ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ “ΗΘΙΚΟΝ ΑΚΜΑΙΟΤΑΤΟΝ” ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Μοίρασε το

ΝΟΤΙΟΣ ΑΦΡΙΚΗ

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΚΛΟΥΜΠΕΡΗΣ 

Δε τα κατάφερε η Εθνική Ελλάδας ούτε στιγμή απογοητεύοντας τους φιλάθλους της που ταξίδεψαν εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα για να βρεθούν στις κερκίδες του Νέλσον Μαντέλα Μπει και να την υποστηρίξουν στην παρθενική της εμφάνιση στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής…

Το τελικό 2-0 αποτελεί ένα απολύτως δίκαιο σκορ, καθώς οι διεθνείς βρέθηκαν εκτός εαυτού στο σύνολου του παιχνιδιού με τη Νότια Κορέα και πλην ενός 20λέπτου στο δεύτερο ημίχρονο έδειξαν να μην έχουν δυνάμεις να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση.

Η πρόκριση στην επόμενη φάση γίνεται πλέον εξαιρετικά δύσκολη και η αναμέτρηση-κλειδί είναι αυτή με τη Νιγηρία την προσεχή Πέμπτη. Ευχή και ελπίδα να μην αναβιώσουν οι ημέρες του 94 που η παρουσία στο Μουντιάλ των ΗΠΑ χαρακτηρίστηκε “τραγωδία”.

Μαγευτική ατμόσφαιρα

Η ατμόσφαιρα στο στάδιο του Πορτ Ελίζαμπεθ ήταν εντυπωσιακή. Ένα πολύχρωμο μωσαϊκό ανθρώπων από την Ελλάδα, τη Νότιο Κορέα, την Αφρική και από όπου μπορεί αλλού φαντάζεται ο νους, καθήμενοι ο ένας δίπλα στον άλλον και γιορτάζοντας τη χαρά του παιχνιδιού όλοι μαζί!

Ο πυρήνας της ελληνικής εξέδρας κέρδισε τη μάχη από το ξεκίνημα. Τα δύο τύμπανα και η τρομπέτα έδιναν το ρυθμό, είχαν όμως να αντιμετωπίσουν τον εκκωφαντικό θόρυβο της βουβουζέλας.

Για όσους ενδεχομένως δε γνωρίζουν, η βουβουζέλα είναι η παραδοσιακή αφρικανική καραμούζα που προκαλεί ήχο που σπάει τύμπανα και την κρατούν σχεδόν οι πάντες όπου κι αν βρίσκονται!

Όσο έπεφτε η απόδοση των ποδοσφαιριστών, τόσο μειωνόταν και η διάθεση των Ελλήνων στην κερκίδα. Πάντως, ένας Νοτιοαφρικανός ξαναέφερε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση για τους πικραμένους συμπατριώτες μας λέγοντας: “Ένας αγώνας ήταν, διασκεδάστε και χαρείτε, αυτό είναι το ποδόσφαιρο”!

Και όντως έτσι πραγματικά είναι! Η τετραήμερη παραμονή στο Γιοχάνεσμπουργκ και το Πόρτ Ελίζαμπεθ μόνο θετικά αποτιμάται για τους περισσότερους. Τα χαμόγελα και η ζεστή φιλοξενία των Αφρικανών διοργανωτών, το ατελείωτο πάρτι σε δρόμους και γήπεδα, η σκέψη ότι η παρουσία και μόνο σε ένα Μουντιάλ για κάθε φίλαθλο είναι μια αξέχαστη εμπειρία ζωής αρκούν για να μη σε “ρίξουν” και να σε κάνουν να συνεχίσεις να γιορτάζεις! Αν έρθει και η επιτυχία για την “επίσημη αγαπημένη” όλα τότε θα είναι ιδανικά! Αν όχι και πάλι το ηθικό δε θα “πέσει”! Το ποδόσφαιρο είναι πάνω απ’ όλα διασκέδαση!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου