ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΟΥΝ

Κάθε τσίρκο διαθέτει ένα κλόουν. Στο δικό μας τσίρκο υπάρχουν πολλοί κλόουν, πολλά θηρία αλλά ούτε ένας θηριοδαμαστής...!!!

Μοίρασε το

Απάντηση στο εκβιαστικό δίλημμα “κι άλλες θυσίες ή έξοδο απ’ το ευρώ και χρεοκοπία” έδωσαν χθες χιλιάδες Έλληνες που συγκεντρώθηκαν στις κεντρικές πλατείες των ελληνικών πόλεων. Θα μπορούσε να πει κανείς πως οι Έλληνες ξύπνησαν. Όμως, υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος. Απαιτείται το …ξύπνημα να είναι διαρκείας, ώστε το κίνημα των “αγανακτισμένων” να αποκτήσει πολιτική υπόσταση – ικανή να επηρεάσει ή να διαμορφώσει τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Πάντως, το πρώτο τεστ ήταν επιτυχημένο. Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα που οργανώθηκε μέσω διαδικτύου για ειρηνική και ακομμάτιστη συγκέντρωση σε μεγάλες πλατείες – κατά το ισπανικό πρότυπο. Μένει να φανεί αν η πρωτοβουλία αυτή θα έχει και συνέχεια ή θα ξεφουσκώσει υπό το βάρος των διλημμάτων του πολιτικού συστήματος και της σκληρής πραγματικότητας που θέλει την χώρα χρεοκοπημένη ήδη να αδυνατεί να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις και το κράτος να κηρύσσει σύντομα στάση πληρωμών, αν οι Ευρωπαίοι εταίροι αρνηθούν την καταβολή της 5ης δόσης του δανείου.

Το ενθαρρυντικό είναι πως αρκετοί Έλληνες όλων των κοινωνικών τάξεων, αρχίζουν πλέον να αντιλαμβάνονται ότι τα διλήμματα είναι προσχηματικά. Πως για την κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα δεν φταίνε όλοι, επειδή δεν τα φάγανε όλοι!! Αρχίζει πλέον να γίνεται αντιληπτό πως κύριοι υπαίτιοι είναι οι πολιτικοί και αρκετοί μεγαλο-επιχειρηματίες που αποδεδειγμένα λήστεψαν και ληστεύουν το κράτος (είτε με ακατάσχετη φοροδιαφυγή ή εισφοροδιαφυγή, είτε με ληστρικές συμβάσεις παραχώρησης έργων με το δημόσιο) και τώρα έχουν κάνει στην άκρη, αρνούμενοι το μερτικό της δικής τους ευθύνης και φυσικά τη συμμετοχή τους στις “θυσίες”…

Προφανώς αυτούς εννοούσαν οι συγκεντρωμένοι όταν επαναλάμβαναν διαρκώς το σύνθημα “κλέφτες, κλέφτες”, τραγουδώντας ρυθμικά “Εεεε….ωωωωω….πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω…ΟΥΣΤ”…

Τα πανό ήταν λιγοστά και καθόλου κομματικά. Κάποιο έγραφε στα ισπανικά “Είμαστε ξύπνιοι”, κάποιο άλλο το γνωστό, αλλά πάντα επίκαιρο, “ψωμί, παιδεία, ελευθερία”, ενώ ιδιαίτερα πρωτότυπο και συγκινητικό ήταν εκείνο που έγραφε: “η Ελλάδα δεν είναι δικιά μας, τη δανειστήκαμε από τα παιδιά μας”. Ήταν το πανό που ταίριαζε, ίσως, όσο κανένα άλλο με την περίσταση και συνδυάζονταν αρμονικά με τις ελληνικές σημαίες που οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν και το εθνικό ύμνο που τραγουδούσαν.

Το επόμενο ραντεβού των “αγανακτισμένων” θα είναι την Τρίτη στα Προπύλαια, μετά από πρόσκληση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι ακαδημαϊκοί ήταν από τους πρώτους που αντέδρασαν στο μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση που (αν εγκριθεί απ’ τη πλειοψηφία της Βουλής) παραδίδει την εθνική κυριαρχία στους ξένους και καθιστά την Ελλάδα πλήρως υποτελής. Για αυτό και ζητούν τη συμπαράσταση του κόσμου που εκτός από αγανάκτηση και θυμό, χρειάζεται τη κρίσιμη ετούτη ώρα, τη φυσική πνευματική της ηγεσία που δεν μπορεί να είναι άλλη από τους πανεπιστημιακούς δασκάλους.

Ευχαριστούμε την Ευτυχία Παπαδογεωργάκη για το πολύτιμο φωτογραφικό υλικό. Περισσότερες φωτογραφίες, βίντεο και σχόλια στη σελίδα του new-Deal στο facebook.

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου