Λαθρομετανάστες ως εργαλείο του Ερντογάν

Ο Τάσος Παπαδόπουλος θεωρεί ότι το λαθρομεταναστευτικό είναι η Αχίλλειος πτέρνα της κυβέρνησης. Θεωρεί όμως και τους λαθρομετανάστες ως εργαλείο του Ερντογάν, να αποσταθεροποιήσει την Ελλάδα και να εκβιάσει την Ελλάδα. Ακόμα χειρότερα να ανασυστήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία και τις κτήσεις της. new deal

Μοίρασε το

Ο Τάσος Παπαδόπουλος θεωρεί ότι το λαθρομεταναστευτικό είναι η Αχίλλειος πτέρνα της κυβέρνησης. Θεωρεί όμως και τους λαθρομετανάστες ως εργαλείο του Ερντογάν, να αποσταθεροποιήσει την Ελλάδα και να εκβιάσει την Ελλάδα. Ακόμα χειρότερα να ανασυστήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία και τις κτήσεις της.


Η διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού αποτελεί την Αχίλλειο πτέρνα της κυβέρνησης. Με το που ανέλαβε την εξουσία ο Κ. Μητσοτάκης, ο Ερντογάν του έστειλε πεσκέσι νέες ορδές μεταναστών. Aποτέλεσμα; Έγινε το αδιαχώρητο στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Αχίλλειος πτέρνα

Δεδομένη ήταν η αδυναμία των κρατικών μηχανισμών να διεκπεραιώσουν τα αιτήματα ασύλου. Μαζί με το νομικό καθεστώς που είχε θεσμοθετήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, οδηγούσαν σε χρονοβόρες διαδικασίες. Αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η σύντομη απονομή ή απόρριψη αιτημάτων ασύλου.

Δεδομένη ήταν επίσης και η απροθυμία της κυβέρνησης Σύριζα να προχωρήσει στις επαναπροωθήσεις. Έτσι, στην ουσία, κατέστη ανενεργή η Συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας του 2016.

Δεν ήταν όμως μόνο ο όλος μηχανισμός που έπασχε. Ήταν και η άποψη που επικρατούσε στο εσωτερικό της προηγούμενης κυβέρνησης. Ότι όλοι οι παρανόμως εισερχόμενοι, έπρεπε να παραμείνουν στη χώρα μας.

Όταν ο Ερντογάν άνοιξε την στρόφιγγα των εισροών το 2015, στην Αθήνα σφύριζαν κλέφτικα. Έκαναν δηλώσεις του τύπου, ότι λιάζονται όσοι είχαν κατασκηνώσει στην Πλατεία Ομονοίας…

Τραγικό λάθος υπήρξε η αποδοχή από ελληνικής πλευράς του σημείου της Συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας, ότι οι επαναπροωθήσεις θα γίνονται μόνο από όσους θα παραμείνουν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Και όχι από αυτούς που έχουν προωθηθεί στην ενδοχώρα.

Αυτή η υποχρέωση οδήγησε στην συσσώρευση δεκάδων χιλιάδων σε Μυτιλήνη, Χίο και Σάμο. Νησιά που σήκωσαν το μεγάλο βάρος των παρανόμως εισερχομένων από την Τουρκία.

Τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης της ΝΔ δεν λειτούργησαν γρήγορα όταν ανέλαβε την εξουσία. Το αποτέλεσμα ήταν να βρεθούν σε μικρό διάστημα πάνω από τριάντα χιλιάδες νέοι πρόσφυγες και μετανάστες στη Μυτιλήνη.

Η νέα κυβέρνηση είδε το όλο θέμα από την αστυνομική πλευρά του. Για αυτό ενέταξε την μεταναστευτική πολιτική, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Εκ των υστέρων έγινε διόρθωση. Είχε όμως χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Τα κλειστά κέντρα, που προεκλογικά επαγγέλθηκαν δεν στήθηκαν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Η κυβέρνηση έκανε πίσω. Φοβήθηκε το πολιτικό κόστος, από τις αντιδράσεις του τοπικού πληθυσμού.

Λαθρομετανάστες που εκ-βιάζουν

Η πανσπερμία των παρανόμως εισερχομένων από Ασία και Αφρική, οι περισσότεροι από τους οποίου δεν είχαν προσφυγικό προφίλ, δημιούργησε εντός των ανεξέλεγκτων αυτών κέντρων φυτώρια παρανομίας. Έτσι φτάσαμε στον εμπρησμό της Μόριας. Έτσι εκβίασαν την άμεση αποχώρησή τους από το νησί. Έτσι καταστράφηκαν τα αρχεία αιτημάτων ασύλου, που για πολλούς είχαν απορριφθεί.

Το γεγονός ότι έγινε οργανωμένα και σε τρεις φάσεις αποδεικνύεται από την οργανωμένη και συντεταγμένη αποχώρηση όσων διέμεναν εκεί, μαζί με τα υπάρχοντά τους. Για αυτό άλλωστε και δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματισμοί.

Αφορμή για τον εμπρησμό έδωσε η ανάγκη απομόνωσης των 35 κρουσμάτων κορονοϊού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν οι νοσούντες μέσα στο πλήθος των ατάκτως μετακινηθέντων, στους δρόμους της Μυτιλήνης.

Η ανυπαρξία ενός δικτύου εσωτερικής πληροφόρησης για τα τεκταινόμενα εντός της δομής, δεν μπόρεσε να αποτρέψει τον εμπρησμό από πρόσωπα παραβατικά. Πρόσωπα για τα οποία ουδείς γνωρίζει αν είναι πράκτορες, προβοκάτορες ή ανόητοι.

Το μπέρδεμα οικογενειών με μικρά παιδιά με μοναχικούς άνδρες, όπως συνέβη με τον Σομαλό, που ενώ είχε πάρει άσυλο επέστρεψε από την Αθήνα στην δομή με κορωνοϊό, για να τον μεταδώσει στο camp, αποδεικνύει την ανεξέλεγκτη κατάσταση.

Κάποιοι επιχειρούν να συγκρίνουν το κύμα οικονομικών μεταναστών πριν είκοσι χρόνια από την Αλβανία, με αυτό των εισερχομένων μέσω Τουρκίας. Μιλούν για ανόμοια πράγματα.

Καμία σχέση οι Αλβανοί μετανάστες

Οι Αλβανοί μετανάστες μπήκαν στην Ελλάδα χωρίς να έχουν που την κεφαλήν κλίνε. Ξεκίνησαν με δουλειές του ποδαριού. Κατάφεραν, ωστόσο, όχι μόνο να στεριώσουν, αλλά και να εγκλιματιστούν στη χώρα μας. Σήμερα έχουν δραστηριότητες στον τεχνικό κλάδο με τον οποίο δεν καταδέχονται να ασχοληθούν οι Έλληνες.

Οι λαθρομετανάστες βολεύονται για χρόνια με απανωτά αιτήματα ασύλου που τους εξασφαλίζουν στέγη και τροφή. Και με χρήματα που παρέχει η ΕΕ προσπαθώντας να βουλώσει το στόμα της Ελλάδας. Έτσι η ΕΕ κουκουλώνει την αποτυχία της, να απορροφήσει παρά τις σχετικές αποφάσεις, η κάθε ευρωπαϊκή χώρα αναλογικά, ένα ποσοστό αυτών των ανθρώπων.

Με το Δουβλίνο 2 ως Δαμόκλειο σπάθη απαιτούν από την πρώτη χώρα υποδοχής να κάνει την βρωμοδουλειά. Ταυτοποίηση, αίτηση ασύλου και παροχή του ή επαναπροώθηση. Για να έχουν οι Κεντροευρωπαίοι και Βόρειοευρωπαίοι το κεφάλι τους ήσυχο.

Όπως είναι γνωστό υπάρχουν ήδη πάνω από δέκα χιλιάδες πρόσφυγες που έχουν πάρει καθεστώς ασύλου. Παρόλα αυτά αρνούνται να εγκαταλείψουν τις δομές φιλοξενίας. Βολεύονται με την δωρεάν τροφή και στέγη. Για αναζήτηση εργασίας ούτε λόγος.

Από κοντά και κάποιες υπόπτου ρόλου ΜΚΟ. Παίζουν περίεργα παιχνίδια. Επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν τους μετανάστες με σκοπό να δημιουργήσουν προβλήματα στη χώρα που τους φιλοξενεί. Ενώ παράλληλα επιχειρούν να διαιωνίσουν την παρουσία τους στα ελληνικά νησιά.

Το εργαλείο στα χέρια του Ερντογάν

Η τεταμένη κατάσταση με την Τουρκία, και οι πολεμικές ιαχές του Ερντογάν δεν επιτρέπουν καμία νέα συμφωνία με την γειτονική χώρα. Εξάλλου την υπάρχουσα και ανενεργή πλέον συμφωνία, την τορπίλισε ο ίδιος ο νέο-σουλτάνος της Τουρκίας.

Αντικειμενικός σκοπός του ήταν όπως έγινε φανερό να κατακλύσει την Ελλάδα και στη συνέχεια την Ευρώπη με τις ετερόκλητες αυτές στρατιές από κάθε γωνιά της Ασίας και της Αφρικής. Με μοναδικό συνδετικό τους κρίκο το Ισλάμ, θέλει να αποσταθεροποιήσει την ελληνική κυβέρνηση. Και ταυτόχρονα να εκβιάσει την ΕΕ.

Ό,τι δεν κατάφερε ο προκάτοχός του Καρά Μουσταφά Πασάς, που αποκρούστηκε από τους Ευρωπαίους έξω από την Βιέννη το 1683, επιχειρεί να το πετύχει τώρα μέσω του προσφυγικού-μεταναστευτικού ο Σελίμ ο Β’ κατά κόσμον Ερντογάν.

Ο μεγαλοϊδεατισμός του Ερντογάν εκφράζεται από τις φανερές πλέον φιλοδοξίες του. Θέλει να ανασυστήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία το 2071, (θα ζει άραγε;). Είναι τα χίλια χρόνια από την μάχη του Ματζικέρτ. Την μάχη που άνοιξε το δρόμο προς δυσμάς των μογγολικής καταγωγής Σελτζούκων. Τότε που κατέλαβαν την Μικρά Ασία, την Μέση Ανατολή, την Βόρειο Αφρική και τέλος τα Βαλκάνια.

Μένει να δούμε αν η Ευρώπη θα ξυπνήσει έγκαιρα. Αν θα βάλει φρένο στις επεκτατικές ορέξεις του εθνικιστή-ισλαμιστή Ερντογάν. Ή θα κωφεύσει όπως, με τον Χίτλερ,  από το 1933 έως το 1936…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου