Παράδεισος για εγκληματίες η Ελλάδα

Ο Γιάννης Μαρίνος αποκαλύπτει ότι η μετατροπή πολλών κακουργημάτων σε πλημμελήματα αναμένεται να οδηγήσει περίπου 4.500 κακουργηματικές διώξεις στο αρχείο. Η Ελλάδα γίνεται ο παράδεισος για εγκληματίες. new deal

Μοίρασε το

Ο Γιάννης Μαρίνος αποκαλύπτει ότι η μετατροπή πολλών κακουργημάτων σε πλημμελήματα αναμένεται να οδηγήσει περίπου 4.500 κακουργηματικές διώξεις στο αρχείο. Η Ελλάδα γίνεται ο παράδεισος για εγκληματίες.


Κάθε άλλο παρά πασχαλινό μπορεί να θεωρηθεί το θέμα του σημειώματος αυτού, εκτός από τους παραβάτες του Ποινικού Δικαίου που ήδη πρέπει να υμνούν Πάσχα το Τερπνόν. Διότι ως αναστάσιμος ύμνος θα πρέπει να έγινε από αυτούς δεκτό το σχέδιο του νέου Ποινικού Κώδικα, ο οποίος δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα με επικείμενη τη σύντομη έγκρισή του από τη Βουλή. Και είναι μεν γεγονός ότι οι ζωηρές αντιδράσεις που προκάλεσαν κάποιες διατάξεις του έτυχαν της βελτιωτικής προσοχής του υπουργείου Δικαιοσύνης. Όμως, επειδή το προηγούμενο του διαβόητου Νόμου Παρασκευόπουλου άνοιξε τις πύλες των φυλακών σε χιλιάδες καταδικασμένους σε πολυετείς ποινές κάθειρξης και τα χαϊδολογήματα προς τον αμετανόητο πολυδολοφόνο Κουφοντίνα κάθε άλλο παρά καθησυχαστικά είναι, καλώ τους αγαπητούς αναγνώστες μου να συνειδητοποιήσουν κάποια απίστευτα που προβλέπει ο νέος Κώδικας, αν τον αποκρυπτογραφεί σωστά ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης σε άρθρο του στο «Βήμα» (14/4).

Η μετατροπή πολλών κακουργημάτων σε πλημμελήματα αναμένεται να οδηγήσει περίπου 4.500 κακουργηματικές διώξεις στο αρχείο. Χιλιάδες διώξεις για κλοπές, υπεξαιρέσεις, απάτες και απιστία κατά του Δημοσίου θα εξαφανιστούν.

Κανένας κλέφτης ή απατεώνας δεν θα διώκεται πια αν ο παθών δεν υποβάλει έγκληση. Ο αστυνομικός π.χ. που θα βλέπει κάποιους να κλέβουν ένα κατάστημα ή ένα αυτοκίνητο ή ένα σπίτι που απουσιάζουν οι ιδιοκτήτες του δεν θα μπορεί να παρέμβει και να τους συλλάβει αφού θα λείπει η έγκληση του παθόντος. Αν επίσης ένας δήμαρχος κλέβει τον δήμο του, αυτός πρέπει να υποβάλει καταγγελία κατά του εαυτού του για να διωχθεί! Γιατί ο νέος Κώδικας προβλέπει ότι το αδίκημα της απιστίας κατά του Δημοσίου διώκεται μόνο κατ’ έγκληση.

Παράδεισος για εγκληματίες

Για ανθρωποκτονίες από αμέλεια με πολλά θύματα η ανώτερη ποινή φυλάκισης των δέκα ετών μειώνεται σε μόλις πέντε. Όταν κάποιοι κατασκευάζουν βόμβες μολότοφ για να διαπράξουν εμπρησμούς ή ακόμα και δολοφονίες (κατάστημα Μαρφίν), αυτοί θα διώκονται για πλημμέλημα. Πιθανότατα θα καταδικάζονται σε παροχή κοινωφελούς εργασίας. Δηλαδή σε τίποτα, αφού το κράτος δεν διαθέτει σχετικές δομές. Όσοι έχουν καταδικαστεί για κατασκευή τέτοιων βομβών θα αφεθούν ελεύθεροι.

Η σύσταση συμμορίας από κακούργημα γίνεται πλημμέλημα. Και είτε θα πάψουν οι διώξεις, είτε θα βγουν από τη φυλακή όσοι είναι ακόμη εκεί. Όσα αδικήματα, που προσδιορίζονται από ειδικούς νόμους, τιμωρούνται με κάθειρξη μέχρι δέκα έτη μετατρέπονται σε πλημμελήματα και προφανώς υποκύπτουν σε παραγραφή. Πρόκειται για τα αδικήματα βαριάς φοροδιαφυγής, φοροαποφυγής και φοροκλοπής που τελέστηκαν με χρήση πλαστών και εικονικών τιμολογίων.

Αν εξαιρέσει κανείς τη μείωση κάποιων υπερβολικά υψηλών ποινών και τον περιορισμό της φάμπρικας της αναστολής έκτισης των ποινών που καλώς θεσπίζονται, εύλογα ο κ. Φλωρίδης «εκπλήσσεται για τη συνωμοσία σιωπής για όλα αυτά που ετοιμάζονται», αν όντως αποδίδει με ακρίβεια το τι μας επιφυλάσσει ο νέος Ποινικός Κώδικας. Θα προλάβει η πρώτη φορά Αριστερά να μας εντάξει και σε έναν παράδεισο προστατευμένης πια ανομίας; Αν ψηφιστεί βιαστικά αυτός ο νέος Ποινικός Κώδικας, θα είναι πια πολύ αργά για διορθώσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου