Οι καιροσκόποι δεν παρέχουν πολιτική νομιμοποίηση

Ο Τάσος Παπαδόπουλος σημειώνει ότι οι πολιτικοί καιροσκόποι που θα συγκροτήσουν το αλλόκοτο και ετερόκλητο νέο κυβερνητικό σχήμα, που θα προκύψει με την ψήφο εμπιστοσύνης, δεν παρέχει πολιτική νομιμοποίηση για να ψηφιστεί η συμφωνία Πρεσπών. Γεγονός που οφείλει να λάβει υπόψη του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. new deal σκίτσο Θοδωρής Μακρής

Μοίρασε το

Ο Τάσος Παπαδόπουλος σημειώνει ότι οι πολιτικοί καιροσκόποι που θα συγκροτήσουν το αλλόκοτο και ετερόκλητο νέο κυβερνητικό σχήμα, που θα προκύψει με την ψήφο εμπιστοσύνης, δεν παρέχει πολιτική νομιμοποίηση για να ψηφιστεί η συμφωνία Πρεσπών. Γεγονός που οφείλει να λάβει υπόψη του και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.


Το προαναγγελθέν διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έλαβε χώρα την δεκάτη τρίτη ημέρα του μηνός Ιανουαρίου του σωτήριου έτους 2019. Όλα δείχνουν ότι από εδώ και πέρα ο καθένας θα πάρει το δρόμο του.

Κατά ΣΥΡΙΖΑ αποκολλήθηκε το τσιμπούρι, που είχε στο σβέρκο του. Τώρα πλέον μπορεί να μιλάει ως καθαρόαιμο κυβερνητικό σχήμα της αριστεράς. Κατά ΑΝΕΛ (υπάρχει άραγε τώρα πλέον αυτό το κόμμα;) θα μιλούν για τους πατριώτες, που δεν πούλησαν την ιδεολογική ψυχή τους στον διάβολο.

Άρμεγε και κούρευε που λένε.

Τώρα η επόμενη μέρα. Ο μεν Καμμένος, που βλέπει το κόμμα του να φυλλοροεί θα κάνει απ’ ότι όλα δείχνουν μια ακόμη κυβίστηση. Δεν θα διαγράψει κάποιους δικούς του, που θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης προκειμένου να κρατηθεί ως κόμμα στη Βουλή.

Ο δε Τσίπρας θα μαζέψει μια σειρά γυρολόγους της πολιτικής από τα τρία υπό διάλυση κόμματα Ποτάμι – Ένωση Κεντρώων, ΑΝΕΛ, προκειμένου να εξασφαλίσει τη νέα πλειοψηφία που θα τον  κρατήσει στην εξουσία μερικούς μήνες ακόμη.

Οι καιροσκόποι δεν παρέχουν πολιτική νομιμοποίηση

Τώρα, το πόσο πολιτικά ορθό και ηθικό είναι κάποιοι βουλευτές, που στην ουσία διορίστηκαν από το κόμμα τους και δεν εξελέγησαν με σταυρό μια και οι εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 έγιναν με λίστα να αλλάξουν στρατόπεδο, είναι ένα άλλο θέμα που δεν αφορά τους καιροσκόπους της πολιτικής.

Στα αποκαΐδια της ΝΔ εντάσσεται η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη. Η κα Παπακώστα με αντάλλαγμα μια θέση υφυπουργού στο παραπαίον  κυβερνητικό σχήμα, αναμένεται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Τώρα αν αυτό το αλλόκοτο και ετερόκλητο νέο κυβερνητικό σχήμα, που θα προκύψει με την ψήφο εμπιστοσύνης, νομιμοποιείται να ψηφίσει μια σημαντική συμφωνία, όπως αυτή των Πρεσπών, είναι ένα τεράστιο θέμα. Αφορά την πολιτική τάξη, που οφείλει να λάβει υπόψη του και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Γιατί εδώ θα έχουμε να κάνουμε με μια τεχνητή πλειοψηφία, που θα είναι αποτέλεσμα αφαίμαξης άλλων κομμάτων, ανάλογη με αυτήν της αποστασίας του 1965, που δεν έχει προηγούμενο από την μεταπολίτευση και ύστερα στην Ελλάδα.

Άλλες εποχές, άλλα πολιτικά ήθη στις ταραγμένες μέρες μας…

* Το σκίτσο είναι του Θοδωρή Μακρή

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου