ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Μοίρασε το

του ΚΩΣΤΑ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ 

Τελικά όπως είχαν πολλοί προβλέψει οι εκλογές ανέδειξαν μόνο νικητές! Έτσι τουλάχιστον δήλωσαν τα κόμματα μηδενός εξαιρουμένου! Η κυβέρνηση φαίνεται να βγαίνει χωρίς καταστροφικές γι’ αυτήν απώλειες και διατηρεί σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που ανακοινώθηκαν από την ALCO και την GPO μια διαφορά πάνω από τέσσερις μονάδες από την αξιωματική αντιπολίτευση. Ο Α. Σαμαράς από την άλλη, παρά το ότι είδε την «ολική επαναφορά» κατά τον δεύτερο γύρο να γίνεται ιδιαιτέρως «μερική», ενισχύεται στο εσωκομματικό πεδίο της ΝΔ, και μπορεί χωρίς άγχος να αναμορφώσει το κόμμα του. Το ΚΚΕ αύξησε τις δυνάμεις του αλλά και τα άλλα μικρότερα κόμματα δήλωσαν ικανοποιημένα. Άρα όλα πάνε καλά για τους εκπροσώπους του ελληνικού λαού! Ενός λαού που πάνω από 50% προτίμησε να μην προσέλθει στις κάλπες. Και η συντριπτική πλειοψηφία των απεχόντων να αποτελείται από νέους ανθρώπους!

Όπως είπε εύστοχα ένας αναλυτής το βράδυ των εκλογών τα αποτελέσματα κρίθηκαν από τους ηλικιωμένους! Ποιο είναι λοιπόν το πολιτικό συμπέρασμα αυτών των εκλογών; Μια βαθύτατη απογοήτευση του ελληνικού λαού και ειδικότερα της νεολαίας προς το κομματικό κατεστημένο όπως αυτό εκφράζεται όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης. Μια πεποίθηση που έχει διαμορφωθεί στους πολίτες, ότι ο πολιτικός κόσμος της χώρας βρίσκεται σε απόσταση από τα τεράστια  και πρωτοφανή οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, και ότι αντί να αναλάβει τις σημαντικές του ευθύνες για την καταστροφική πορεία της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες και να αλλάξει, δείχνει σα να μην έχει καταλάβει τίποτα.

Το καμπανάκι κτύπησε για όλους και ας ελπίσουμε ότι όταν κάτσει ο κουρνιαχτός των εκλογών και οι βαρετές κοκορομαχίες και θριαμβολογίες, οι ψύχραιμες και νηφάλιες φωνές που βρίσκονται σε όλους τους πολιτικούς χώρους θα επικρατήσουν και θα αναλύσουν αυτά που συμβαίνουν στην ελληνική κοινωνία και ότι θα αφουγκραστούν σοβαρά τις διεργασίες που συντελούνται. Ζούμε μια εποχή βίαιων αλλαγών και έχουμε εδώ και έξη μήνες την εφαρμογή του σκληρού προγράμματος που επιβάλει η δανειακή σύμβαση του μνημονίου. Οι πολίτες απαιτούν από όλους σοβαρότητα και αλήθειες και για την κατάσταση της χώρας, αλλά και σαφές πολιτικό περίγραμμα που να τους δείχνει προς τα που οδηγείται.

Αν η κυβέρνηση αισθάνεται ισχυρή αυτό δε σημαίνει ότι μπορεί να κουβαλήσει το φορτίο των βίαιων και επώδυνων αλλαγών που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια και για τη μη υλοποίησή τους φταίνε όλοι, κυρίως βέβαια τα δύο κόμματα εξουσίας. Αν η αντιπολίτευση συνεχίζει να χαϊδεύει αυτιά κάποια στιγμή θα βρει τα αποτελέσματα του λαϊκισμού μπροστά της, όπως τα βρήκε και η σημερινή κυβέρνηση. Αν δεν βρούνε επειγόντως όλοι ένα μίνιμουμ συναίνεσης στις μεγάλες προκλήσεις, αν δεν επικρατήσει η κοινή λογική, τα δεινά για τον τόπο είναι δυστυχώς μπροστά μας. 

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου