ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ: ΑΓΝΩΣΤΗ ΛΕΞΗ

Μοίρασε το

του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΥΡΙΔΗ

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έκανε πρόβα συναίνεσης για τις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν με την ελπίδα ότι κάποτε η χώρα θα βγει απ’ τη κρίση. Από τους έξι κόμματα που όφειλαν να παρευρεθούν πήγαν τα μισά.

Δυο εξηγήσεις υπάρχουν για όσους δεν θέλησαν να ακούσουν τον υπουργό Οικονομικών να τους περιγράφει τη ζοφερή κατάσταση. Είτε ξέρουν την κατάσταση, είτε δεν θέλουν να την ξέρουν. Στην πρώτη περίπτωση το να μη θες να …μοιραστείς τη γνώση σου με τους άμεσα ενδιαφερόμενους υποκρύπτει καιροσκοπισμό και ιδιοτέλεια. Στη δεύτερη περίπτωση, η άγνοια είναι το πρόσχημα για να λες οτιδήποτε ανεύθυνο και ανεδαφικό.

Παρόλα αυτά για το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ η κριτική περισσεύει. Καλώς ή κακώς, τα δυο κόμματα με το συγκεκριμένο εκλογικό ποσοστό, έχουν επιλέξει το δρόμο της άρνησης σε όλα. Έτσι κι αλλιώς, θεωρείται απίθανο να βρεθούν ποτέ σε θέση να αναλάβουν τις τύχες του τόπου.

Για τη ΝΔ όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Είναι κόμμα εξουσίας και εσχάτως άρχισε να προετοιμάζεται για εκλογές, ώστε να τη διεκδικήσει εκ νέου. Άρα δικαιολογία του τύπου “δεν ήξερα” δεν ευσταθεί. Κι εδώ δεν ίσχυε το “δεν ήξερες; δε ρώταγες;”. Ισχύει το “οφείλω να ξέρω. Άρα ρωτώ”.

Εν προκειμένω δεν απαιτείται ούτε καν ερώτηση. Κλήθηκαν να ενημερωθούν και απλά αρνήθηκαν να προσέλθουν. Δεν έχει καμία απολύτως σημασία να αναζητήσει κανείς τα αίτια της άρνησης. Στέκεται απλώς στην άρνηση, στο τι εξυπηρετεί και πιο συγκεκριμένα αν εξυπηρετεί το “καλό του τόπου” για το οποίο, υποτίθεται, κόπτονται τα πολιτικά κόμματα – πολύ δε περισσότερο τα κόμματα εξουσίας.

Ε λοιπόν, δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ένας εχέφρων Έλληνας πολίτης που να επιβραβεύει τη στάση της ΝΔ. Διότι από τη στιγμή και μόνο που πιθανολογείται η δημιουργία ευκαιρίας, στο άμεσο μέλλον, για την επάνοδο της ΝΔ στην εξουσία, κάθε εχέφρων Έλληνας πολίτης θα ήθελε να μάθει ποια θα είναι η εναλλακτική πολιτική που ο Αντώνης Σαμαράς θα εφαρμόσει για να βγάλει τη χώρα από το σημερινό αδιέξοδο.

Αν την γνωρίζει τότε για το καλό του τόπου πρέπει να την πει στον Γιώργο Παπανδρέου, τώρα που η μάχη βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Αν ο Αντώνης Σαμαράς δεν γνωρίζει άλλη πολιτική, ή μάλλον αν γνωρίζει πως δεν υπάρχει άλλη πολιτική πέραν της πολιτικής που οι δανειστές προτείνουν και θέλουν να επιβάλλουν στον Γιώργο Παπανδρέου, τότε θα πρέπει να συζητήσει με τον Πρωθυπουργό, για το καλό του τόπου.

 

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου