Η ευρωπαϊκή Βαβέλ, ο Τούρκος Γολιάθ και ο Έλληνας Δαυίδ

Ο Τάσος Παπαδόπουλος περιγράφει μια ευρωπαϊκή Βαβέλ στο λαθρομεταναστευτικό, το Λιβυκό και την Τουρκία. Την ευρωπαϊκή υποκρισία απέναντι στην Ελλάδα, που διαπιστώνει ότι είναι μόνη. Και καλείται ως άλλος Δαυίδ να τα βάλει με τον Τούρκο Γολιάθ και να τον νικήσει. new deal

Μοίρασε το

Ο Τάσος Παπαδόπουλος περιγράφει μια ευρωπαϊκή Βαβέλ στο λαθρομεταναστευτικό, το Λιβυκό και την Τουρκία. Την ευρωπαϊκή υποκρισία απέναντι στην Ελλάδα, που διαπιστώνει ότι είναι μόνη. Και καλείται ως άλλος Δαυίδ να τα βάλει με τον Τούρκο Γολιάθ και να τον νικήσει.


Η ευρωπαϊκή επιχείρηση «Ειρήνη» για την επιτήρηση του εμπάργκο όπλων προς τις αντιμαχόμενες πλευρές στη Λιβύη, που συμφωνήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στο Βερολίνο, με πρωτοβουλία της Άνγκελα Μέρκελ, αποδείχθηκε ένα άνευ προηγουμένου φιάσκο.

Η δύναμη με πολεμικά πλοία, αεροπλάνα και ελικόπτερα, που θα επιτηρούσαν το εμπάργκο στη Μεσόγειο, άργησε να συγκροτηθεί. Και όταν αυτό έγινε εφικτό, πολλοί λάκισαν. Το αποτέλεσμα ήταν να βρεθεί η ελληνική φρεγάτα Σπέτσες μόνη της. Απέναντι της τρία πολεμικά της Τουρκίας, που συνόδευαν ένα εμπορικό με όπλα. Τελικά κατέληξαν ανενόχλητοι σε λιμάνι της Λιβύης, που ελέγχεται από τον σύμμαχο του Ερντογάν τον Σάρατζ.

Η Τουρκία και στο θέμα της Λιβύης γράφει την διεθνή κοινότητα στα παλαιότερα των υποδημάτων της. Η Αθήνα μολονότι αποκλείστηκε από τη σύνοδο του Βερολίνου, έδωσε το παρόν στην ευρωπαϊκή δύναμη. Αυτή συγκροτήθηκε για να εμποδίσει την παρέμβαση τρίτων στον πόλεμο, που ξέσπασε μετά την πτώση του Καντάφι, ανάμεσα σε διάφορες ομάδες στη Λιβύη.

Ο Τούρκος Γολιάθ τους χορεύει στο ταψί

Η Ευρώπη που συμμετείχε ενεργά στην εξόντωση του Καντάφι, αδυνατεί να παίξει έναν σοβαρό ρόλο στην όλη ειρηνευτική προσπάθεια. Αποδεικνύει έτσι περίτρανα ότι παραμένει ατελής. Η παρουσία της εξαντλείται στο οικονομικό σκέλος. Και μερικοί αφελείς πιστεύουν ότι αυτό αποτελεί το μοναδικό μέσο επικράτησης στον χώρο της γηραιάς ηπείρου.

Όμως, ο Ερνογάν χορεύει όλους Αμερικανούς, Ευρωπαίους και Ρώσους στο ταψί. Θέλει να υλοποιήσει το όνειρο της γαλάζιας πατρίδας από τη μια. Και να έχει βάλει γερά το πόδι του από την άλλη, σε Συρία και Λιβύη.

Ήδη έγινε γνωστό από τουρκικές πηγές, ότι η στρατιωτική βοήθεια στον Σάρατζ προκειμένου να σταθεί στα πόδια του και να μην καταρρεύσει, είχε σημαντικά ανταλλάγματα. Δύο τουρκικές βάσεις, μια αεροπορική και μια ναυτική, στην Λιβύη και εκμετάλλευση πετρελαιοπηγών εντός του εδάφους της σπαρασσόμενης αυτής χώρας.

Κι όλα αυτά, εν μέσω του εμπάργκο, που υποτίθεται ότι έχει συμφωνηθεί και έχει υιοθετηθεί από τον διεθνή δημόσιο υπάλληλο και πλουσιοπάροχα αμειβόμενο, Γ.Γ. του ΟΗΕ.

Το χαρτζιλικώνουν και τον καλοπιάνουν

Το Βερολίνο που το παίζει πρώτο βιολί της Ευρώπης, μας λένε ότι είναι τρομοκρατημένο από τις απειλές του Ερντογάν να ξαποστείλει κάνα δυο εκατομμύρια μετανάστες στην Γερμανία. Ο εκβιασμός αυτός του Ερντογάν έχει παγώσει τους Ευρωπαίους. Για αυτό τον χαϊδεύουν και του στέλνουν πεσκέσι, κάποια δισεκατομμύρια ευρώ. Για να τον καλοπιάσουν.

Όμως ο ανατολίτης φύλαρχος δεν μασάει. Απαιτεί νέα τελωνειακή συμφωνία. Κατάργηση της  βίζας για τους Τούρκους που ταξιδεύουν στην Ευρώπη. Και νέο ζεστό χρήμα από τα ευρωπαϊκά ταμεία.

Ταυτόχρονα έχει στην πράξη καταργήσει την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το μεταναστευτικό. Αρνείται να δεχθεί επιστροφές από την Ελλάδα. Και επιχειρεί με fake news προς τα μπουλούκια που στέλνει στα ελληνοτουρκικά σύνορα, θαλάσσια και χερσαία, να πείσει τους μουσουλμάνους απανταχού της γης ότι στα ευρωπαϊκά εδάφη, θα απολαύσουν το ουρί του παραδείσου.

Βεβαίως, δεν τους λέει ότι τα σύνορα την κεντρική Ευρώπη είναι κλειστά. Αλλά αυτό δεν έχει καμιά σημασία. Οι μετακινούμενοι από νότο και ανατολή προς βορά, γνωρίζουν ότι στην Ελλάδα θα κάθονται. Θα έχουν δωρεάν για αυτούς και τα παιδιά τους τροφή, στέγη και ένα πεντακοσάρικο το μήνα για χαρτζιλίκι.

Για αυτό και η μόνη τους ενασχόληση είναι να γεννοβολούν. Άλλωστε, το καθεστώς Τσίπρα φρόντισε να παίρνουν ΑΜΚΑ και να έχουν ίδιες παροχές με όσους εργάζονται νυχθημερόν στην πατρίδα μας. Και οι τελευταίοι, αν μείνουν άνεργοι και δεν θα έχουν ένσημα. Θα βρεθούν σε δυσμενέστερη θέση από τους παρανόμως εισερχομένους υπό την προστασία του ΟΗΕ.

Κουνάνε το δάκτυλο στην Ελλάδα

Και ενώ ΟΗΕ και Βορειοευρωπαίοι είναι ανίκανοι να συνετίσουν τον αυταρχικό ηγέτη της Τουρκίας, είναι αυστηροί απέναντι στην Ελλάδα. Ειδικά όταν το περασμένο Μάρτιο αποφάσισε να αναστέλλει το δικαίωμα υποβολής αιτήματος ασύλου. Αδιάφορο ότι το έκανε για να αμυνθεί στην εισβολή στον Έβρο όλων αυτών των ανθρώπων, που κανείς δεν γνωρίζει από που έρχονται και που πάνε…

Βλέπουμε ταυτόχρονα την Σουηδή Ευρωπαία Επίτροπο για το μεταναστευτικό, να μας κουνάει το δάχτυλο. Να μας απειλεί με αναστολή κάποιων χρηματοδοτήσεων, αν δεν δοθεί το δικαίωμα αιτήματος ασύλου στους βιαίως εισερχομένους στον Έβρο…

Την ίδια ώρα καταπίνουν αμάσητη την άρνηση Ούγγρων και λοιπών πρώην ανατολικοευρωπαίων, που αρνούνται να πάρουν έστω και έναν από αυτούς που μαζεύονται στην χώρα μας. Και δεν τους λένε τίποτα τα πλοία της τουρκικής ακτοφυλακής που συνοδεύουν τα φουσκωτά προς τα ελληνικά νησιά.

Με πρόσχημα τον κορωνοϊό πάγωσαν τις συζητήσεις για μια νέα συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας. Όλοι βολεύονται σε βάρος κάποιου τρίτου, που δεν είναι άλλος από την Ελλάδα. Που φορτώνεται παρά την πανδημία τις εισροές. Που κατάντησε πάρκινγκ ψυχών.

Η ευρωπαϊκή Βαβέλ και Έλληνας Δαυίδ

Όλα στον αέρα σε βάρος της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό πύργο της Βαβέλ. Μιας χώρας που έχει την ατυχία να συνορεύει με την Τουρκία του Ερντογάν. Έναν άνθρωπο που ο μεγαλοϊδεατισμός του τον κάνει να πιστεύει ότι θα αναστήσει την οθωμανική αυτοκρατορία. Γι’ αυτό και στήνει έναν μπερντέ μπροστά την Αγία Σοφία και το φωτίζει τη νύχτα με χριστιανικά ψηφιδωτά και με δήθεν εκρήξεις εκπορθεί τα τείχη του Βυζαντίου.

Και αυτή η ξεφτίλα του ανισόρροπου αυτού ανθρώπου, που θυμίζει Χίτλερ της παραμονές της έναρξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, δεν ενοχλεί τον κατά τα άλλα ορθόδοξο χριστιανό Πούτιν. Ο οποίος που στην προσπάθειά του να διαλύσει το ΝΑΤΟ και να πουλήσει τους S-400 και το πυρηνικό εργοστάσιο στο νεοσουλτάνο, απέδειξε ότι μόνο στον Θεό της εξουσίας πιστεύει.

Αλλά δεν χρειάζεται ο Πούτιν να προσπαθεί να στήσει ρήγμα στο ΝΑΤΟ. Αυτός ο δήθεν αμυντικός οργανισμός είναι ένα τυμπανιαίο πτώμα, όπως άλλωστε διαπίστωσε και ο Εμμανουέλ Μακρόν.

Εξάλλου την διάλυση αυτού του μαγαζιού, έχει ήδη αναλάβει εργολαβικά ο Τραμπ. Αν επανεκλεγεί θα υλοποιήσει αυτόν το διακαή του πόθο. Σε αυτήν την κινούμενη άμμο, η Ελλάδα καλείται να κινηθεί σοβαρά και μεθοδικά.

Αν κάτι έχουν να μας διδάξουν οι όψιμοι φίλοι μας, οι ισραηλινοί, είναι η ιστορία από την παλαιά τους Διαθήκη του Δαβίδ που τα έβαλε με τον Γολιάθ και τον νίκησε…    

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου