Ο Στηβ Μπάνον αναζητεί αντιευρωπαϊστές στην Αθήνα

Ο Αθανάσιος Παπανδρόπουλος αποκαλύπτει ότι ο πρώην σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Στηβ Μπάνον, που σήμερα είναι εγκατεστημένος στις Βρυξέλλες, επιδιώκει να εμπλουτίσει το αντιευρωπαϊκό του κίνημα και με Έλληνες συνεργάτες. new deal

Μοίρασε το

Ο Αθανάσιος Παπανδρόπουλος αποκαλύπτει ότι ο πρώην σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Στηβ Μπάνον, που σήμερα είναι εγκατεστημένος στις Βρυξέλλες, επιδιώκει να εμπλουτίσει το αντιευρωπαϊκό του κίνημα και με Έλληνες συνεργάτες.


«Προτιμώ να είμαι βασιλιάς στην κόλαση, παρά υπηρέτης στον παράδεισο», αυτό υποστηρίζει ο Στηβ Μπάνον. Ο πρώην ειδικός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, από τους κορυφαίους αντιπροσώπους της ακροδεξιάς, σήμερα αναζητά δεσμούς και στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο ιδρυτής του ιδρύματος «the movement»  που έχει έδρα στην Βελγική πρωτεύουσα και σκοπό να συνασπίσει εν όψει Ευρωεκλογών τα αντιευρωπαϊκά δεξιά κόμματα, επιδιώκει να αποκτήσει αντένες και στην Ελλάδα.

Ο Μπάνον αναζητεί αντιευρωπαϊστές στην Αθήνα

Κατά τις πληροφορίες μας άνθρωποι του Μπάνον είχαν επαφές στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη με ανθρώπους του ακροδεξιού χώρου υπό την ευρύτερη έννοιά του. Επίσης, είχαν επαφές και με πρώην νεοδημοκράτες κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα οι οποίοι είναι γνωστοί για τον ευρωσκεπτικισμό τους.

Σημειώνουμε, ότι η κίνηση του Στηβ Μπάνον έχει ισχυρή χρηματοδότηση. Στο παρελθόν δε, σε συνεργασία με την Cambridge Analytica που είναι «big data» εταιρεία έπαιξαν σημαντικό ρόλο ώστε το 2016 το Brexit να κερδίσει το δημοψήφισμα.

Ας σημειωθεί ότι αντιπρόεδρος της Cambridge Analytica είναι ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Robert Mercer. Ο Ρόμπερτ Μέρσερ είχε παίξει σημαντικό ρόλο τόσο στο Brexit όσο και στη μετέπειτα οργάνωση ισχυρών ακροδεξιών ομάδων στην Ευρώπη.

Κλείνοντας υπογραμμίζουμε ότι δεδηλωμένος στόχος του Steve Bannon και του ιδρύματος τους είναι οι προσεχείς Ευρωεκλογές. Επιδιώκει οι τρεις μεγάλες Ευρωπαϊκές πολιτικές οικογένειες να μην πετύχουν στο Ευρωκοινοβούλιο ποσοστό άνω του 50%.

Κατά συνέπεια θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι τις εβδομάδες που έρχονται θα ξεκινήσουν οι πρώτες αντιευρωπαϊκές προπαγανδιστικές εκδηλώσεις. Αυτές καιθα κορυφώνονται όσο πλησιάζουμε προς την εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου 2019. Αναφορικά με την Ελλάδα, αν οι προσπάθειες Μπάνον καρποφορούν θα το δούμε σύντομα. Συγκεκριμένα πρόσωπα θα εκδηλωθούν. Και τότε όσοι παρακολουθούν τα ρεπορτάζ μας ενδεχομένως θα μας θυμηθούν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου