ΚΤΥΠΗΣΕ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ! ΘΥΜΑ ΕΝΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΧΩΡΑ

Μοίρασε το

– ΣΟΚ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ

– ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ;

Η  τρομοκρατία έδειξε και πάλι τα δόντια της. Και όχι μόνο. «Σμπαράλιασε» κυριολεκτικά και διέσυρε κάθε έννοια ασφάλειας στο καλύτερα φρουρούμενο κτίριο της Ελλάδας, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (πρώην Δημόσιας Τάξης). Οι δολοφόνοι με το κτύπημα τους άφησαν πίσω ένα νεκρό τον 52χρονο αστυνομικό υποδιευθυντή Γιώργο Βασιλάκη, πατέρα δύο παιδιών. Μια οικογένεια θρηνεί τον δικό της άνθρωπο, ένας λαός που δοκιμάζεται σκληρά, θρηνεί ένα ακόμα θύμα της τρομοκρατίας. Μια χώρα που είναι στο μάτι του κυκλώνα, δέχεται ένα ακόμα ύπουλο χτύπημα, σε μια περίοδο που μαζεύει τα κομμάτια της από τις επιθέσεις των κερδοσκόπων και τον επί μήνες διασυρμό της από τα διεθνή Μ.Μ.Ε. Ένα κτύπημα που δεν αποτελεί απλά μια «βεντέτα» των τρομοκρατών με το Κράτος και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη που εξάρθρωσε τρομοκρατικές οργανώσεις και κατά την πρώτη του θητεία στο πόστο αυτό, αλλά και προσφάτως, αλλά αποτελεί μια ακόμα πισώπλατη μαχαιριά σε ένα λαό και μια χώρα που προσπαθούν ειδικά αυτή την εποχή να «πουλήσουν» στο εξωτερικό το μοναδικό προϊόν που παράγει η Ελλάδα, τον Τουρισμό. Έτσι το μόνο πλέον που θα πουληθεί πάλι διεθνώς είναι το κλίμα τρόμου, ανασφάλειας και αστάθειας στην Ελλάδα που δημιούργησε η νέα τρομοκρατική αιματηρή επίθεση.

Όμως… Όμως… τα ερωτηματικά αυτές τις ώρες για την δολοφονική επίθεση είναι εξίσου μεγάλα, όσο και το σοκ που υπέστη η οικογένεια του Γιώργου Βασιλάκη, αλλά και ολόκληρος ο Ελληνικός λαός. Πως ….και με ποιον τρόπο πέρασε η βόμβα από τόσους ελέγχους και έφτασε στο Γραφείο του Υπουργού; Ποιος εγκέφαλος και με ποιες πληροφορίες για τα συστήματα ασφαλείας και τα πιθανά προβλήματα τους σχεδίασε και οργάνωσε αυτό το κτύπημα; Είναι μια από τις συνηθισμένες τρομοκρατικές οργανώσεις που δρουν αυτή που οργάνωσε ένα τέτοιο χτύπημα ή έχουν ανακατευτεί και άλλοι και ποιοι άλλοι; Ήθελαν πράγματι νεκρό και αίμα οι τρομοκράτες ή επρόκειτο για μια απλή επίδειξη δύναμης προς την «καρδιά του κράτους» με «παράπλευρη απώλεια» από λάθος;

Όσο πιο γρήγορα απαντηθούν αυτά τα ερωτήματα, τόσο γρηγορότερα θα περιοριστούν οι πολιτικές συνέπειες της τρομοκρατικής ενέργειας και εδώ και στο εξωτερικό. “Σκοτώθηκε ένας οικογενειάρχης, πατέρας δύο παιδιών. “Δηλώνουμε για μία ακόμη φορά ότι δεν φοβόμαστε και δεν τρομοκρατούμαστε. Συνεχίζουμε τον αγώνα για να καταστήσουμε τους πολίτες ασφαλείς. Οι άνανδροι δολοφόνοι θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη” δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εμφανώς συγκλονισμένος. “Προσωπικά έχασα έναν πολύτιμο και αγαπημένο μου συνεργάτη” κατέληξε.

Η έκρηξη έγινε γύρω στις 8:30 το βράδυ της Πέμπτης και οφείλεται σε παγιδευμένο δέμα, που παραδόθηκε στον 7ο όροφο του υπουργείου και το άνοιξε ο άτυχος υπασπιστής. Δίπλα βρίσκεται το γραφείο του ίδιου του υπουργού, ο οποίος εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στο γραφείο του. Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις στόχος της δολοφονικής επίθεσης  ήταν ο ίδιος ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή και ισοπέδωσε το γραφείο του άτυχου υπασπιστή.  Πρόκειται για τυφλό χτύπημα καθώς δεν υπήρξε προειδοποίηση, ενώ τη στιγμή της έκρηξης στο γραφείο του υπουργού βρίσκονταν και πολίτες. Ο χώρος έχει αποκλειστεί και εξετάζεται από τους πυροτεχνουργούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Πολλά τα ερωτήματα με κυριότερο πως είναι δυνατόν να έφτασε παγιδευμένο δέμα μέσα στο υπουργείο και μάλιστα εκεί όπου βρίσκεται το γραφείο του υπουργού καθώς υπάρχουν κάμερες και ειδικά μηχανήματα ανίχνευσης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το δέμα εστάλη με κούριερ.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου λειτουργούσαν κανονικά όλα τα συστήματα ασφάλειας και οι ανιχνευτές όπλων και εκρηκτικών. Ωστόσο, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η βόμβα ήταν μέσα σε δέμα το οποίο προοριζόταν για τον υπουργό, αλλά το άνοιξε ο υπασπιστής του, όπως έκανε πάντα με την αλληλογραφία. Λεπτομέρειες για την υπόθεση αναμένεται να ανακοινωθούν όταν ολοκληρωθεί η έρευνα.

Για την επίθεση σε συνεχή ενημέρωση βρίσκεται ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ο οποίος συνομίλησε αρκετές φορές με τον υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη.

Μήνυμα του πρωθυπουργού

“Εκφράζω την οδύνη και την αγανάκτησή μου, την οδύνη και την αγανάκτηση που νιώθει κάθε Έλληνας πολίτης, για τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής” αναφέρει ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου σε δήλωση του.

“Σε μια περίοδο που η χώρα και ο λαός μας δίνουν μια καθημερινή μάχη για την έξοδο από την κρίση, άνανδροι δολοφόνοι θέλουν να πλήξουν την ομαλότητα και τη δημοκρατία μας, την Ελληνική κοινωνία, τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών και τις θυσίες που σήμερα κάνουν για να ορθοποδήσει ο τόπος.Όσοι επενδύουν στην ανομία και τη βία θα λάβουν την απάντησή τους όχι μόνο από την πολιτεία, αλλά από την κοινωνία μας στο σύνολό της” προσθέτει.

“Ο σκοπός των τρομοκρατών δεν θα επιτευχθεί. Η κυβέρνηση, η κοινωνία, οι πολίτες δεν τρομοκρατούνται .Εκφράζω, και προσωπικά και εκ μέρους της κυβέρνησης, τα θερμά μου συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή μας στην οικογένεια του αδικοχαμένου αστυνομικού Γιώργου Βασιλάκη” τονίζει.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ

“Η αποψινή τρομοκρατική, δολοφονική επίθεση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν είχε στόχο μόνο τον Υπουργό, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, και τους συνεργάτες του. Οι δολοφόνοι είχαν στόχο αθώες ανθρώπινες ζωές για να προκαλέσουν πανικό, να τρομοκρατήσουν την κοινωνία και να πλήξουν τους δημοκρατικούς θεσμούς. Η βόμβα των τρομοκρατών στόχο είχε το ίδιο το δημοκρατικό πολίτευμα” αναφέρει ανακοίνωση του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξυνίδη.

“Οι αδίστακτοι εκτελεστές αυτής της επίθεσης πρέπει να γνωρίζουν ότι απέναντι τους έχουν όλους τους πολίτες, όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις. Πρέπει να γνωρίζουν ότι πολύ σύντομα θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη για να λογοδοτήσουν και να αναλάβουν την ευθύνη των δολοφονικών τους πράξεων. Όλοι εμείς στο ΠΑΣΟΚ καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε τρομοκρατική ενέργεια και εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στους οικείους του άτυχου αξιωματικού που έπεσε στο καθήκον” συμπληρώνει.

Αντώνης Σαμαράς

“Πρόκειται για μια αποτρόπαια και πρωτοφανή εγκληματική επίθεση, που στοίχισε τη ζωή ενός ανθρώπου και προσέβαλε βαρύτατα τον Νόμο και τη Δημοκρατία. Απέναντι σε τέτοια κρούσματα θηριωδίας αντιτάσσουμε την ενότητα του λαού μας και την καθολική μας απόφαση να αντιμετωπίσουμε το κακό στη ρίζα του. Εκφράζω την βαθύτατη οδύνη μου και συμπάσχω με την οικογένεια του θύματος” αναφέρει σε μήνυμά του ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Ο κ. Σαμαράς επικοινώνησε και τηλεφωνικά με τον υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη και του εξέφρασε τα συλληπητήριά του για το χαμό του συνεργάτη του.

ΛΑΟΣ

“Μας προκαλεί μεγάλη θλίψη ο θάνατος από τρομοκρατικό χτύπημα ενός αξιόλογου αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ. “Μας δημιουργούνται έντονα ερωτηματικά για την αποτελεσματικότητα του Υπουργείου. Όταν οι τρομοκράτες μπορούν να χτυπούν μέσα στο Γραφείο του ίδιου του Υπουργού, πως μπορεί ο πολίτης να αισθάνεται ασφαλής στη γειτονιά του ή στο σπίτι του;” συμπληρώνεται.

ΣΥΡΙΖΑ

“Πρόκειται για μια ενέργεια που δεν μπορεί παρά να καταδικαστεί απερίφραστα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το δικό του πλαίσιο αξιών που δεν συμβιβάζεται με τη βία, πολύ περισσότερο όταν αυτή αφαιρεί ανθρώπινη ζωή. Ζούμε εξαιρετικά δύσκολες στιγμές. Η ελληνική κοινωνία, ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι και νέοι, πιέζονται εξοντωτικά από την πολιτική της κυβέρνησης. Δυστυχώς σήμερα δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι. (…) Εκφράζουμε τα βαθιά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του θύματος” αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος.

“Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη δολοφονική επίθεση”, δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης εκ μέρους της Ανανεωτικής Πτέρυγας. “Οι τρομοκρατικές ενέργειες πλήττουν τη δημοκρατία και προσβάλλουν βάναυσα την ανθρώπινη αξία.Οι πολίτες αποδοκιμάζουν τη βία και αναζητούν πάντα δημοκρατική διέξοδο,” ανέφερε.

“Σύσσωμη η ελληνική κοινωνία καταδικάζει την σημερινή τρομοκρατική ενέργεια που στόχο είχε κυρίως τους δημοκρατικούς μας θεσμούς, την εικόνα της πατρίδος μας στο εξωτερικό, και βεβαίως τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τους συνεργάτες του”, δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου