Καταργείται το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα

Ο Αθανάσιος Παπανδρόπουλος στηλιτεύει την πρόθεση κάποιων να καταργήσουν το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, ετέθη σε διαθεσιμότητα ο επικεφαλής του γραφείου κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, ο οποίος κατηγορείται για οικονομικές ατασθαλίες που όμως δεν τον έχουν κοινοποιηθεί. new deal

Μοίρασε το

Ο Αθανάσιος Παπανδρόπουλος στηλιτεύει την πρόθεση κάποιων να καταργήσουν το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, ετέθη σε διαθεσιμότητα ο επικεφαλής του γραφείου κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, ο οποίος κατηγορείται για οικονομικές ατασθαλίες που όμως δεν τον έχουν κοινοποιηθεί.


Απίθανα πράγματα συμβαίνουν ενώ η Ευρώπη οδεύει προς τις ευρωεκλογές του Μαΐου 2019. Ως φαίνεται, κάποιες αντιευρωπαϊκές δυνάμεις και ξένα προς ευρωπαϊκούς θεσμούς συμφέροντα, θέλουν να υπονομεύσουν το υπάρχον σήμερα οικοδόμημα. Με τελικό στόχο να το διαλύσουν. Το γιατί, είναι μάλλον θέμα ψυχολογικής υφής ή προωθημένης μορφής ηλιθιότητας. Αμφότερες οι εκδοχές αποτελούν μέρος της ανθρώπινης φύσης. Κάτι που οι πατέρες της Ευρώπης δεν έλαβαν υπόψη τους,οταν οραματίζονταν μια ειρηνική και ευημερούσα Ευρώπη.

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτής της συγκυρίας, κάποιοι ανέλαβαν να διαλύσουν ουσιαστικά το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα. Το οποίο από πλευράς ενημερωτικών εκδηλώσεων ήταν από τα πιο δραστήρια στην Ευρωπαϊκή Ένωση. ΄Ετσι, χωρίς καμμιάν απολύτως προηγούμενη έρευνα, η Γενική Γραμματεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έθεσε σε διαθεσιμότητα τον επικεφαλής του Γραφείου Λεωνίδα Αντωνακόπουλο και δύο ακόμη μέλη, τα οποία όμως δεν κατονομάζονται.

Ο κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, ενώ στη σχετική επιστολή που τον θέτει σε διαθεσιμότητα κατηγορείται γενικά και αόριστα για διοικιτικές παρατυπίες, σε συνέντευξη τύπου ειπώθηκε επισήμως ότι γίνεται έρευνα εις βάρος του για οικονομικές ατασθαλίες. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, από ότι πληροφηθήκαμε, καμμιά έρευνα δεν έχει ξεκινήσει!!

Ακόμα χειρότερα, από αρμόδια κοινοτική πηγή πληροφορηθήκαμε ότι ο κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος εκλήθη να απολογηθεί για κατηγορίες οι οποίες δεν του έχουν …κοινοποιηθεί. Την ίδια στιγμή, το ακέφαλο πλέον Γραφείο των Αθηνών του Ε.Κ. υπάγεται στην δικαιοδοσία της Σόφιας! Αρμόδιος δηλαδή για το Γραφείο δεν είναι ο αναπληρωτής του Έλληνα υπευθύνου σε διαθεσιμότητα, αλλά ο Βούλγαρος ομόλογός του!!

Καταργείται το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα

Κατά συνέπεια, οδηγούνται σε ακύρωση όλες οι προβλεπόμενες από το εδώ Γραφείο ενημερωτικές εκδηλώσεις, ενόψει των Ευρωεκλογών. Πιθανότατα δε αυτό να ήταν και το μέγα ζητούμενο της όλης απίθανης ιστορίας. Υπογραμμίζουμε ότι από τους 21 Έλληνες ευρωβουλευτές που εκπροσωπούν τη χώρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μόνον οι δέκα έχουν υπέρ της ευρωπαϊκής θέσεις και απόψεις πλην όμως σε θεωρητικό επίπεδο. Στην πράξη, οι μισοί από τους παραπάνω ευρωβουλευτές είναι αδιάφοροι για το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Κάποιοι μάλιστα αγνοούν αν θα είναι καν υποψήφιοι στις προσεχείς ευρωεκλογές. Κατά συνέπεια αδιαφορούν πλήρως για το αν θα γίνουν ή όχι εκδηλώσεις από το εδώ Γραφείο του Ευρωκοινοβουλίου (Ε.Κ.). Έτσι, στην περίπτωση του Λεωνίδα Αντωνακόπουλου απέφυγαν κάθε υπεύθυνη δήλωση. Γεγονός που από μόνο του λέει πολλά.

Για το ευτράπελον της ιστορίας σημειώνουμε ότι ο τεθείς σε διαθεσιμότητα Έλληνας υπεύθυνος του Γραφείου της Αθήνας, τον προσεχή Δεκέμβριο θα συνταξιοδοτηθεί. Αλλά του είχε ζητηθεί να παρατείνει κατά ένα εξάμηνο τη θητεία του!! Κατά τα λοιπά, η υπηρεσία OLAF που κάνει τους ελέγχους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά τις δηλώσεις της Γενικής Γραμματείας του Ε.Κ. δεν έχει κάνει κανέναν έλεγχο στο Γραφείο των Αθηνών. Το οποίο είναι φως φανάρι ότι κάποιοι θέλουν να το υποβαθμίσουν.

Είναι δε περίεργο από την άποψη αυτή ότι ενώ πολλές εκδηλώσεις του Ε.Κ. στην Ελλάδα, γίνονται από κοινού με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πώς είναι δυνατόν έτσι να κατηγορείται ένας φορέας για «κακοδιαχείριση» και ο άλλος όχι;

Όντως, κάτι δεν πάει καλά στο βασίλειο της Δανημαρκίας, στο οποίο, ως φαίνεται, η ευτέλεια περισσεύει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου