ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ!

Μοίρασε το

Ο Ελληνικός λαός έδειξε κατανόηση και υπομονή, σε πολλά από τα σκληρά μέτρα που χαρακτηρίστηκαν ως αναγκαία, προκειμένου η χώρα να αποφύγει την χρεοκοπία και να εξυγιανθεί η οικονομία. Έδειξε κατανόηση και ανοχή και όταν ακόμα ο πέλεκυς των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις έπεσε επί δικαίων και αδίκων, με την προτροπή του ταγού του νεοφιλελεύθερου εξτρεμισμού του Δ.Ν.Τ. Και αυτό γιατί οι πολίτες κατανόησαν την κρισιμότητα των καταστάσεων, έδειξαν εμπιστοσύνη σε μια φρεσκοεκλεγμένη Κυβέρνηση και ταυτόχρονα κατάλαβαν τραγικά και διαχρονικά λάθη, αλλά και το που έφτασε την χώρα η τραγική διαχείριση της Ν.Δ. Όμως όλα έχουν όρια. Η Ελλάδα και οι Έλληνες πολίτες δεν μπορεί να είναι τα πειραματόζωα μιας διεθνούς νεοφιλελεύθερης διαχείρισης που προσπαθεί να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση με ξεπερασμένες συνταγές και με λογικές «να χυθεί αίμα εργαζομένων και ασφαλισμένων» για να «θεριέψουν πάλι οι αγορές»…

Δεν είναι ώρα όμως αναλύσεων, γιατί η κοινωνία κλονίζεται συθέμελα.

Γιατί το περιβόητο νέο Ασφαλιστικό που φτιάχνεται με τις πιέσεις και τις ρετσέτες του Δ.Ν.Τ, δίνει την χαριστική βολή σε όλους όσους έντιμα, με κόπο, θυσίες και μόχθο δημιούργησαν κάτι στη ζωή τους και θέλουν να έχουν ένα στοιχειώδες ανθρώπινο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και μια ανεκτή σύνταξη.

Τα «νταβατζιλίκια» άλλων, τη λεηλασία των Ταμείων, την κλοπή και την κατάχρηση του δημόσιου χρήματος, δεν είναι δυνατόν  να την ξαναπληρώσουν οι πολίτες.

Το Δ.Ν.Τ και οι συνοδηπόροι του δεν νοιάζονται για τίποτα. Θέλουν να πάρουν τις συντάξεις του κόσμου, να πάρουν τα ελάχιστα αποθεματικά των Ταμείων, να υποθηκεύσουν το εφάπαξ προκειμένου να διασφαλίσουν τον τοκογλυφικό δανεισμό τους.

Είναι ώρα όμως η νεοεκλεγείσα Κυβέρνηση να αφήσει κατά μέρος τους λογιστικούς υπολογισμούς και να καταλάβει τι γίνεται στη κοινωνία.

Είναι λογικό πως προκειμένου να αποφευχθεί η χρεοκοπία της χώρας και η πλήρης «αλβανοποίηση» της με αναγκαστική έξοδο από το Ευρώ, η Κυβέρνηση θα λάβει επώδυνα μέτρα.

Αλλά όλα έχουν ένα όριο. Και κυρίως υπάρχει ένα όριο στις «στεγνές» δημοσιονομικές πολιτικές που επιβάλλουν οι τεχνοκράτες. Οφείλει σιγά –σιγά πλέον να ξετυλίξει μέτρα τόνωσης της οικονομίας που δημιουργούν προοπτικές ανάπτυξης. 

Παράλληλα εδώ και τώρα οφείλει να ξαναδεί το Ασφαλιστικό. Αυτά που προωθούνται δεν γίνονται πουθενά στην Ευρώπη, πουθενά στον πολιτισμένο κόσμο. Δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ή προοπτική ότι μετά από 2-3 χρόνια όταν θα καλμάρει η κρίση ο κόσμος θα πάρει πίσω κάτι από αυτά που έχασε.

Είναι αλήθεια πως το Ασφαλιστικό χρειάζονταν αλλαγές, χρειάζονταν προσαρμογές για να μπορέσουν και οι επόμενες γενεές κάτι να πάρουν.

Όμως εδώ πλέον δεν είναι θέμα αναπροσαρμογών και αναγκαίων αλλαγών. Με τις οδηγίες του Δ.Ν.Τ και όλων των ακραίων – δογματικών νεοφιλελεύθερων οδηγούνται οι Έλληνες πολίτες στη σφαγή.

Είναι ώρα λοιπόν να μπουν όρια. Ουδείς αρνείται να κάνει θυσίες για να ξεφύγει η χώρα και η κοινωνία από την κρίση. Ουδείς αρνείται να μπει σε μια στενωπό για ένα χρονικό διάστημα, προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ανάκαμψη. Όμως ας υπάρξει μια προοπτική, ας υπάρξει ένα συγκροτημένο σχέδιο για να ξέρουμε που πάμε. Ας υπάρξει η στοιχειώδης κοινωνική ευαισθησία για να μην διαλυθεί τελείως η κοινωνική ασφάλιση και να μην μετατραπούν οι συντάξει , για τις οποίες όλοι καταβάλαμε και καταβάλλουμε σημαντικές εισφορές…

Και με την ευκαιρία αυτή ρωτάμε :
-ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΚΛΑΠΗΣΑΝ ΜΕ ΤΑ ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΑ
– ΠΟΤΕ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΤΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου