, οι επισκέψεις θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά με εισιτήριο αγορασμένο από την υπηρεσία e-ticketing, καθώς για αυτές τις ημέρες μόνο δεν θα πωλούνται εισιτήρια στα ταμεία του Μουσείου. Τα εισιτήρια που θα διατεθούν για το συγκεκριμένο τριήμερο αφορούν σε τρεις χρονικές ζώνες (9π.μ., 11π.μ. και 6μ.μ.) ανά ημέρα, με μέγιστο αριθμό 250 επισκεπτών ανά χρονική ζώνη. Οι επισκέπτες των τριών αυτών πρώτων ημερών, θα έχουν την εξαιρετική ευκαιρία να περιηγηθούν το Μουσείο συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρό του, καθηγητή κ. Δ. Παντερμαλή και την ομάδα αρχαιολόγων του Μουσείου.

Η ιστοσελίδα επιφυλάσσει και μια ακόμα έκπληξη: Το Σάββατο, 20 Ιουνίου 2009, όλοι οι επισκέπτες της από οπουδήποτε στον κόσμο θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα εγκαίνια του Μουσείου μέσα από την απευθείας μετάδοση στο www.theacropolismuseum.gr.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου