Ο Γαβρόγλου πάει για ψάρεμα

Ο Κώστας Δημ. Χρονόπουλος στηλιτεύει την πρόσφατη στάση του Κώστα Γαβρόγλου με τον προπηλακισμό του στο Πολυτεχνείο. Τι εννοούσε με το ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα, που πρότεινε να δημιουργηθεί; Και τι ήθελε να πει με τα περί έλλειψης δημοκρατικών διαδικασιών όταν τον έλουσαν με καφέ; Μήπως καλύτερα να πήγαινε για ψάρεμα; new deal

Μοίρασε το

Ο Κώστας Δημ. Χρονόπουλος στηλιτεύει την πρόσφατη στάση του Κώστα Γαβρόγλου με τον προπηλακισμό του στο Πολυτεχνείο. Τι εννοούσε με το ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα, που πρότεινε να δημιουργηθεί; Και τι ήθελε να πει με τα περί έλλειψης δημοκρατικών διαδικασιών όταν τον έλουσαν με καφέ; Μήπως καλύτερα να πήγαινε για ψάρεμα;


Να είναι καλά να μας ψυχαγωγούν οι διάφοροι Υπουργοί. Κάθε τρείς και λίγο όλο και κάποιος μας σκέφτεται και ανησυχεί.

Την τιμητική του τελευταία έχει ο χαμηλών τόνων, αλλά …”ρωμαλέων” (συσ)τάσεων Υπουργός Παιδείας ο οποίος και νουθετεί…

Ο Γαβρόγλου και το ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα

Συνιστά στην Ακαδημαϊκή Κοινότητα που δεινοπαθεί, πως να αντιδράσει στους καταληψίες, ναρκέμπορους, βιαστές, ληστές, τους οποίους κάθε ΑΕΙ  φιλοξενεί (!). Υποδεικνύει την δημιουργία  ενός – ρωμαλέου – φοιτητικού κινήματος αντίδρασης, προκειμένου η επικίνδυνη, απαράδεκτη κατάσταση να αντιμετωπιστεί.

Να κάνουν οι σπουδαστές εξάσκηση σε γυμναστήρια πολεμικών τεχνών; Τι; Να συγκροτήσουν τάγματα εφόδου με στρατιωτική περιβολή; Να δέρνονται με κακοποιούς και αλήτες μέχρι η τάξη να αποκατασταθεί;

Αυτή είναι άραγε η αποστολή του κάθε φοιτητή, όπως ο κος Υπουργός την εννοεί; Τι είδους (εκ)παιδευτική, ά-λογη πρόταση είναι αυτή; Προφανώς πρόκειται για δειλή μετατόπιση  ευθυνών  της  πολιτείας προς τους πολίτες, που δεν γίνεται αποδεκτή.

Για ψάρεμα

Ο κος Υπουργός, μαζί με συναδέλφους του, δέχθηκε στο Πολυτεχνείο, λόγω και έργω εξύβριση εξευτελιστική. Προπηλακίστηκε, λούστηκε με καφέδες και νερά και του απαγορεύτηκε η κατάθεση του στεφανιού του εκεί(;). Αναγκάστηκε να κρεμάσει το στεφάνι στην καγκελόπορτα την εξωτερική. Λες και ήτανε …πρωτομαγιάτικη γιορτή. Επακολούθησε ακαταλαβίστικη δήλωση του, απογοητευτική:

“Τα θέματα αυτά είναι σοβαρά και πρέπει να αντιμετωπίζονται με δημοκρατικές διαδικασίες”.

Δηλαδή, “άλλα λόγια να αγαπιόμαστε” αγαπητοί.

Υ.Γ. Τι είδους “δημοκρατικές διαδικασίες” άραγε απασχολούσαν τον “ποιητή”; Τι ήθελε να πει; Μήπως εξέλαβε την ταπείνωση του ως έλλειψη δημοκρατικών  διαδικασιών επειδή δεν υπήρξαν απέναντι του αρκούντως ευγενικοί; (Απόδειξη το ότι δεν τον ρώτησαν τι είδους καφέ ήθελε να πιεί…)

Εκτός και αν ενοχλήθηκε γιατί δεν του προσέφεραν αγκίστρι και καλάμι να πάει για ψάρεμα (ως επαγγελματική ενασχόληση του, εναλλακτική)!.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου