Τα παιδάκια, ο λαϊκισμός και η Μπόκο Χαράμ

Ο Θανάσης Κ. αποκαλύπτει την αθέατη πλευρά που δημιουργεί ο λαϊκισμός όσων έχουν συμφέροντα από το λαθρομεταναστευτικό. Είναι η σκοτεινή πλευρά πίσω από τις εικόνες με τα παιδάκια, που κρύβουν δουλεμπόριο, εγκλήματα και οργανώσεις όπως η Μπόκο Χαράμ που μας στέλνει εδώ τα μέλη της. new deal

Μοίρασε το

Ο Θανάσης Κ. αποκαλύπτει την αθέατη πλευρά που δημιουργεί ο λαϊκισμός όσων έχουν συμφέροντα από το λαθρομεταναστευτικό. Είναι η σκοτεινή πλευρά πίσω από τις εικόνες με τα παιδάκια, που κρύβουν δουλεμπόριο, εγκλήματα και οργανώσεις όπως η Μπόκο Χαράμ που μας στέλνει εδώ τα μέλη της.


Η υποκρισία με τα «παιδάκια που υποφέρουν» (επειδή οι γονείς τους… έκαψαν τους τόπους φιλοξενίας τους στη Μόρια) οργιάζει στα συμβατικά ΜΜΕ. Αλλά έχει ηττηθεί κατά κράτος στο – μη ελεγχόμενο – διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης…

Εκεί χιλιάδες απλοί πολίτες έχουν ξεσπαθώσει: Το λαθρομεταναστευτικό είναι εθνική απειλή πλέον. Δεν είναι «ανθρωπιστικό πρόβλημα»… Και για να αντιμετωπιστεί η «ανθρωπιστική του διάσταση» (τα παιδάκια κλπ.) χρειάζονται τα ίδια μέτρα με αυτά που απαιτούνται για να αντιμετωπιστεί η εθνική απειλή:

Απελάσεις και αναχωρησιακά κέντρα

Απελάσεις όσων πρωτοστάτησαν στους εμπρησμούς (γιατί θα ξανά-κάψουν και το νέο καταυλισμό που δημιουργήθηκε σε χρόνο μηδέν)

Απελάσεις των ΜΚΟ που τους καθοδηγούσαν…

Κλειστά φρουρούμενα προ-αναχωρησιακά κέντρα, όπου οι άνδρες θα είναι χωριστά – και μακριά – από τις γυναίκες, για να προστατευθούν επιτέλους από τους βιαστές και τους βιασμούς.

Απηνής δίωξη όσων εκμεταλλεύονται τις κακουχίες των παιδιών που οι ίδιοι προκάλεσαν, για να εκθέσουν τη χώρα…

Η υβριδική επίθεση γίνεται με τα παιδάκια

Όποιος «νοιάζεται για τα παιδάκια» κυνηγάει όσους τα χρησιμοποιούν ως «ασπίδα» για την υβριδική επίθεση που εξαπολύεται κατά της Ελλάδος.

Όποιοι δεν νοιάζονται για την υβριδική επίθεση, δεν νοιάζονται ούτε για τα παιδάκια. Όπως επί πέντε χρόνια δεν νοιαζόταν για τα όσα υπέφεραν στα κολαστήρια τύπου Μόριας. Γιατί η Μόρια το 2015 δημιουργήθηκε σε αυτή την ανεξέλεγκτη μορφή – μη ξεχνιόμαστε…

Έγραψε μια – συμπαθέστατη κατά τα άλλα – δημοσιογράφος χθες:

Δεν με νοιάζει, αν τα παιδιά αυτά τα έφεραν οι ΜΚΟ, δεν με νοιάζει πώς ήλθαν, με νοιάζει μόνο η εικόνα που τα βλέπω σήμερα να υποφέρουν… Αυτή είναι «πονόψυχη» και καλά. Κι όλοι οι υπόλοιποι είμαστε «άκαρδοι», λέει…

Προσέξτε, έχει ενδιαφέρον: Αυτός είναι ο πιο κραυγαλέος λαϊκισμός! Ναι, «καθαρός» – πούρος, ωμός, απροσχημάτιστος και απεχθής λαϊκισμός!

Λαϊκισμός = συναισθηματική χειραγώγηση

Τι είναι ο λαϊκισμός; Η προσπάθεια συναισθηματικές χειραγώγησης της κοινής γνώμης, με αποσπασματικές εικόνες, αποσπασματικά στοιχεία, κι εμπρηστικά συνθήματα, ώστε να αποκρύβεται – ή να διαστρεβλώνεται – η ουσία του προβλήματος. Κι ώστε να διχάζεται η κοινωνία: ανάμεσα σε μνημονιακούς ή αντί-μνημονιακούς (στο παρελθόν) ή ανάμεσα σε… «πονόψυχους» λαθρο-λάγνους και «άκαρδους εθνικιστές» σήμερα).

Τόσο καιρό ήξεραν ότι παιδάκια και νεαρές γυναίκες βιάζονταν στη Μόρια (και αλλού). Δεν τους ένοιαζε! Τώρα τους έπιασε ο πόνος, που έκαψαν τον καταυλισμό τους – μόνοι τους. Όταν εμείς τα γράφαμε, ήμασταν «ακραίοι»…Όταν ο ξένος τύπος τα έγραψε – και τα διεκτραγωδούσε με τα πιο μελανά χρήματα – ήταν… ημέρα Τρίτη κι είχε ψιλόβροχο!

Τώρα που «έπεσε γραμμή» από τις ΜΚΟ, κάποιες και κάποιες ανάπτυξαν ξαφνική «ευαισθησία» για τα «παιδάκια που κοιμούνται στα νεκροταφεία»… Χονδροειδής προπαγάνδα! Από ανθρώπους που χρησιμοποιούν τα παιδιά ως «ασπίδες» για να επιτύχουν άνομους σκοπούς.

Πριν ενάμιση χρόνο, είχαν κυκλοφορήσει φωτογραφίες λαθρομεταναστών που συγκρούονταν με την ελληνική αστυνομία και πέταγαν στους αστυνομικούς… τα μικρά παιδιά τους! Κανένας δεν «ενοχλήθηκε» τότε γι’ αυτό.

Το έγκλημα με τα παιδάκια

Επί χρόνια έβαζαν παιδιά μέσα στις βάρκες για να τα περάσουν από τα Μικρασιατικά παράλια στα ελληνικά νησιά. Τα παιδιά αυτά προέρχονταν από ηπειρωτικές περιοχές της Ασίας, δεν είχαν ποτέ τους αντικρύσει θάλασσα και προφανώς δεν ήξεραν κολύμπι. Τα έβαζαν σε βάρκες χωρίς σωσίβια. Κι ύστερα βούλιαζαν μόνοι τους τις βάρκες. Το ελληνικό Λιμενικό έσωζε όσους προλάβαινε. Αλλά κάποια παιδιά πνίγονταν…

Η περίπτωση του άτυχου μικρού Αϋλάν από τη Συρία, που το άψυχο σωματάκι του βρέθηκε στις ακτές της Αλικαρνασσού το Σεπτέμβριο του 2015, έκανε το γύρο του κόσμου τότε. Και δικαιολογημένα συγκλόνισε τη διεθνή κοινή γνώμη… Όσοι όμως ενδιαφέρονται μόνο για την «εικόνα», απέκρυψαν τη συνέχεια! Γιατί είχε ακόμα πιο συγκλονιστική συνέχεια αυτή η θλιβερή ιστορία:

Μια μάνα που έχασε επίσης τα παιδιά της σε εκείνο το ναυάγιο, κατήγγειλε τον πατέρα του Αϋλάν, πως ήταν ο διακινητής της βάρκας! Αυτός συνελήφθη τότε, δικάστηκε και καταδικάστηκε από τις τουρκικές αρχές, ως ένοχος για το ναυάγιο στο οποίο ο ίδιος είχε χάσει επίσης τη γυναίκα του και άλλα δύο παιδιά. Ο ίδιος σώθηκε – αλλά δεν μπόρεσε να σώσει κανένα άλλο μέλος της οικογένειάς του! Μιλάμε για τέτοιον «πατέρα»…

Μετά το πραξικόπημα του 2016 στην Τουρκία, ο άνθρωπος αυτός αποφυλακίστηκε και το καθεστώς Ερντογάν τον τίμησε δεόντως και του έδωσε την τουρκική ιθαγένεια. Προφανώς για τις «υπηρεσίες» που είχε προφέρει.  Όσοι είχαν συγκλονιστεί διεθνώς από τον άτυχο Αϋλαν δεν έμαθαν ποτέ την εξέλιξη που είχε αυτή η υπόθεση.

Είναι στη λογική «κοιτάω μόνο την εικόνα σήμερα – δεν με ενδιαφέρουν τα υπόλοιπα»…

Κι έτσι κανένας δεν ζήτησε ποτέ να τιμωρηθούν οι εγκληματίες (διακινητές ή ΜΚΟ – ή ακόμα και γονείς – που συμμετείχαν στη διακίνηση) γι’ αυτή την δολοφονία μικρών παιδιών…

Ο πνιγμός των παιδιών χρησιμοποιήθηκε και τότε ως «όπλο» για να καμφθούν οι αντιστάσεις της ελληνικής κοινωνίας και να περάσουν εκατοντάδες χιλιάδες νεαροί ενήλικες – λαθρομετανάστες κυρίως, όχι πρόσφυγες. Και κανενός το αυτί δεν ίδρωνε…

Το ανόητο ποντικάκι και οι Ναζί

Κι ακόμα αυτό το επιχείρημα ότι «εγώ βλέπω αυτό που βλέπω – δεν ξέρω τι μου λέτε εσείς», που θυμίζει το ανόητο ποντικάκι. Που είδε το τυρί, κι έτρεξε. Αλλά δεν είδε τη φάκα… Δουλειά της σοβαρής δημοσιογραφίας είναι να δείχνει ΟΛΗ την εικόνα! Και τα «προφανή», αλλά κι όσα είναι πίσω ή δίπλα από τα προφανή – και δεν φαίνονται…

Γιατί όποιος δείχνει μόνο ένα μικρό κομμάτι της πραγματικότητας, και αποκρύβει την υπόλοιπη, δεν κάνει «δημοσιογραφία». Κάνει χειραγώγηση του κοινού, δηλαδή ωμή προπαγάνδα. Κι όποιος χρησιμοποιεί μέσα συναισθηματικής φόρτισης, κάνει χοντροκομμένο λαϊκισμό. Που είναι ίσως η πιο δηλητηριώδης μορφή προπαγάνδας.

Το έκαναν και οι Ναζί τον τελευταίο χρόνο του Πολέμου, όταν οι «στρατηγικοί βομβαρδισμοί» των Συμμάχων στην γερμανική ενδοχώρα κατέστρεφαν ολόκληρες πόλεις-βιομηχανικά κέντρα της Χιτλερικής πολεμικής μηχανής. Η προπαγάνδα του Γκαίμπελς τότε διένειμε συνεχώς φωτογραφίες από σκοτωμένους αμάχους (μεταξύ τους και μικρά παιδιά) από τη Δρέσδη (που ισοπεδώθηκε) κι από τη Νυρεμβέργη (που επίσης ισοπεδώθηκε). Οι Σύμμαχοί όμως δεν πτοήθηκαν. (Τότε δεν υπήρχαν ΜΚΟ).

Μπόκο Χαράμ

Και για να έλθουμε στα πιο σύγχρονα: Πόσοι έχετε ακούσει για την οργάνωση Μπόκο Χαράμ στη βόρειο Νιγηρία; Είναι εξτρεμιστική ισλαμιστική οργάνωση, που δρα στη Νιγηρία και σε γειτονικές χώρες όπως το Τσάντ και το Καμερούν. Είχε διασυνδέσεις με την Αλ Κάϊντα, λέγεται ότι καθοδηγείται από τους «Αδελφούς Μουσουλμάνους», προστάτης των οποίων και επίσημα είναι ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν.

Η Μπόκο Χαράμ, λοιπόν, απαγορεύει δια ροπάλου την δυτική παιδεία, διώκει κάθε «άπιστο», έχει σκοτώσει μέχρι στιγμής 13 χιλιάδες άτομα (αμάχους κατά κανόνα) κι έχει προκαλέσει τον εκτοπισμό (προσφυγιά) σε πάνω από 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους!

Μέλη της κατηγορούνται, μεταξύ πολλών άλλων, ότι το 2016 απήγαγαν 276 νεαρές μαθήτριες Γυμνασίου από την πόλη Τσίμπο τις οποίες βίασαν, πολλές τις μετέτρεψαν σε «σκλάβες του σεξ», κάποιες υπέστησαν καυτηριασμό κλειτορίδας και αρκετές πέθαναν από κακουχίες (μολύνσεις, αιμορραγίες, εξάντληση). Τα θύματα είναι Χριστιανοί της Νιγηρίας, κατά κανόνα. Αλλά εδώ, σε μας, δεν γίνεται πολύς λόγος για τη Μπόκο Χαράμ. Γιατί την ακρίβεια, δεν γίνεται καθόλου λόγος. Δεν σχολιάζονται οι ειδεχθείς πράξεις τους.  Δεν δείχνονται φωτογραφίες από τα ακρωτηριασμένα θύματά τους. Οι φεμινίστριες δεν λένε κουβέντα (για τις χιλιάδες των τελετουργικών βιασμών). Ούτε οι «προοδευτικοί» που κόπτονται για το “Black Lives Matter” έχουν ξεστομίσει έστω και μια λέξη.

Προφανώς οι ζωές των μαύρων που σκοτώνονται από μαύρους, γι’ αυτούς «δεν μετράνε»! Προφανώς οι γυναίκες που κακοποιούνται βάναυσα και βιάζονται από ισλαμιστές, δεν έχουν ψυχή. Προφανώς τα παιδιά αυτά – αγόρια και κορίτσια – που βιώνουν την Κόλασηδεν ενδιαφέρουν κανένα και δεν συγκινούν κανένα. Και το πιο σημαντικό:

Όσοι μας έρχονται εδώ ως «πρόσφυγες» από τη Νιγηρία δεν είναι τα θύματα του Μπόκο Χαράμ. Τα κυκλώματα που τους φέρνουν είναι σύμμαχοι του Μπόκο Χαράμ! Τα θύματα των ισλαμιστών δεν υπάρχει περίπτωση να εμπιστευθούν αυτά τα κυκλώματα. Όσοι γλιτώσουν από τα νύχια τους, ούτε να τους ακούσουν δεν θέλουν…

Εδώ μας στέλνουν δικά τους μέλη. Που παριστάνουν τους «πρόσφυγες», αλλά δεν κρύβουν τα ισλαμιστικά χούγια» τους… Κι αυτοί επίσης χρησιμοποιούν παιδιά ως «ασπίδες». Στην πατρίδα τους έκαναν πολύ χειρότερα. Σιγά μη κωλώσουν εδώ…

Σας πήραμε χαμπάρι

Όσοι προβάλουν την αποσπασματική «εικόνα» αλλά κρύβουν τις άλλες εικόνες – και κυρίως κρύβουν την «ιστορία πίσω από την εικόνα» – εκτός από υποκριτές, εκτός από ανόητοι είναι και επικίνδυνοι. Ο κραυγαλέος λαϊκισμός τους, αφοπλίζει τα ανακλαστικά της κοινωνίας και εισάγει την Κόλαση μαζί με τους δαίμονές της. Απ’ όλους τους λαϊκισμούς είναι ο χειρότερος! Και ο πλέον απάνθρωπος

ΥΓ. Ευτυχώς πια, η κοινωνία δεν τσιμπάει. Τους πήρε χαμπάρι! Επιτέλους…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου