ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΕΛΟΣ! ΕΕ ΤΕΛΟΣ..!

Μοίρασε το

Οι Έλληνες δεν άργησαν να το καταλάβουν. Είναι κι η Μέρκελ που σέρνει το χορό της κερδοσκοπίας εναντίον της Ελλάδας. Είναι η άρνηση της να πει ένα ξεκάθαρο ναι στην ευρωπαϊκή βοήθεια που τίναξαν τα spreads σε δυσθεώρητα ύψη, σπρώχνοντας τη χώρα στην αγκαλιά του ΔΝΤ. Και δεν το έκανε μια κι έξω. Το έκανε σταδιακά και με μέθοδο. Όσο κι αν προσπάθησε ο Γιώργος Παπανδρέου απλώς δεν μπόρεσε να αποτρέψει την εξέλιξη. Τι κι αν αναζήτησε συμμάχους εντός Ευρώπης και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Τι κι αν επιχείρησε να «διεθνοποιήσει» το ελληνικό πρόβλημα, αναδεικνύοντας την παντελή έλλειψη προστασίας των δημοσιονομικών κάθε χώρας στις διαθέσεις των κερδοσκοπικών hedge funds. Τι κι αν έθεσε τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης του ευρώ. Η ορμή των περιβόητων «αγορών» τον νίκησε. Κι η Ελλάδα προετοιμάζεται να δεχθεί τη «δηλητηριώδη ένεση» του ΔΝΤ.
 
Να ναι άραγε η επικείμενη εκλογική μάχη της «Σιδηράς Καγκελαρίας» σε Βεστφαλία-Ρηνανία ο λόγος που εξηγεί τη στάση της; Η προσπάθειά της δηλαδή να πείσει τους Γερμανούς ψηφοφόρους για την απροθυμία της να βοηθήσει τους «τεμπέληδες» και «γλεντζέδες» Έλληνες που «σπαταλούν» τα γερμανικά ευρώ; Δύσκολο να το πιστέψει κανείς. Η δυσφήμιση της Ελλάδας απ’ τα γερμανικά ΜΜΕ είναι κι αυτή ένα μέρος του ευρύτερου σχεδίου. Το πολιτικό άλλοθι της κας Μέρκελ. Το χρειάζεται έναντι των πολιτικών της αντιπάλων που βλέπουν καλύτερα τα πραγματικά της κίνητρα.

Το θέμα είναι αν θα τα δουν κι οι Γερμανοί πολίτες που θα προσέλθουν στις κάλπες. Δύσκολο, παρ’ ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Συνήθως προηγείται ο θάνατος εκείνου που ελπίζει… Του απλού ευρωπαίου πολίτη, πιο συγκεκριμένα, που πίστεψε κάποτε (ίσως και να πιστεύει ακόμα) πως η ΕΕ θα ήταν η Ευρώπη των πολιτών που θα προστάτευε τα κοινωνικά κεκτημένα και τις δημοκρατικές ελευθερίες του.

Όμως, το «πάθημα» της Ελλάδας δεν αφήνει αμφιβολίες για το τι μέλλει γενέσθαι. Το άπληστο «κεφάλαιο» (το χρηματοπιστωτικό, όχι το «παραγωγικό» για να μην παρεξηγηθούμε) έδειξε το αποτρόπαιο πρόσωπό του, αλλά και τις ανεξάντλητες δυνάμεις του. Έδειξε την ικανότητα του να σμπαραλιάζει κάθε κρατική ή εθνική αντίσταση – εφόσον η έννοια της αντίστασης υφίσταται στις σημερινές πολιτικές ηγεσίες…

Δυστυχώς, οι Έλληνες θα υποστούν πρώτοι απ’ τους Ευρωπαίους, τις επιπτώσεις του πειράματος των «ελεύθερων αγορών» και της «παγκοσμιοποίησης», ενάντια στην ευρωπαϊκή συνοχή.

Όσο για την τύχη της κας Μέρκελ στις επικείμενες εκλογές; Χαμένη ή κερδισμένη μικρή σημασία θα έχει επί του παρόντος. Τη δουλειά της την έκανε. Πυροβόλησε καίρια την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου