ΠΟΤΕ (ΔΕΝ) ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ;(!)

Μοίρασε το

Πριν από δυο χρόνια ακριβώς, ξεκινούσε η αντίστροφη μέτρηση για την επάνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Ήταν μέρες ΔΕΘ και τότε, όταν ο Κώστας Καραμανλής στον απόηχο των πρώτων ενδείξεων σκανδάλου στην υπόθεση Βατοπεδίου κάλυπτε τον Γιώργο Βουλγαράκη – πρωτοκλασάτο υπουργό της κυβέρνησής του. Το συμβάν γνωστό, έμεινε στην Ιστορία. Η συνέχεια εξίσου γνωστή. Η κυβέρνηση Καραμανλή έπεσε εξαιτίας αυτής της πολύπλοκης υπόθεσης. Κι όμως. Δυο χρόνια μετά κι ένα από τότε που το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την εξουσία, ουδείς γνωρίζει αν τελικώς, μέσω των “ιερών ανταλλαγών” γης, προέκυψε ζημιά για το Δημόσιο που να στοιχειοθετεί και τον χαρακτηρισμό του σκανδάλου.

Υποθέσεις κι εκτιμήσεις μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε. Ωστόσο, σύμφωνα με τη σημερινή ΝΔ “και οι τέσσερις εκτιμήσεις ορκωτών εμπειρογνωμόνων – δυο του ΣΟΕ και δυο διεθνών οίκων – δεν διαπίστωσαν ζημία του ελληνικού Δημοσίου”. Εικάζεται πως θα υπάρξει και πέμπτη εκτίμηση. Μέχρι τότε η πολιτική σπέκουλα συνεχίζεται. Όπως και το παιχνίδι των πολιτικών εντυπώσεων και εντυπωσιασμών.

Εντυπωσιακά για παράδειγμα η ΝΔ αποχώρησε απ’ την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής με το επιχείρημα πως “η κυβέρνηση δεν προσκόμισε καμία άλλη εκτίμηση αρμοδίου παράγοντα για τη ζημία του ελληνικού δημοσίου”, αλλά και απ’ το γεγονός ότι “και στη δεύτερη εξεταστική της Βουλής δεν προέκυψε ροή “μαύρου” πολιτικού χρήματος και καμία ποινική ευθύνη υπουργού της ΝΔ”.

Εξίσου, εντυπωσιακά, μιλώντας για κάποιους που φοράνε παντελόνια και για κάποιους που δεν φοράνε(!), η συμβολαιογράφος Κατερίνα Πελέκη-Βουλγαράκη καταθέτοντας στην Εξεταστική της Βουλής έβαλε στο κάδρο της υπόθεσης τον Κώστα Καραμανλή. Για πρώτη φορά υπάρχει μαρτυρία (κι όχι από κάποιον τυχαίο μάρτυρα) που να καταδεικνύει τον πρώην πρωθυπουργό ως εντολοδόχο ενεργειών που εν συνεχεία εκτέλεσαν οι εμπλεκόμενοι υπουργοί. Μέχρι τώρα, υποτίθεται, πως ο πρώην πρωθυπουργός δεν είχε ενημερωθεί για μια υπόθεση που ήταν ενημερωμένη όλη η Ελλάδα.

Υπάρχουν προφανώς κραυγαλέες αντιφάσεις στην υπόθεση. Ουδείς νοήμων Έλληνας θα δεχόταν πως ο πρώην πρωθυπουργός δεν γνώριζε. Προφανώς και γνώριζε.

Πλην όμως εκείνο που δεν γίνεται κατανοητό είναι το εξής απλό: Από τη στιγμή που όπως ισχυρίζεται η ΝΔ δεν υπήρξε ζημία του Δημοσίου, από τη στιγμή που όλα έγιναν νομότυπα κι εκτελέστηκαν νόμιμες υπουργικές αποφάσεις κι ως εκ τούτου δεν προκύπτει καμία ποινική ευθύνη υπουργού της ΝΔ, γιατί ο Κώστας Καραμανλής επιτρέπει στον οιοδήποτε να παίζει με την υστεροφημία του και δεν παραδέχεται το αυτονόητο; Το πότε θα το κάνει ασφαλώς και είναι στη διακριτική του ευχέρεια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου