ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ Ή ΠΡΟΩΡΕΣ (!) ΘΕΡΙΝΗ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ

Μοίρασε το

Δυο αγαπημένες μαργαρίτες άρχισε να μαδά το κυβερνητικό περιβάλλον. Την μαργαρίτα του ανασχηματισμού και των πρόωρων εκλογών. Αν μη τι άλλο βρέθηκε αντικείμενο θερινής ενασχόλησης. Για τα ΜΜΕ, όμως για τους πολίτες. Των πολιτών η ματιά πέφτει σε ειδήσεις που θέλουν τις στατιστικές υπηρεσίες να μετρούν 20% μείωση εισοδημάτων σε 3.500.000 Έλληνες. Μάλλον αισιόδοξο ακούγεται. Η αίσθηση είναι πως η μείωση είναι πολύ μεγαλύτερη. Συνεπώς, ελάχιστα ενδιαφέρει η ανακατανομή τιμαρίων στο σύστημα εξουσίας του Γιώργου Παπανδρέου – πόσο μάλλον όταν όλο αυτό το σύστημα άγεται και φέρεται απ’ τις τακτικές εκθέσεις των “Φον Φούφοτων” (κατά φράση του Θ. Πάγκαλου) του ΔΝΤ.
Παρ’ όλα αυτά ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έριξε την “πρόβλεψη”, “εκτίμηση”, “προσωπική άποψη” (;)περί της αναγκαιότητας ανασχηματισμού. Κι ως συνήθως δεν ήταν εκτός θέματος. Άλλωστε, κι ο Γιώργος Παπανδρέου σε μια απ’ τις πρόσφατες συνεδριάσεις του υπουργικού Συμβουλίου, απεφάνθη ότι η κυβέρνηση έχει ανάγκη διακοπών. Τι εννοούσε ελάχιστοι κατάλαβαν. Όπως προφανώς δεν πολυκατάλαβε κι ο Χάρης Καστανίδης ο οποίος απεφάνθη πως ό,τι χρειάζεται η κυβέρνηση είναι λαϊκή νομιμοποίηση. Δηλαδή εκλογές.

Τι από όλα χρειάζεται η κυβέρνηση; Μήπως λίγη ακόμα σύγχυση στους πολίτες για να βγει κι αυτός ο δύσκολος Αύγουστος: Διότι από Σεπτέμβριο έρχονται τα σπουδαία. Τότε δηλαδή που η πολυτέλεια του χρόνου να μαδάς τη μαργαρίτα απλώς δεν θα υπάρχει.

Για τα 3.5 εκ. νεόπτωχων Ελλήνων πάντως, τέτοιες πολυτέλειες δεν υφίστανται προ πολλού. Ο αγώνας για την επιβίωση πλέον, έχει ξεκινήσει κι ανασφάλεια για το “αύριο” μεγαλώνει. Παρ’ όλα αυτά, στην κυβέρνηση εκτός απ’ το μάδημα της μαργαρίτας βρίσκουν χρόνο να διαφωνούν για το που θα γίνονται οι συναντήσεις των υπουργών με τους ελεγκτές της τρόικας κι αν σε αυτές θα πρέπει να είναι παρών ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Πολύ κουβέντα για το τίποτα και πάλι. Το άρθρο V του Καταστατικού του ΔΝΤ, που μας δεσμεύει γιατί είμαστε μέλος του, λέει στο Section 1 “Each member (όπως εμείς) shall deal with the Fund (ΔΝΤ) only through its Treasury (Παπακωνταντίνου), central bank (Προβόπουλος), stabilisation fund (δεν έχουμε), or other similar fiscal agency, and the Fund (ΔΝΤ) shall deal only with or through the same agencies”.

Τόσο απλά και ξεκάθαρα. Οι διεθνείς πιστωτές μας έχουν αποφασίσει με ποιους θα συνομιλούν. Κι η κυβέρνηση το έχει υπογράψει ρητά. Κατά τα άλλα εμείς το συζητάμε ακόμα για να περνά η ώρα, όπως και με το μάδημα της μαργαρίτας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου