Ο Αρχοντοχωριάτης Ερντογάν σε κόσμο χωρίς διεθνές Δίκαιο

Ο Βασίλειος Παπαδάκης θεωρεί πως ο Ερντογάν πάσχει από ψευδαισθησία χαρακτηριστικά που συναντά κανείς σε άτομα με ψευδαισθησία. Ωστόσο, η συμπεριφορά του σε έναν κόσμο χωρίς Διεθνές Δίκαιο και με τους πολυμερείς θεσμούς ΟΗΕ, ΝΑΤΟ σε υπαρξιακή κρίση η Ελλάδα πρέπει να αναστοχαστεί την πολιτική της. new deal

Μοίρασε το

Ο Βασίλειος Παπαδάκης θεωρεί πως ο Ερντογάν πάσχει από ψευδαισθησία χαρακτηριστικά που συναντά κανείς σε άτομα με ψευδαισθησία. Ωστόσο, η συμπεριφορά του σε έναν κόσμο χωρίς Διεθνές Δίκαιο και με τους πολυμερείς θεσμούς ΟΗΕ, ΝΑΤΟ σε υπαρξιακή κρίση η Ελλάδα πρέπει να αναστοχαστεί την πολιτική της.


Η Τουρκία εν έτει 2020, έχει προσβληθεί από τον ταχυενεργό ιό της εξοπλιστικής υστερίας με προειδοποιητικά συμπτώματα οικονομικής αιμορραγίας και κοινωνικής εξαθλίωσης 

Η Αρχοντοχωριάτης Ερντογάν σε ψευδαισθησία

Ο «Αρχοντοχωριάτης» (κωμωδία του Μολιέρου) έχει την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να εμπαίζει, να ειρωνεύεται και να προσβάλλει την Ελλάδα και σύμμαχα νατοϊκά κράτη. Η ψευδαισθησία, ψυχοδιανοητική διαταραχή, οφείλεται κυρίως σε οργανική βλάβη του εγκεφάλου, ή σε σοβαρό ψυχικό νόσημα (παρανοϊκή σχιζοφρένια). 

Χαρακτηριστικό της γνώρισμα είναι η απουσία του εξωτερικού ερεθισμού. Το άτομο αυθυποβάλλεται σε τέτοιο βαθμό ώστε να νομίζει πως όσα βλέπει και αισθάνεται είναι πραγματικότητα. 

Η ψευδαισθησία διαφέρει από την παραισθησία με την οποία σχετίζονται τα παραισθησιογόνα φάρμακα (ναρκωτικά). Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα είναι παραληρήματα, παρερμηνείες, ονειρικές καταστάσεις και αγχωτικά επεισόδια. Σήμερα αρκετοί τυραννίσκοι ισχυρών κρατών, μέλη του ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, πάσχουν από ψευδαισθησία – παραισθησία. 

ΟΗΕ και ΝΑΤΟ υπό τις επικρατούσες συνθήκες, έχουν χάσει τον έλεγχο των γεγονότων. Δε διαλύονται μόνο και μόνο για να παρέχουν στους ισχυρούς την κάλυψη των ανομιών και στους ανίσχυρους την αυταπάτη ότι συμμετέχουν στην εμπέδωση της ειρήνης. 

Τέλος για ΟΗΕ ΝΑΤΟ

Όλοι ομιλούν για τις αρχές του ΟΗΕ τις οποίες ερμηνεύουν κατά το δοκούν, ενώ κάτω από το χαλί κρύβεται έντεχνα το κυνήγι του πλουτισμού. Ο ΟΗΕ αποτελείται από ένα συνονθύλευμα αλληλοκοροϊδευομένων εκπροσώπων οι οποίοι προσπαθούν να ισορροπήσουν σ΄ένα σχοινί, τη διεθνώς αναγνωρισμένη ανηθικότητα και κερδομανία.

Κάθε μέρα που περνά αποδεικνύεται πως δεν έχουν άδικο εκείνοι που προβλέπουν το επικείμενο τέλος του ΟΗΕ, όπως εκείνο της Κοινωνίας των Εθνών πριν το Β’ Π.Π.

Η Ελλάδα βρίσκεται μέσα στην ανελέητη λαβή των μεγάλων συμφερόντων. Θα εξαναγκαστεί, είτε το θέλουμε είτε όχι, να αντιμετωπίσει, έστω και με υπέρτατες θυσίες,  κάθε απειλή  κατά των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. 

Σε πιθανή ένοπλη σύρραξη Ελλάδος – Τουρκίας τα 193 κράτη μέλη του Ο.Η.Ε. και τα 27 της Ε.Ε. θα εγκαταλείψουν τη δημοκρατική Ελλάδα, σύμμαχο μέλος, εάν δεν εξυπηρετούνται τα συμφέροντα τους. Η χριστιανική Αρμενία συνθηκολόγησε κάτω από την πίεση των ισχυρών και τη μουσουλμανική ληστεία. Όπως έλεγε ο Κάρλ Κάουτσκι  (1854 – 1938) Γερμανός θεωρητικός του σοσιαλισμού: «Ο πόλεμος είναι ληστεία ή άμυνα εναντίον ληστείας». Η Ελλάδα πολέμησε και θα πολεμήσει αμυνόμενη κατά παντός  ληστού.

Δεν υφίσταται Διεθνές Δίκαιο

Άνευ υποστάσεως και το Διεθνές Δίκαιο. Ανύπαρκτη η ασφάλεια και ελευθερία των πολιτών.  Η συχνή επίκληση του Δ.Δ. απευθύνεται σε ώτα μη ακουόντων. Είναι κοινώς γνωστό ότι δεν υπάρχουν εχθροί και φίλοι αλλά μόνο αμοιβαία ή συγκρουόμενα συμφέροντα. Όσοι ανήκουν στον ίδιο συνασπισμό απλώς ακολουθούν τα κοινά συμφέροντα, όπως και  όσοι ανήκουν στον αντίθετο. 

Ο ισχυρός επιβάλλει πάντοτε εκείνο που του επιτρέπει η δύναμη του κι’ ο ανίσχυρος παραχωρεί εκείνο που του επιβάλλει η αδυναμία του. Από καταβολής κόσμου το δίκαιο ήταν με το μέρος του ισχυρού.Δεν αποκλείεται να στηθούν τεχνηέντως και κάποιες διπλωματικές παγίδες εις βάρος ημών και υπέρ της Τουρκίας. 

Είναι ιδεολογισμός να πιστεύει κανείς ότι η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ μεταβάλλεται. Κι ότι από τετραετία σε τετραετία ή μπορεί να επηρεαστεί από ένα δημοκρατικό ή ρεπουμπλικάνο πρόεδρο. Στις διακρατικές σχέσεις αλλαγές μπορούν να επέλθουν μόνο μετά από ένα σημαντικό παγκόσμιο γεγονός. Προσδοκούμε ότι η εξωτερική πολιτική του προέδρου Τζο Μπάιντεν (1942 – ) θα είναι δίκαιη και αντικειμενική. Αλλά ας μην είμαστε ελπιστικοί ότι οι ΗΠΑ θα εναντιωθούν στα τουρκικά συμφέροντα.

Επιστέγασμα.

Σουλτάνε: «Μέτρα τη σκιά σου να δεις αν μεγάλωσες» Διογένης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου