Ένα …tweet για τους πρωταθλητές

Ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης δεν μένει στα συγχαρητήρια για τους πρωταθλητές μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Επικρίνει τους πολιτικούς που το ενδιαφέρον τους εξαντλείται σε ένα tweet και προτείνει αθλητικά σχολεία, ως προθάλαμος για νέους πρωταθλητές. new deal Λευτέρης Πετρούνιας

Μοίρασε το

Ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης δεν μένει στα συγχαρητήρια για τους πρωταθλητές μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Επικρίνει τους πολιτικούς που το ενδιαφέρον τους εξαντλείται σε ένα tweet και προτείνει αθλητικά σχολεία, ως προθάλαμος για νέους πρωταθλητές.


Οι Έλληνες αθλητές διαπρέπουν. Κατακτούν χρυσά μετάλλια, προσφέροντας δόξα και τιμή στη πατρίδα μας. Οι πολιτικοί μας αρέσκονται σε tweets και Facebook για να εκφράσουν τα συγχαρητήρια τους. Ποτέ όμως δεν ενδιαφέρθηκαν για τις συνθήκες προετοιμασίας των αθλητών μας. Τα έξοδα, τις στερήσεις και τους χώρους προετοιμασίας τους.

Αθλητικά σχολεία

Τα Αθλητικά σχολεία υπολειτουργούν. Η υποδομή τους είναι ανεπαρκής και η στελέχωση ερασιτεχνική. Απαιτείται προγραμματισμός και αξιοποίηση των πρωταθλητών μας για να πολλαπλασιάσουμε τις επιτυχίες μας. Το Ινστιτούτο Διεθνούς και Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου, του οποίου είμαι μέλος του διοικητικού συμβουλίου, έχει εκφράσει τη θέση του για τον τρόπο που πρέπει να υποστηριχθούν οι Έλληνες Ολυμπιονίκες. Και το πως μπορούμε να προχωρήσουμε στην αξιοποίηση νέων ταλέντων.

Η Ελλάδα με τα χρυσά παιδιά της κατέλαβε την πέμπτη θέση στον πίνακα μεταλλίων του 24ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Την καλύτερη που είχε ποτέ από το 2002 και την εκπληκτική εμφάνιση του Μονάχου. Εκεί η Ελλάδα είχε κατακτήσει τέσσερα χρυσά και δύο χάλκινα και ήταν στην ίδια θέση. Στην πρώτη θέση στον πίνακα των μεταλλίων ήταν η Βρετανία. Στην 2η η Πολωνία (πρώτη το 2016). Και την 3η η Γερμανία. Την ίδια ώρα ο 27χρονος Έλληνας Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής Λευτέρης Πετρούνιας κατακτούσε για 4η συνεχόμενη φορά, τοχρυσό μετάλλιο στους κρίκους, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής στη Γλασκόβη.

Διακρίσεις με τεράστια αξία. Στην πατρίδα μας όμως κρατούν τόσο, όσο για να γραφεί ένα tweet. Δεν προβληματίζουν την πολιτική ηγεσία της Παιδείας και του Αθλητισμού, για το πώς πρέπει να χειριστούν παρόμοιες επιτυχίες.

Προθάλαμος για νέους πρωταθλητές

Τα Αθλητικά σχολεία πρέπει άμεσα να αναβαθμιστούν σε κολλέγια στα πρότυπα των ΗΠΑ. Να προσφέρουν διαμονή, επιμόρφωση, προπόνηση, υποτροφίες, πριμοδότηση για εισαγωγή σε ΑΕΙ – ΑΤΕΙ και διαπαιδαγώγηση σε όσα παιδιά διακρίνονται στα σχολικά πρωταθλήματα των περιοχών τους. Ως προθάλαμος νέων πρωταθλητών θα πρέπει να στελεχωθούν με το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό.

Οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις που έχουν εγκαταλειφθεί, θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν. Και να είναι τα νέα Αθλητικά σχολεία – Κολλέγια των μελλοντικών Ολυμπιονικών μας. Το βλέμμα στο μέλλον είναι επιτακτική ανάγκη για τη χώρα μας, που διαπρέπει στο χώρο του αθλητισμού.

Έχουμε τη δυνατότητα να τα καταφέρουμε. Αρκεί να πιστέψουμε ότι μπορούμε να το πετύχουμε. Τα “φώτα της λάμψης” κρατούν λίγο. Η οργάνωση και η υποδομή μπορεί να μας εκτινάξει ακόμη πιο ψηλά!

Οι πρωταθλητές μας αξίζουν σοβαρότητας και αποφασιστικότητας από την πολιτεία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου