Τα σύνορα της καρδιάς του Ερντογάν θα φτάσουν στην Βιέννη;

Ο Τάσος Παπαδόπουλος προειδοποιεί ότι η Ευρώπη πρέπει να δει πολύ σοβαρά την απειλή που λέγεται Τουρκία. Διότι διαφορετικά, τα σύνορα της καρδιάς του Ερντογάν μπορεί να φτάσουν και πάλι μέχρι την Βιέννη. new deal

Μοίρασε το

Ο Τάσος Παπαδόπουλος προειδοποιεί ότι η Ευρώπη πρέπει να δει πολύ σοβαρά την απειλή που λέγεται Τουρκία. Διότι διαφορετικά, τα σύνορα της καρδιάς του Ερντογάν μπορεί να φτάσουν και πάλι μέχρι την Βιέννη.


Αν ζούσε ο Γκέμπελς θα έσκαγε από την ζήλια του, που κάποιοι μιμητές του τον ξεπέρασαν στην τέχνη της προπαγάνδας. 

Η αναφορά έχει να κάνει με τον Ερντογάν (και τους συν αυτώ), που στρέφει τα βέλη του για ότι συμβαίνει στην Μεσόγειο στην Ελλάδα.

Το ναυάγιο επιχείρηση Ειρήνη

Για την επιχείρηση «Ειρήνη» ο λόγος. Αποτελεί μια μάταιη προσπάθεια της Διεθνούς Κοινότητας τήρησης του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, που σκοπό έχει να σταματήσει τον πόλεμο σε αυτή την χώρα. Η Τουρκία μολονότι στη Διάσκεψη του Βερολίνου τον περασμένο Ιανουάριο, έχει συμφωνήσει σε αυτή την διαδικασία, εν τούτοις την παραβίασε. Στέλνει οπλισμό και τζιχαντιστές να πολεμήσουν στο πλευρό του Σάρατζ.

Ο νέο-Οθωμανός σουλτάνος της Άγκυρας πέρασε στην κοινή του γνώμη ότι ο καπετάνιος της γερμανικής φρεγάτας Αμβούργο ήταν Έλληνας. Και μέσω του ελεγχόμενου από το καθεστώς του Τύπο, απειλεί να κάνει νηοψίες στα ελληνικών συμφερόντων πλοία που διέρχονται από τον Βόσπορο.

Το Ροζαλίν μεταφέρει άρματα μάχης

Για την Γερμανία κουβέντα. Ο Έλληνας Αρχιπλοίαρχος που γι’ αυτό το τρίμηνο ηγείται της επιχείρησης «Ειρήνη» του φταίει και μόνο. Τι κι αν ο γερμανικός Τύπος αποκαλύπτει ότι το πλοίο Ροζαλίν Α, στο οποίο επιχειρήθηκε η νηοψία, έχει καταγραφεί μέσω τον δορυφόρων να μεταφέρει άρματα μάχης στην Τρίπολη. 

Τι κι αν η όλη επιχείρηση επιτήρησης του εμπάργκο έχει τεθεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Τι κι αν η ίδια η Τουρκία έχει συμφωνήσει με αυτή την διαδικασία. Όλα αυτά τον αφήνουν αδιάφορο.

Η προπαγάνδα του έχει έναν και μόνο στόχο. Να καλλιεργήσει το μίσος και την εχθρότητα του τουρκικού λαού απέναντι στους Έλληνες. Μια άκρως επικίνδυνη τακτική. Το κλίμα που έχει φτιάξει πυροδοτεί στην ουσία κάθε προσπάθεια εξεύρεσης κάποιου διαύλου επικοινωνίας των δύο πλευρών.

Είναι να γελάει κανείς, όταν στις ομιλίες τους ο εθνικιστής-ισλαμιστής Ερντογάν για το θέμα της νηοψίας, επικαλείται το διεθνές δίκαιο της θάλασσας. Δεν το αναγνωρίζει στην πράξη. Στέλνει το Oruc Reis έξι μίλια έξω από το Καστελόριζο. Την ίδια στιγμή τα γεωτρύπανά του επιχειρούν σε οικόπεδα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οικόπεδα που προκύπτουν από διακρατικές συμφωνίες όπως προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο, ανάμεσα σε Κύπρο, Αίγυπτο και Ισραήλ.

Το δίκαιο του ισχυρού

Για τους κατακτητές και στη συνέχεια καταπατητές, ισχύει μόνο το δίκαιο του ισχυρού. Αυτό επικαλούνται και γι’ αυτό κομπάζουν. Για όσα πράττουν σε βάρος άλλων λαών στην Κύπρο, Συρία, στη Λιβύη, στην Αρμενία. Στην Κύπρο επικαλούνται πραγματικότητες, εννοώντας φυσικά τα τετελεσμένα.

Το είπαν άλλωστε απροκάλυπτα και στην περίπτωση της βεβήλωσης της Αγίας Σοφίας. Την κατακτήσαμε και αυτό μας δίνει το δικαίωμα να την κάνουμε ότι θέλουμε.

Αλλά και στο εσωτερικό του ο Ερντογάν φέρεται ανάλογα. Έχει φυλακίσει με την καραμέλα του Γκιουλενιστή εκατό χιλιάδες. Μεταξύ των οποίων καθηγητές, δικαστές, πολιτικούς, δημοσιογράφους και φυσικά ων ουκ εστι αριθμός στρατιωτικούς. 

Τις προηγούμενες ημέρες τέσσερα και πλέον χρόνια μετά την 15η Ιουλίου 2016, έστειλε πάνω από τριακόσιους στην πλειοψηφία στρατιωτικούς στη φυλακή, με ισόβια κάθειρξη.

Ακόμη και τον αντίπαλο του Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Ε. Ιμάμογλου απειλεί με διώξεις. Επειδή τόλμησε να μιλήσει εναντίον του φαραωνικού σχεδίου του αφέντη της Άγκυρας, για την δημιουργία διώρυγας προκειμένου να παρακάμπτουν τα πλοία τον Βόσπορο.

Μέχρι τώρα κορόιδευε τον τουρκικό λαό και την διεθνή κοινότητα στο θέμα των κρουσμάτων του κορονοϊού. Αρχικά μαζί με τον Τραμπ εφεύρισκαν γιατροσόφια, ο ένας κολόνια λεμονιού κι ο άλλος την χλωρίνη. Τώρα που αναγκάζεται να πάρει σκληρά μέτρα, αποφάσισε να αποκαλύψει τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων, που προσεγγίζουν ημερησίως τις 30.000, δίνοντας έτσι μια ευρωπαϊκή πρωτιά στη χώρα του.

Κι αυτό με το κόλπο την καταγραφής μόνο όσων έμπαιναν στα νοσοκομεία. Βγάζοντας έξω από το κάδρο το σύνολο όσων έχουν τη νόσο και είναι  ασυμπτωματικοί. 

Άλλα και με τους νεκρούς από τον κορονοϊό κάνει αλχημείες. Το αποκάλυψε ο Δήμος της Κωνσταντινούπολης… Οι νεκροί στην Πόλη φέτος είναι υπερδιπλάσιοι σε σχέση με όσους πέθαναν την ίδια ημέρα πέρσι.

Οι Τούρκοι ήρθαν στην Ευρώπη ως κατακτητές

Κατά τα άλλα δηλώνει της τελευταίες ημέρες ότι η χώρα του είναι στην Ευρώπη εδώ και 600 χρόνια και γι’ αυτό οφείλουν οι «27» να του ανοίξουν τις αγκάλες τους. Παραλείπει όμως να πει ότι στον ευρωπαϊκό χώρο οι Τούρκοι ήρθαν ως κατακτητές. Δεν είχαν και δεν έχουν καμιά σχέση με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Ούτε οι ανατολίτες με τον δυτικό τρόπο ζωής.

Ήδη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποδοκίμασε τις επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας σε Κύπρο και Α. Μεσόγειο. Με συντριπτική πλειοψηφία 631 ναι, μόλις 5 κατά και 59 αποχές. Μένει να δούμε αν οι κυβερνήσεις στο προσεχές Συμβούλιο Κορυφής του Δεκεμβρίου, θα λάβουν υπόψη τους την φωνή του λαού, μέσω αυτού του ψηφίσματος. Ή αν τα οικονομικά συμφέροντα ορισμένων κρατών, θα βρεθούν πάνω από την απειλή και τα γεωπολιτικά συμφέροντα των ευρωπαίων.

Τα σύνορα της καρδιάς του Ερντογάν ως την Βιέννη

Θα δούμε αν θα δεχθούν τους όρους του Ερντογάν, που τους θεωρεί κουτόφραγκους. Που δήθεν έχει ανοιχτές αγκάλες για διαπραγματεύσεις. Που δύο φορές στο πρόσφατο παρελθόν είχε συμφωνήσει για διερευνητικές και τις ποδοπάτησε. Και που προχώρησε σε επιθετικές ενέργειες σε βάρος της Ελλάδος και της Κύπρου.

Πλέον και ο κάθε αφελής βλέπει ότι η Τουρκία με την στρατιωτική απειλή επιδιώκει να σύρει την Ελλάδα ως πρόβατο επί σφαγήν σε διαπραγματεύσεις άνευ όρων και προϋποθέσεων. Την τακτική της διαχρονικά την είδαμε με τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης που τους έδιωξε κακήν κακώς. Την είδαμε στην Ίμβρο και στην Τένεδο. Την είδαμε τέλος στην Κύπρο με τον βίαιο διαχωρισμό της Μεγαλονήσου τον Ιούλιο του 1974.

Με περισσό θράσος τώρα μιλάει για τους Μουσουλμάνους της Θράκης. Οι οποίοι ζουν με όλα τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών. Αλλά ο Ερντογάν μιλά για ανύπαρκτες καταπιέσεις, και ως πατερούλης θέλει δήθεν να προστατεύσει.

Το είδαμε στην Κύπρο, που αντί να προστατεύσει τους Τουρκοκύπριους, τα συμφέροντα των οποίων επικαλείται καθημερινά, τους καταπιέζει επιδιώκοντας να πάψουν να ζουν με έναν δυτικό τρόπο ζωής και να ενσωματωθούν με τους κουβαλητούς εποίκους της Ανατολίας, που αποτελούν πλέον την πλειοψηφία.

Αυτά και άλλα πολλά, οφείλει επιτέλους να δει η Ευρώπη. Να πάψει να χαριεντίζεται με τον Ανατολίτη της Άγκυρας, γιατί στο τέλος τα σύνορα της καρδιάς του Ερντογάν θα φτάσουν και πάλι στη Βιέννη…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου