Ο κοροναϊός “χτυπάει” τους ισχυρούς του πλανήτη 139 δισ. εξανεμίστηκαν

Η Κέλλυ Κοντογεώργη μας λέει πως οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο έχασαν συνολικά 139 δισ. δολάρια τη Δευτέρα, όταν οι αγορές "βυθίστηκαν" στο πέλαγος των φόβων τους ότι ο κοροναϊός θα καταφέρει βαρύτατο χτύπημα στην παγκόσμια οικονομία. Κέλλυ Κοντογεώργη new deal

Μοίρασε το

Η Κέλλυ Κοντογεώργη μας λέει πως οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο έχασαν συνολικά 139 δισ. δολάρια τη Δευτέρα, όταν οι αγορές “βυθίστηκαν” στο πέλαγος των φόβων τους ότι ο κοροναϊός θα καταφέρει βαρύτατο χτύπημα στην παγκόσμια οικονομία.


Πρόκειται για την μεγαλύτερη εξαΰλωση πλούτου για τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη από τότε που ο δείκτης Bloomberg Billionaires άρχισε να παρακολουθεί τα συγκεκριμένα μεγέθη. Τον Οκτώβριο του 2016.

Οι S&P 500 και Dow Jones σημείωσαν πτώση άνω του 3% τη Δευτέρα. Ήταν η μεγαλύτερη ημερήσια τους τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς οι αρχές παγκοσμίως αγωνίζονται να περιορίσουν τον επικίνδυνο ιό.

Ο κοροναϊός χτυπά τους ισχυρούς

Ο Bernard Arnault, πρόεδρος του ομίλου προϊόντων πολυτελείας LVMH και ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos, ηγήθηκαν των απωλειών. Ο καθένας τους έχασε περισσότερα από 4,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Amancio Ortega, διευθύνων σύμβουλος της Indicax, μητρικής εταιρείας της Zara, είδε την περιουσία του να υποχωρεί. 4 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι περιουσίες των υπολοίπων “μελών” της πρώτης δεκάδας της λίστας είχαν κατ’ ελάχιστον μείωση αξίας περιουσιακών στοιχείων κατά 2,3 δισ. δολ. έκαστος.

Η Κίνα, από όπου ξεκίνησε η επιδημία, συνιστά το 40% της παγκόσμιας αγοράς ειδών πολυτελείας. Η LVMH, με έδρα το Παρίσι, αύξησε το μερίδιό της στην Ασία. Εξαίρεση η Ιαπωνία, στο 30% το 2019, έναντι 15% το 2002.

Η πτώση των χρηματιστηρίων έπληξε ιδιαίτερα τις μετοχές των εταιρειών κρουαζιερόπλοιων. Οι Carnival, Royal Caribbean Cruises και Norwegian Cruise Line να σημειώνουν πτώση άνω του 9%. Η περιουσία του προέδρου της Carnival, Micky Arison, μειώθηκε κατά 406 εκατ. δολ., στα 10,6 δισ. δολ.

Εκατοντάδες άνθρωποι οι οποίοι επέβαιναν στο κρουαζιερόπλοιο Princess Diamond της Carnival στην Ιαπωνία βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου