Το 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα γίνει

Ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης μας θυμίζει ότι παρά τις ανατροπές που έφερε ο κορωνοϊός, υπάρχει το 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Το οποίο, σε πείσμα των καιρών, θα γίνει, όπως σημειώνει ο Διευθυντής του Ορέστης Ανδρεαδάκης. Η αυλαία άνοιξε... new deal

Μοίρασε το

Ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης μας θυμίζει ότι παρά τις ανατροπές που έφερε ο κορωνοϊός, υπάρχει το 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Το οποίο, σε πείσμα των καιρών, θα γίνει, όπως σημειώνει ο Διευθυντής του Ορέστης Ανδρεαδάκης. Η αυλαία άνοιξε…


Ο πολιτισμός κρατά διαδικτυακά και προσπαθεί να περισώσει ότι περισσότερο μπορεί.

Σινεμά με κάθε τρόπο, φεστιβάλ με κάθε τρόπο. Το 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης επιστρέφει online από τις 5 έως τις 15 Νοεμβρίου. Με ανεξάρτητο σινεμά από όλο τον κόσμο. Με την πρόσφατη ελληνική παραγωγή. Με συναρπαστικά αφιερώματα. Με ανατρεπτικές ταινίες που θα μας ταξιδέψουν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα σε αυτές τις απρόβλεπτες και πρωτόγνωρες ημέρες που ζούμε.

Στο www.filmfestival.gr  θα μπορείτε να παρακολουθήσετε 177 ταινίες.

Το 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα γίνει

“Από τον Φεβρουάριο του 2020 η καθημερινή μας ζωή μοιάζει να βρίσκεται στα χέρια ενός σεναριογράφου επιστημονικής φαντασίας. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου δεν αποτελεί εξαίρεση. Όμως πρόκειται για έναν δυναμικό και ανθεκτικό θεσμό. Όπως κάναμε και τον Μάρτιο με το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, ότι  και αν συμβεί, το 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου θα γίνει. Το οφείλουμε στο κοινό, στους δημιουργούς, στη βιομηχανία του κινηματογράφου και στην ομάδα μας. Σινεμά με κάθε τρόπο, σινεμά οπουδήποτε για να φωτίσει τις μέρες και τις νύχτες μας”. Αυτό αναφέρει χαρακτηριστικά η γενική διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Ελίζ Ζαλαντό.

“Παρουσιάζοντας την online εκδοχή του Φεστιβάλ αναζητούμε ταυτόχρονα νέα θεωρητικά εργαλεία ερμηνείας του κινηματογράφου και των τεχνών αλλά και της ίδιας της πραγματικότητας που μας περιβάλλει. Οργανώνουμε εικαστικές δράσεις στον δημόσιο χώρο της Θεσσαλονίκης. Και σχεδιάζουμε εναλλακτικές λύσεις για καθεμιά από τις επόμενες κινήσεις του Φεστιβάλ μας. Το Σινεμά με κάθε τρόπο είναι φέτος ένας τρόπος αγάπης και κατανόησης. Ένας τρόπος να θέσουμε και εμείς μερικούς κανόνες πάνω από τους κανόνες που μας επιβάλλει ο νέος κορονοϊός. Ένας τρόπος αντίδρασης στον αντεστραμμένο κόσμο που μπήκαμε” σημειώνει ο διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Ορέστης Ανδρεαδάκης.

Η αυλαία ανοίγει

Η αυλαία του 61ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ανοίγει με το συγκινητικό “Ταξίδι της Φάλαινας” του Φίλιπ Γιούργιεφ. Η διοργάνωση  θα ολοκληρωθεί  την Κυριακή 15 Νοεμβρίου, με την προβολή της ταινίας “Δεν θα ξαναχιονίσει” των Μαουγκοζάτα  Σιμόφσκα  και Μίχαου Ένγκλερτ.

Ο κινηματογράφος και το ελληνικό θέατρο είναι οι πλέον ταλαιπωρημένοι  κλάδοι της ελληνικής οικονομίας. Τώρα, καλούνται  να διακόψουν  τη λειτουργία τους, με ανυπολόγιστες οικονομικές ζημίες, που συνεπάγονται την οικονομική καταστροφή.

Είναι η ώρα των αποφάσεων και των ουσιαστικών λύσεων. Οι άνθρωποι της έβδομης τέχνης δεν μπορούν να σηκώσουν αυτό το βάρος. Και ελπίζουν ότι η πολιτεία θα τους σταθεί αποτελεσματικά.

Το 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι μια όαση που ίσως δώσει το έναυσμα για μια νέα επανεκκίνηση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου