Αυτό ενώνει Ερντογάν και Πούτιν

Ο Τάσος Παπαδόπουλος δεν έχει απορίες για το πως τα βρίσκει ο Ορθόδοξος Πούτιν με τον ισλαμιστή Ερντογάν. Διότι αυτό που τους ενώνει είναι ο αυταρχισμός και η ενός ανδρός αρχή. Χωρίς δημοκρατία στις χώρες τους αποφασίζουν και διατάζουν, μέχρι εξοντώσεως των αμφισβητιών. new deal

Μοίρασε το

Ο Τάσος Παπαδόπουλος δεν έχει απορίες για το πως τα βρίσκει ο Ορθόδοξος Πούτιν με τον ισλαμιστή Ερντογάν. Διότι αυτό που τους ενώνει είναι ο αυταρχισμός και η ενός ανδρός αρχή. Χωρίς δημοκρατία στις χώρες τους αποφασίζουν και διατάζουν, μέχρι εξοντώσεως των αμφισβητιών.


Πολλοί απορούν, γιατί τα βρίσκουν ο ορθόδοξος Πούτιν με τον ισλαμιστή Ερντογάν.

Η απάντηση είναι απλή. Μετά την απόπειρα δηλητηρίασης του Ναβάλνι, ήρθε η σειρά της κατάργησης του κόμματός του, από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας.

Με αντίστοιχο τρόπο δεν κινείται στο εσωτερικό του και ο Ερντογάν; Φυλακίζει πολιτικούς, δικαστές, δημοσιογράφους, στρατιωτικούς. Τα περί Γκουλενιστών που αποδίδονται κατηγορίες σε 82 στρατιωτικούς, είναι περσινά ξινά σταφύλια.

Έχουν εκλεγεί και οι δύο με συνοπτικές διαδικασίες. Σημαία τους η οικονομική ανάκαμψη των χωρών τους, αλλά με σημαντικό περιορισμό των ελευθεριών των πολιτών.

Μπορεί τυπικά να έχουν κοινοβουλευτισμό. Στην πράξη όμως ισχύει η αρχή ενός ανδρός.

Και οι δύο καταβρόχθισαν τους βασικούς τους συνεργάτες. Ο Ερντογάν τους πρώην πρωθυπουργούς Γκιούλ, Νταβούτογλου, τον πρώην υπουργό Μπαπατζάν και άλλους. Ενώ ο Πούτιν αποκεφάλισε τον μέχρι χθες πρωθυπουργό και κολλητό του, τον Μεντβέντεφ.

Αυτό που ενώνει Πούτιν Ερντογάν

Βίοι παράλληλοι αυταρχικών ανδρών. Τα καθεστώτα τους δεν έχουν καμιά σχέση με τις δημοκρατίες δυτικού τύπου. Δηλαδή με την πλειοψηφία να κυβερνά και την μειοψηφία να ελέγχει τις πράξεις και τις παραλείψεις της στο κοινοβούλιο. Ούτε και με άλλους σημαντικούς θεσμούς όπως η δικαιοσύνη και οι ανεξάρτητες αρχές.

Γιαυτό και οι Ευρωπαίοι καλό είναι να δουν κατάματα την πραγματικότητα και να πάψουν να πιστεύουν, ότι οι εξ ανατολών γείτονές τους, μπορούν να προσεγγίσουν τον δυτικό τρόπο ζωής και τις αξίες του. Αξίες που καθοδηγούν τον δημόσιο βίο και κατοχυρώνουν τα δημοκρατικά δικαιώματα των  πολιτών τους…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου