ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΣΚΙΣΜΕΝΟ

Μοίρασε το

του ΓΙΑΝΝΗ ΣΙΔΕΡΗ 

Αντε πάλι: «Με τι να συμφωνήσουμε; Με την πρόταση της Τρόικα που ρητά ζητά εκποίηση περιουσίας, όταν εμείς είχαμε εξ αρχής αποκλείσει την εκποίηση» αναφώνησε το Σάββατο στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ ο Α. Σαμαράς, για να του απαντήσει ο Πεταλωτής και να γίνει πάλι ο κακός χαμός.

Μια σκιαμαχία που διαρκεί δέκα μέρες τώρα, ένα θέατρο εντυπώσεων, μια λοταρία κάλπικου πατριωτισμού, ένας θορυβώδης  χορός καταγγελιών,  έχει στηθεί πάνω στο σώμα της ήδη ρημαγμένης δημόσιας περιουσίας.

Την αρχή έκανε το κουτοπόνηρο δίδυμο Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου. Μη έχοντας την πολιτική τόλμη των επιλογών τους, άφησε την τρόικα  να ανακοινώσει τα 50 δις που θα εισέρρεαν από την πώληση δημόσιας περιουσίας. Ετσι η κατάληξη θα φαινόταν αναπότρεπτη και μοιραία, ο λαός θα επείθετο ασμένως για το αναγκαίο της πώλησης.  Λογάριαζαν χωρίς τα φωνακλάδικα καφενεία των 8, που ξάφνου φόρεσαν  φουστανέλα (σινιέ βέβαια) και ετοιμάστηκαν να πέσουν ως νέοι ιερολοχίτες, στον αγώνα τον ιερό κατά του θράσους της τρόικα – να αναγγέλλει αυτά που της είχε ζητήσει η ψοφοδεής κυβέρνηση, και η οποία άρχισε να τρέμει από την εντύπωση που δημιούργησαν οι δικές της επιλογές. 

Εκτοτε πήραν φωτιά τα τόπια, και ήρθανε τα πάνω κάτω: Από τον Καρατζαφέρη  περιμέναμε υστερικές κραυγές  για το απαραβίαστο και το ασύλητο των ιερών ελληνικών χωμάτων, από τον Αλέξη και την Αλέκα μας προέκυψαν.

Ο Καρατζαφέρης, μας αρέσει η όχι, είχε την πλέον πραγματιστική προσέγγιση: να δοθεί ένα τμήμα από την περιουσία του λαού για να ελαφρύνει το χρέος, αφού κι αυτό του λαού είναι, αυτός θα το πληρώσει! Οι δύο της καθ΄ ημάς  Αριστεράς επιδόθηκαν  σε έναν υστερικό και κραυγαλέο πατριωτισμό για την το “ξεπούλημα” της περιουσίας του ελληνικού λαού. H ΝΔ, που πρώτη είχε μιλήσει μέσω ενός συμβούλου του Σαμαρά για πώληση, ζώθηκε τ΄ άρματα, να μην περάσουν οι Πηλιογούσηδες που θα εκποιούσαν για τριάντα αργύρια, συγνώμη, ευρώ,  τη γη της πατρίδας. (σ.σ. Και γω ο αφελής που έχω επισκεφθεί  τις 4 από τις 5 τελευταίες κομμουνιστικές χώρες του πλανήτη, Κούβα, Βιετνάμ, Λάος και Κίνα, έβλεπα τις ηγεσίες τους να παραχωρούν εθνική γη και ύδωρ  στους ξένους επενδυτές. Προφανώς δεν είχα αντιληφθεί πως όλοι αυτοί ήταν …εθνοπροδότες!) 

Γιατί να μην επιδοθούν σε φωνακλάδικα εφέ και εθνικοϋστερίες με το αζημίωτο, οι αρχηγοί και τα κομματικά στελέχη ; Δεν θα΄ ναι ο Αντώνης, ούτε  ο Αλέξης ούτε η Αλέκα  αυτοί που θα πληρώσουν. Θα το πληρώσουν, το πληρώνουν ήδη, οι φτωχοί, οι άνεργοι, οι χαμηλόμισθοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, όλοι αυτοί που η εφαρμογή του μνημονίου (δηλαδή της λεοντείου σύμβασης για δανεικά…)  τους αφήνει στην απέξω. Ολοι αυτοί που βλέπουν τις ζωές τους να γίνονται ρημάδι, ενώ πάνω στις εθνικές τους ευαισθησίες στήνεται μια ομοβροντία εθνοκαπηλικής παραπληροφόρησης
Ποια είναι άραγε αυτή η περίφημη εθνική περιουσία για την οποία θα κάνουμε το νέο Μανιάκι; Μακάρι να΄ξερε κανείς!

Ψήγματα της εικόνας μας δίνει η μοναδική μελέτη που υπάρχει, αυτή του ΙΣΤΑΜΕ, που εκπόνησε ο καθηγητής Βασ. Μαγκλάρας. Λέει π.χ. :  από μια «δεξαμενή» 71.000 ακινήτων η ανάδειξη 100 αξιοποιήσιμων  αποτελεί φιλόδοξο στόχο! Σε άλλο σημείο ενημερώνει ότι το 22, 75 % της καταγεγραμμένης  ακίνητης περιουσίας  άγνωστη – δηλαδή υπάρχουν ελλιπή στοιχεία που δεν τεκμηριώνουν την ακριβή θέση και το μέγεθος των ακινήτων!  Ένα ποσοστό 2,39% είναι αμφίβολο, δηλαδή δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να το καθιστούν δημόσιο ακίνητο, ενώ ένα μεγάλο κομμάτι της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, 40%  είναι ΚΑΤΑΠΑΤΗΜΕΝΟ!!!  ( «πολλοί φορείς και ιδιώτες εκμεταλλεύονται τη πολυδιάσπαση και αποσπούν τμήματα της δημόσιας περιουσίας», αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση)…

Η μελέτη διαπιστώνει πως ένα πολύ μικρό μέρος της Δημόσιας  περιουσίας, μόλις το 13,7% των καταγεγραμμένων ακινήτων είναι ελεύθερο προς αξιοποίηση, αλλά δεν υπάρχει καμιά πληροφορία για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των εν λόγω ακινήτων. (σ.σ. χωρίς στοιχεία μεν, αλλά πιστεύει κανείς ότι το 40% της καταπατημένης δημόσιας περιουσίας θα είναι κάποια πετροχώραφα σε βουνοπλαγιές, ή κάποια ερειπωμένα κτήρια σε λαϊκές συνοικίες και όχι τα φιλέτα;).
Γι΄αυτή τη δημόσια περιουσία, την καταπατημένη, την ήδη εκποιημένη από την νεοελληνική αρπακτικότητα των λαμογιών, των «φίλων», των καπάτσων, γίνεται ο εθνικός καυγάς. Πριν καν την καταγράψουμε, να δούμε τι έχουμε τι μπορούμε ν α παραχωρήσουμε και πως, και τι θα διατηρήσουμε ανέγγιχτο…
Καυγάς για ένα πουκάμισο αδειανό και από μας σχισμένο …

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου