ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ… ΓΙΑΤΙ Η “ΚΙΛΕΡ” ΗΘΕΛΕ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Μοίρασε το

Μια δικαστής καταλήγει στο εδώλιο με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας, ένας μελλοθάνατος εκτελέστηκε, γιατί η δικαστής πήγε σπίτι της και δεν εξέτασε το αίτημα του, ενώ τις ίδιες ώρες φουντώνει και πάλι η συζήτηση για την θανατική ποινή με τους αντιπάλους της να έχουν πλέον νέα επιχειρήματα. Το «θρίλερ» αυτό εκτυλίχτηκε στο Τέξας και ως κεντρικά πρόσωπα έχει την αποκαλούμενη «Κίλερ», μια υπερσυντηρητικό δικαστή, και τον Μαϊκλ Ουέιν Ρίτσαρντ, ένα μελλοθάνατο. Όμως στο σκηνικό αυτής της απίθανης ιστορίας, δεσπόζει όχι μόνο το κρεβάτι των εκτελέσεων, αλλά κυρίως το υπό επισκευή σπίτι της δικαστού Κέλερ.

Ο Μαϊκλ  Ουέιν Ρίτσαρντ , ήταν ένας μελλοθάνατος,   που προσπάθησε να καταθέσει την τελευταία στιγμή προσφυγή κατά της εκτέλεσής του και  άκουσε τη δικαστή να λέει ότι το δικαστήριο κλείνει στις 5. Έτσι, ο Μάικλ Ουέιν Ρίτσαρντ εκτελέστηκε με θανατηφόρα ένεση στο Τέξας.

Τώρα, η δικαστής Σάρον Κέλερ που αρνήθηκε να ακούσει το αίτημά του πρόκειται να παραπεμφεί με τη σειρά της σε δίκη για κατάχρηση εξουσίας.

Η υπόθεση αυτή δίνει νέα επιχειρήματα στους αντιπάλους της θανατικής ποινής στην Αμερική.

Η δικαστής Κέλερ- που έχει το παρατσούκλι «Κίλερ» λόγω της σκληρής στάσης της απέναντι στην εγκληματικότητα είναι Ρεπουμπλικανή και υπηρετεί στο Εφετείο του Τέξας από το 1994. Στις 25 Σεπτεμβρίου 2007 έφυγε νωρίτερα από το δικαστήριο γιατί στο σπίτι της γίνονταν εργασίες.

ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ

Στις 5 παρά τέταρτο έλαβε ένα τηλεφώνημα από έναν υπάλληλο του δικαστηρίου που της ζητούσε να παραμείνει ανοιχτή η υπηρεσία για λίγη ώρα ακόμη επειδή οι συνήγοροι του Ρίτσαρντ ήθελαν να καταθέσουν μια προσφυγή αλλά αντιμετώπιζαν προβλήματα με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Εκείνη αρνήθηκε.

Στις 8.23 το βράδυ, ο Ρίτσαρντ εκτελέστηκε.

Η δικαστής ισχυρίζεται ότι δεν κατάλαβε πως οι συνήγοροι είχαν πρόβλημα με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Όμως ο υπάλληλος του δικαστηρίου βεβαιώνει πως ήταν σαφής και πως διαβίβασε το συγκεκριμένο αίτημα με μια σειρά τηλεφωνημάτων.

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου