ΡΙΣΚΟ ΜΕ “ΠΡΟΩΡΗ ΖΑΡΙΑ”…ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μοίρασε το

Έφερε μπροστά την οικονομία, τα σκληρά οικονομικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν, πήρε το ρίσκο και οδηγεί την χώρα σε πρόωρες εκλογές. Στο τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ανακοίνωσε την πρόθεση του για πρόωρες εκλογές, επικαλούμενος τις ανάγκες της οικονομίας και τη δεδηλωμένη πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να οδηγήσει ούτως ή άλλως τη χώρα σε εκλογές με αφορμή την Προεδρική εκλογή, στις αρχές του 2010.

Ο πρωθυπουργός δεν ανέφερε την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, αλλά όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι στις 4 Οκτωβρίου. Ο κ. Καραμανλής έχει ήδη ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις αποφάσεις του και πρόκειται να επισκεφθεί την Κάρολο Παπούλια για να του ζητήσει διάλυση της Βουλής.

Στο διάγγελμά του ο Κ.Καραμανλής αναφέρθηκε εκτενώς στην οικονομική κρίση, τις προκλήσεις που υπάρχουν για την Ελλάδα το επόμενο χρονικό διάστημα και τις αλλαγές που είναι απαραίτητες. Περιέγραψε μάλιστα το 2010 ως χρόνο «πολύ δύσκολο και καθοριστικό για το μέλλον», προσθέτοντας ότι «εάν δεν δράσουμε άμεσα οι κίνδυνοι θα είναι μεγάλοι».

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τρεις προτεραιότητες: νοικοκύρεμα του κράτους, πόλεμος κατά τις φοροδιαφυγής, διαρθρωτικές αλλαγές. Στόχος μου, είπε ο πρωθυπουργός, ήταν να προωθήσω αυτές τις αλλαγές ως το τέλος της θητείας της κυβέρνησης, αλλά, όπως πρόσθεσε, η εκπεφρασμένη πρόθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές το Μάρτιο του 2010, με αφορμή την επανεκλογή του Κ.Παπούλια, θα οδηγούσε σε μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο με καταστρεπτικά αποτελέσματα.

Ο κ. Καραμανλής μίλησε για «απαράδεκτη στάση», «πρωτοφανή μικροπολιτική σκοπιμότητα» και «πολιτικό εκβιασμό» σε ό,τι αφορά την πρόθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να προκαλέσει εκλογές με αφορμή την Προεδρική εκλογή. Πρόσθεσε δε ότι θα ήταν «συμπεριφορά ανευθυνότητας» να αφήσει την αξιωματική αντιπολίτευση να πάρει το 2010 τις πολιτικές συνέπειες αυτής της επιλογής. «Το συμφέρον του τόπου επιβάλει ξεκαθάρισμα του πολιτικού τοπίου. Είναι πράξη ευθύνης» πρόσθεσε ο Κ.Καραμανλής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου