ΙΔΕΑΛΙΣΜΟΣ Ή ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

Πληρώνεις είτε το θες είτε όχι

Μοίρασε το

της ΙΩΑΝΝΑΣ ΚΟΛΟΒΟΥ

Ώρες – ώρες μισώ τους γονείς μου. Τους αναθεματίζω γιατί με μεγάλωσαν με εκείνες τις αρχές, τις παλιές. Να είμαι καλός άνθρωπος, να είμαι ευγενική, να μην κλέβω, να μην  εξαπατώ και προ παντός να σέβομαι τους νόμους. Αυτούς που έθεσαν οι κοινωνίες εδώ και αιώνες προκειμένου να μπορούν να συμβιώνουν αρμονικά. Ίσως γι’ αυτό, εξ αιτίας των υπερβολικά νομοταγών γονιών μου να οδηγήθηκα στο να σπουδάσω Νομική. Ίσως γι’ αυτό επίσης από υπερβολικό ιδεαλισμό, να οδηγήθηκα αργότερα και στη δημοσιογραφία. Ας όψεται ο Δημήτρης Ψαθάς που έγραφε πως «η δημοσιογραφία  είναι  ένα μαντρόσκυλο στην υπηρεσία του λαού, γαβγίζει για τα συμφέροντά του και καμιά φορά δαγκώνει, σε περίπτωση που τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του λαού βρίσκονται σε κίνδυνο. Οι εφημερίδες στα ελεύθερα καθεστώτα δεν κρύβουν μυστικά»…

Γαβγίζω κι εγώ χρόνια τώρα, στο μέτρο της δύναμής μου, σε συνθήκες συχνά αντίξοες, σε καιρούς ζοφερούς όπως οι τωρινοί, έχοντας κι ένα παιδί να μεγαλώσω που έχασε τον πατέρα του σε ηλικία τρισήμισι ετών. Δεν το έκανα επίτηδες πιστέψτε με, ούτε ζήλεψα τη δόξα των παλιών ριάλιτι.

Αμείβομαι με τη συλλογική σύμβαση εργασίας, και κάποτε σε χρόνους παλιότερους είχα κι ένα  μπλοκάκι (Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών) γιατί έγραφα ενίοτε σε κάποια περιοδικά για να συμπληρώνω το στοιχειώδες εισόδημα. Τα είχα όλα νόμιμα, στην εντέλεια. Είπαμε, οι αρχές των γονιών. Ο φοροτεχνικός μου επιμελήθηκε το βιβλίο εσόδων-εξόδων για να μη γίνει κανένα λάθος.(σημειωτέον ότι τα χρήματα που έχω πάρει, τώρα που τα βλέπω είναι για γέλια).

Μέχρι που χθες το πρωί βρήκα στην πόρτα μου ένα φάκελο που φώναζε από μακριά εφορία, τον άνοιξα και μου κόπηκαν τα πόδια. Πρέπει λέει να πληρώσω για ΠΕΡΑΙΩΣΗ 4.900 ευρώ-τέσσερις χιλιάδες εννιακόσια ευρώ!

Προφανώς αυτοί που διοικούν εκεί πάνω –οι εκλεγμένοι λέω υπουργοί οικονομίας δεν εννοώ τους εφοριακούς, τους φοβισμένους τελευταίους τροχούς της αμάξης, -δεν ξέρουν τι θα πει ντροπή. (στο χωριό μου το λένε τσίπα). Και θέλω να πω σ’ αυτούς τους εκλεγμένους από εμάς αλλά εντεταλμένους από αλλού, υπουργούς και πρωθυπουργό, ότι εγώ, η υπογράφουσα δεν πρόκειται ποτέ να το πληρώσω αυτό το ποσό. Γιατί πολύ απλά δεν το έχω. Ελάτε λοιπόν κύριε Παπανδρέου, στείλτε τους αστυνόμους σας να με συλλάβετε. Από εμένα χρήματα πάντως δεν θα πάρετε.
 
Υ.Γ. Περαίωση έστειλαν και στη μητέρα μιας συναδέλφου που έχει αποβιώσει εδώ και καιρό. Η γυναίκα αυτή έπαιρνε σύνταξη του ΟΓΑ! (χωρίς περαιτέρω σχόλια) 
 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου