Μας ταϊζουν με λωτούς και κουτόχορτο

Ο Κώστας Δημ. Χρονόπουλος αποκαλύπτει την συμπαιγνία Πρωθυπουργού και υπουργού Άμυνας οι οποίοι διαγκωνίζονται για το ποιος θα κάνει μυστικές συμφωνίες με τον αμερικανικό παράγοντα και ενίοτε μέμφονται ο ένας τον άλλον για υπόγειες συζητήσεις. Ταϊζουν τους ιθαγενείς με λωτούς και κουτόχορτο. new deal

Μοίρασε το

Ο Κώστας Δημ. Χρονόπουλος αποκαλύπτει την συμπαιγνία Πρωθυπουργού και υπουργού Άμυνας οι οποίοι διαγκωνίζονται για το ποιος θα κάνει μυστικές συμφωνίες με τον αμερικανικό παράγοντα και ενίοτε μέμφονται ο ένας τον άλλον για υπόγειες συζητήσεις. Ταϊζουν τους ιθαγενείς με λωτούς και κουτόχορτο.


Οι συνήθεις “πολιτικές” αλληλοκατηγορίες ανάμεσα σε κομματικές παρατάξεις υστερούν κατάφωρα έναντι των ενδοκυβερνητικών αλληλοσπαραγμών. Ο εξαρχής θνησιγενής (ιδεολογικά) ευκαιριακός συνεταιρισμός / συμβίωση ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ εμμένει στη συμπόρευση του μέχρι τέλους της θητείας τους. Παρά τις κραυγαλέες διαφορές (πραγματικές ή πλασματικές αδιάφορο) των δύο, η χαραγμένη πορεία νομής της εξουσίας συνεχίζεται αδιάκοπτη. Αδιατάρακτη- παρά τις ογκούμενες αναταράξεις.

Έδωσε ό,τι είχε μια φτωχή. Την τιμή της δηλαδή

Η επαίσχυντη, απαράδεκτη για κάθε πραγματικό Έλληνα πατριώτη συμφωνία των Πρεσπών, έβαλε ..μπουρλότο στις σχέσεις τους. (Σημ: πρώτη επιδερμική εκτίμηση / ανάγνωση). Οι αλληλοκατηγορίες κορυφώθηκαν με τις ..προτάσεις του κου Υπουργού Άμυνας προς τους Αμερικανούς. Τους έδωσε σε πρώτη του προσφορά “γην και ύδωρ”. Συνειρμικά θυμήθηκα τον μακαρίτη τον τροβαδούρο Αττίκ ο οποίος αν ζούσε θα έγραφε: “έδωσε ό,τι είχε μια φτωχή”. Την “τιμή” της δηλαδή.

Σύμφωνα με το σενάριο της “πολιτικής” φαρσοκωμωδίας, οι δύο αμιλλώνται ποιος θα δώσει /εκχωρήσει τα περισσότερα στο ίδιο αφεντικό -προστάτη (;). Απλώς ο ένας επιλέγει ως τόπο τις Πρέσπες και το πάρκινγκ της Δοϊράνης. Ενώ ο άλλος πηγαίνει στις ΗΠΑ.

Το …κλαυσιγελαστικό είναι ότι δεν σιωπούν, αλλά θριαμβολογούν για τα επιτεύγματά τους. Προχωρούν και παραπέρα: Αλληλοκατηγορούνται ως προς το ποιός από τους δύο με τις ενέργειες του κάνει …”περισσότερη εθνική ζημιά” (!…) Αν μάλιστα ληφθεί υπόψη και η πιθανότητα (ή μήπως  λογική βεβαιότητα συμπαιγνίας των συγκυβερνώντων εταίρων;) να είναι στημένο το παιχνίδι συνολικά, τότε εξηγούνται πολλά. Αλλά – κακό για τους ίδιους ασφαλώς – παρεξηγούνται περισσότερα. Ο λαός παρακολουθεί και αδυνατεί να αντιληφθεί τι ακριβώς παίζεται πίσω από τις πλάτες του. Υπάρχει συμπαιγνία;

Στους δυο χωρεί και τρίτος

Εξυπακούεται πως στην όλη υπόθεση οι συμπράττοντες / συμπαίκτες δεν είναι μόνον δύο, αλλά τρείς. Με τον τρίτο: Αμερικανούς, να κινεί τα νήματα. Με Α ή Β plan και κυρίως την απόφαση αναβάθμισης της Ελλάδας με αμερικανικές προσφορές, αλλά και μεγάλες δικές μας παραχωρήσεις.

Όσο περνούν οι μέρες οι ενδοκυβερνητικές τριβές και κατηγορίες αποκαλύπτουν (όταν δεν υπονοούν) ότι ο ένας μέμφεται τον άλλον πως κάνει μυστικές, υπόγειες, επιζήμιες συμφωνίες με τον τρίτο …φιλικό (αμφοτέρων) παράγοντα τις ΗΠΑ, τραγέλαφος !!!

Πάντως – και δυσεξηγήτως – συνεχίζουν, χέρι -χέρι – το έργο σωτηρίας της χώρας(;). Πως άραγε; Αθροίζοντας την ζημιογόνο δράση τους;

Ίσως  οδηγηθούμε  σε πρόωρες εκλογές.  Άραγε αυτό θα οφείλεται σε διαφωνία ή σε συμφωνία / συμπαιγνία; Αν δηλαδή όντως σταματούν την περαιτέρω κυβερνητική συμπόρευσή τους επειδή πράγματι έχουν τεράστιες αποκλίσεις πολιτικής. Ή γιατί …συμφώνησαν (για προφανείς λόγους παραπλάνησης του αφελούς κομματοεξαρτημένου λαού) να διαφωνήσουν ώστε να πάμε σε εκλογές. Κάτι που (τώρα που ήδη υπέγραψαν την κατάπτυστη συμφωνία στις Πρέσπες, έκαναν και άλλες παραχωρήσεις) θα δώσει τις καυτές πατάτες / προβλήματα εθνικά, οικονομικά, μειώσεις συντάξεων κ.ο.κ  στους επόμενους.

Ταϊζουν τους ιθαγενείς με λωτούς και κουτόχορτο

Πάντως η ομολογία  του κου Συγκυβερνήτη ότι ο κος Πρωθυπουργός γνώριζε, αλλά  διαφωνούσε με το plan b αποκαλύπτει την αλληλουποστήριξη των δύο (σε πείσμα των εσωκομματικών διαφωνιών των κομμάτων τους). Θυμίζω ότι στην συμφωνία των Πρεσπών ο πρώτος “διαφωνούσε”, αλλά δεν αποχώρησε από την συγκυβέρνηση.

Τώρα (ανταποδίδοντας) ο κος Πρωθυπουργός διαφώνησε μεν με το plan b αλλά δεν έστειλε σπίτι του τον κο Υπουργό Εξωτερικών αλλά στις ΗΠΑ. Προδήλως επιμένουν να ταΐζουν τους ιθαγενείς με λωτούς και αλλαγοκουτόχορτο.

ΥΓ Πριν αρκετό καιρό είχα γράψει πως τελικά οι ιδιοφυείς Διόσκουροι συγκυβερνώντες θα διαλύσουν αμφότερα τα κόμματά τους με την ευήθεια τους. Η παραίτηση του κου Υπουργού Εξωτερικών θα τους διευκολύνει δρώντας ως καταλύτης των εξελίξεων προς αυτή την κατεύθυνση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου