Όταν ο πλανητάρχης… κοιμόταν!

Το χαστούκι του Σμιθ στον Ροκ Όταν ο πλανητάρχης... κοιμόταν!

Μοίρασε το

Η Κέλλυ Κοντογεώργη …βλέπει το χαστούκι που είδε όλος κόσμος. Του Σμιθ στον Ροκ στα φετινά Όσκαρ. Ο μόνος που δεν το είδα ήταν ο Πλανητάρχης… Κοιμόταν την ώρα εκείνη…


Τα βραβεία Όσκαρ πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Κυριακής, με ταινίες όπως The Power of the Dog, West Side Story, Licorice Pizza και Coda να μάχονται στις μεγάλες κατηγορίες.

Ωστόσο το big story της βραδιάς δεν είχε σχεδόν καμία σχέση με τα βραβεία.

Αφορούσε την «σκηνοθετημένη» ή ίσως και εν θερμώ αυθόρμητη αντίδραση του …μετασχηματισμένου  Will Smith  -στον γνωστό για στο Αμερικάνικο κοινό – άγνωστο σε εμάς,  Chris Rock που πυροδοτήθηκε από ένα καθόλου αστείο για τη σύζυγο του Smith, Jada. Ο Smith ανέβηκε στη σκηνή και “φάνηκε” να χτυπάει τον Rock στο πρόσωπο, προτού τον βρίσει να μην αναφερθεί ξανά στη γυναίκα του.

Η για κάποιους στημένη, για την Ακαδημία, «έκπληξη» σφαλιάρα, αναμφίβολα επισκίασε τη βραδιά στο σύνολό της, και κυρίως – λίγα λεπτά αργότερα – τη νίκη του Smith για το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για τον King Richard.

Μέσα από δάκρυα, ο Smith αποκάλεσε τον εαυτό του «σκεύος αγάπης» και ζήτησε συγγνώμη από την Ακαδημία. Το LAPD επιβεβαίωσε ότι ο Rock δεν θα ασκήσει κατηγορίες. Η Ακαδημία δήλωσε ότι «δεν εγκρίνει τη βία οποιασδήποτε μορφής» και ξεκίνησε μια «επίσημη αναθεώρηση» για το τι συνέβη.

Ώρες αργότερα, ο Smith ζήτησε συγγνώμη από τον Rock και είπε ότι ήταν «ντροπιασμένος».

Μετά το περιστατικό επί σκηνής, διασημότητες, όπως ο Alec Baldwin και ο Adam Sandler, μίλησαν υπέρ του Rock, του οποίου η δημοτικότητα του εκτοξεύθηκε και  τεράστιο κύμα ενδιαφέροντος άρχισε να τον ακολουθεί στον κόσμο των social media.

Φέτος όμως συνέβη κάτι επίσης άξιο συζήτησης και σφαλιάρας… Τα Όσκαρ, που παρακολουθεί όλος ο πλανήτης, δεν τα παρακολούθησε ο πλανητάρχης!

Όπως δήλωσε η διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου Κέιτ, ο πρόεδρος Μπάιντεν «δεν είδε» τον ηθοποιό Γουίλ Σμιθ να χαστουκίζει τον κωμικό Κρις Ροκ στα Όσκαρ και ότι ως εκ τούτου ο Λευκός Οίκος δεν μπορεί να το καταδικάσει!

Δηλαδή κάτι που είδε όλος ο πλανήτης σε ζωντανή μετάδοση και προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις …ο πρόεδρος Μπάιντεν …το έχασε!

Δημοσιογράφος του Today News Africa ζήτησε από την Bedingfield να μιλήσει για το χαστούκι της Κυριακής το βράδυ λέγοντας πως είναι  «η μεγαλύτερη ιστορία αυτή τη στιγμή».

«Είδατε το επίπεδο βίας που εξαπολύθηκε στον Κρις Ροκ. Είναι αυτό κάτι που ο Λευκός Οίκος συγχωρεί – αυτό το είδος βίας; Το καταδικάζεις; Θα κάνετε κάτι για να στηρίξετε τους κωμικούς που δέχθηκαν επίθεση και άλλους καλλιτέχνες;». ρώτησε ο δημοσιογράφος.

Η εκπρόσωπος Κέιτ  Μπέντινγκφιλντ απάντησε: «Δεν έχω κανένα επίσημο σχόλιο από τον Λευκό Οίκο για τον καβγά».

«Ξέρω ότι ο πρόεδρος δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει τα Όσκαρ – δεν το είδε», πρόσθεσε. «Οπότε δεν έχω τίποτα. Δεν έχω κανένα επίσημο σχόλιο από αυτόν ή από τον Λευκό Οίκο για αυτό».

Ο δημοσιογράφος συνέχισε, ρωτώντας: «Καταδικάζετε τη βία στα Όσκαρ; Είναι κάτι που καταδικάζετε;»

Η Κέιτ Μπέντινγκφιλντ επανέλαβε: «Δεν έχω κάποιο σχόλιο στον Λευκό Οίκο για αυτό».

Πως αλλάζουν οι εποχές ! Ο προκάτοχος του Μπάιντεν, Ντόναλντ Τραμπ, δεν άφηνε τίποτα ασχολίαστο , μάλιστα σχολίαζε συστηματικά  όλα τα ψυχαγωγικά γεγονότα στο Twitter κατά τη διάρκεια των τεσσάρων χρόνων της θητείας του – έως ότου αποκλείστηκε από την πλατφόρμα πέρυσι. Ο Μπάιντεν, αντίθετα, γενικά δεν γράφει ούτε τα δικά του tweets.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου