Οι G7 θωρακίζονται έναντι απειλών όπως ο κορωνοιός

Η Κέλλυ Κοντογεώργη μας λέει πως οι υπουργοί οικονομικών του G7 δηλώνουν αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουν κάθε κατάλληλο εργαλείο πολιτικής για να θωρακίσουν την ανάπτυξη απέναντι σε απειλές όπως κορωνοιός. new deal

Μοίρασε το

Η Κέλλυ Κοντογεώργη μας λέει πως οι υπουργοί οικονομικών του G7 δηλώνουν αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουν κάθε κατάλληλο εργαλείο πολιτικής για να θωρακίσουν την ανάπτυξη απέναντι σε απειλές όπως κορωνοιός.


Μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών, Τάρο Άσο, υπογράμμισε ότι οι επτά ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη είναι έτοιμες να λάβουν δράση, συμπεριλαμβανομένων των δημοσιονομικών μέτρων, εάν κριθεί αναγκαίο.

Οι κεντρικές τράπεζες από την πλευρά τους θα συνεχίζουν να στηρίζουν τη σταθερότητα των τιμών και την ανάπτυξη. «Επαναβεβαιώσαμε την δέσμευση μας να υιοθετήσουμε όλα τα κατάλληλα βήματα για να προστατεύσουμε τις οικονομίες μας από καθοδικούς κινδύνους που εγείρει ο κορωνοϊός και είμαστε έτοιμη να συνεργαστούμε περαιτέρω με έγκαιρα και αποτελεσματικά μέτρα» δήλωσε ο Άσο.

Κορωνοιός: Απέναντι του οι G7

Ωστόσο απέφυγε να εξειδικεύσει τα μέτρα. Κληθείς μάλιστα να σχολιάσει ποια θα είναι η επιθυμητή πολιτική, σημείωσε πως η απάντηση μπορεί να ποικίλει από χώρα σε χώρα. Ερωτηθείς εάν τα κατάλληλα μέτρα πρέπει να περιλαμβάνουν τόσο νομισματικά όσο και δημοσιονομικά βήματα απάντησε θετικά. Οι G7, όπως σχολιάζουν αναλυτές, έστειλαν το μήνυμα πως συγκροτούν ένα ενιαίο μέτωπο κατά του κορονοϊού. Παρόλα αυτά παραμένει ερώτημα το τι ακριβώς σχεδιάζουν να κάνουν.

Δεσμεύονται να κάνουν ότι χρειαστεί. Δεν αποφεύγουν όμως να υποσχεθούν συγκεκριμένα μέτρα. Και αυτό σημαίνει ότι ανεξάρτητα από τις διακηρύξεις σε διεθνές επίπεδο, σε εθνικό, η κάθε κυβέρνηση θα δράσει ανάλογα με τις δικές της προτεραιότητες. Είναι επίσης σαφές πως δεν ανησυχούν όλοι στον ίδιο βαθμό. Ούτε για την εξάπλωση του Covid-19, ούτε τις επιπτώσεις τους ή για τη διάρκεια που αυτές θα έχουν.

Να θυμίσουμε ότι συνεδριάζουν εκτάκτως και οι υπουργοί Οικονομικών των 27 κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με το Reuters οι αγορές δεν θα πρέπει να περιμένουν συγκεκριμένες αποφάσεις. Αξιωματούχοι εξηγούσαν πως στην αντιμετώπιση της κατάστασης οι εθνικές κυβερνήσεις εξακολουθούν να έχουν τον πρώτο λόγο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου