Ελληνική τραγωδία η Ευρωπαϊκή Μακεδονία

Ο Κώστας Δημ. Χρονόπουλος χαρακτηρίζει ελληνική τραγωδία την Ευρωπαϊκή Μακεδονία. Υπερασπίζεται την ιδέα να διενεργηθεί δημοψήφισμα και στην Ελλάδα και στηλιτεύει όσους προσάπτουν το χαρακτηρισμό “Ακροδεξιοί” σε όσους διαδηλώνουν ενάντι στη συμφωνία των Πρεσπών. new deal

Μοίρασε το

Ο Κώστας Δημ. Χρονόπουλος χαρακτηρίζει ελληνική τραγωδία την Ευρωπαϊκή Μακεδονία. Υπερασπίζεται την ιδέα να διενεργηθεί δημοψήφισμα και στην Ελλάδα και στηλιτεύει όσους προσάπτουν το χαρακτηρισμό “Ακροδεξιοί” σε όσους διαδηλώνουν ενάντι στη συμφωνία των Πρεσπών.


Είχα προειδοποιήσει για τη σημασία της αποφυγής αναγνώρισης των Σκοπίων με την συμπερίληψη του όρου “Μακεδονία”.

Το έγραψα σοβαρά, χιουμοριστικά (επικαλούμενος και την απώλεια του “Μακεδονικού μας χαλβά”). Ζήτησα επίμονα Δημοψήφισμα. Ουδεμία ανταπόκριση.

Αντ’ αυτού άκουγα τους Κυβερνώντες να χαρακτηρίζουν ως Ακροδεξιούς, χουντικούς, φασίστες, εθνικιστές κ.ο.κ. όσους διαδήλωναν ή εναντιώνονταν στους σχεδιασμούς τους.

Στις Πρέσπες – εκεί κοντά – οι διαδηλωτές αντιμετωπίστηκαν σκληρά, βίαια (;). (Σ.Σ Μπορεί να καταργούν τα Λατινικά, αλλά το erga omnes θα το διατηρήσουν για άλλες … “Δημοκρατικές χρήσεις”).

“Δημοκρατικά” αγνοήθηκαν και τιμωρήθηκαν όπως τους έπρεπε.

Μεταξύ λοιπόν φίλων, συγγενών (κοινή γαρ η Μεγαλεξανδρινή καταγωγή αμφοτέρων) γιορτάστηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο η εθνική επιτυχία (των Σκοπιανών)!

Δώσαμε Βόρεια Μακεδονία

Εμείς, ως νονοί γαλαντόμοι δώσαμε (χωρίς διασφαλίσεις) το όνομα: Βόρεια  Μακεδονία.

Το τραγικό δεν είναι μόνον αυτό: Αλλά το ότι επιχείρησαν οι εξουσιαστές μας να παρουσιάσουν την επαίσχυντη ονοματοδοσία, ως μεγάλο εθνικό επίτευγμα(!) Μας κάλεσαν να το πανηγυρίσουμε και χρησιμοποίησαν ανοίκειους,  προσβλητικούς  χαρακτηρισμούς  για  εκείνους  που διαφωνούσαν.

Η εθνική ντροπή /πομπή συμπληρώθηκε με διαπόμπευση των κομματικών αντιπάλων, αλλά και των απλών πατριωτών.

Διατυμπάνισαν σε όλους τους τόνους πως η δική τους υπερήφανη εξωτερική πολιτική δεν επηρεάζεται, ούτε υπαγορεύεται από ξένους (όπως των προηγουμένων).

Έλα όμως που θέλει ο Θεός και τον νοικοκύρη (λαό) εκτός από τον “κλέφτη” της εξουσίας;

Ο Αμερικανός Υφυπουργός αποκάλυψε πως όντως οι ΗΠΑ παρενέβησαν, στη διευθέτηση των ΕλληνοΣκοπιανών διαφορών. Επειδή η Αμερική είχε ζωτικά  συμφέροντα  στην περιοχή!

Τώρα; τι χρεία έχουμε άλλων μαρτύρων και μαρτυριών;

Δεν είναι ντροπή, πομπή εθνική; Δεν είναι ανανδρία και αθλιότητα να κάνεις συμφωνίες- πίσω από την πλάτη του λαού σου – με ξένους (για τα συμφέροντα εκείνων) και ταυτόχρονα να τον βρίζεις (τον λαό); Ακόμη πως συνάδει με το “Ηθικό πλεονέκτημα  της  Αριστεράς” η επιχειρούμενη ταύτιση των ενεργειών τους με τη ΝΔ. Πριν 10 χρόνια ο τότε Πρωθυπουργός και η Υπουργός των Εξωτερικών:

Δεν υπέγραψαν καμία συμφωνία (όπως οι νυν).

Πήραμε Ευρωπαϊκή Μακεδονία

Συζητούσαν και το όνομα “Βόρεια Μακεδονία”, αλλά απέρριψαν το “Μακεδονική Γλώσσα” και Μακεδονική Ταυτότητα, Εθνότητα. (Σ.Σ Το να συζητάς κάτι διαφέρει από το να το υιοθετείς. Απόδειξη ότι οι τωρινοί συζητούσαν το χειρότερο όλων: “Μακεδονία του Ίλιντεν”. Δεν το υπέγραψαν όμως.  Άρα…).

Είχα επίσης επισημάνει τον ελλοχεύοντα κίνδυνο: Όχι μόνο το να μην χρησιμοποιούν (εκ παραδρομής;) τον όρο “Βόρεια”, παρά μόνον το σκέτο: Μακεδονία.

Ότι θα κρατούσαν και την “ταυτότητα” – “εθνότητα”, τη “Γλώσσα” την … Μεγαλεξανδρινή τους καταγωγή. Αυτό ακριβώς συνέβη. Γιατί αγνόησαν οι φωστήρες μαθητευόμενοι μάγοι τις προειδοποιήσεις και  τις παραινέσεις μας;

Θυμάμαι πως είχα τονίσει ότι τελικά πρόβλημα, εξαιτίας του ονόματος, δεν θα έχουν εκείνοι  αλλά εμείς.

Πως δεν θα χάσουν οι Σκοπιανομακεδόνες  την ταυτότητά τους, αλλά εμείς. Μέχρι τώρα μας απόμεινε (πάλι καλά) κάτι, αντιδιασταλτικά:

Είμαστε η …”Νότια Μακεδονία”. Όχι όμως για πολύ και αυτό. Ήδη ο Σκοπιανός (Βορειο) Μακεδόνας Υπουργός των εξωτερικών αποκαλεί τη χώρα του: Ευρωπαϊκή Μακεδονία!!!…

Εμείς τι θα είμαστε πλέον (μετά και την είσοδο τους στην Ε.Ε;):

Βαλκανική Μακεδονία; Εξωευρωπαική Μακεδονία; Τριτοκοσμική Μακεδονία; ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛΙΚΗ Μακεδονία;

Υ.Γ. Προσωπικά (ως δικαιωμένος  απολύτως) δεν θέλω ούτε την  παραίτηση, ούτε τη συγγνώμη τους. Απαιτώ όμως: να μην ξανατολμήσουν να αποκαλέσουν τους πραγματικούς Έλληνες πατριώτες που διαφωνούμε με τις πρακτικές τους, ως: Μειοδότες, Προδότες, Ακραίους, Φασίστες, Εθνικιστές. Εκτός και αν υπερεκτιμούν τις …αντικατοπτρικές μας ιδιότητες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου