Καζακστάν το νέο πρότυπο

Ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης βλέπει στο Καζακστάν το νέο πρότυπο ανάπτυξης μιας χώρας που έχει σαν αποτέλεσμα την ευημερία των πολιτών. Το κλειδί της αλλαγής είναι οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί ο πρόεδρος Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ. new deal

Μοίρασε το

Ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης βλέπει στο Καζακστάν το νέο πρότυπο ανάπτυξης μιας χώρας που έχει σαν αποτέλεσμα την ευημερία των πολιτών. Το κλειδί της αλλαγής είναι οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί ο πρόεδρος Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ.


Η ανάπτυξη δεν έχει γεωγραφικά όρια. Και προϋποθέτει συνέπεια και στρατηγική. Ο Πρόεδρος του Καζακστάν κ. Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ το γνωρίζει πολύ καλά. Και δημιουργεί νέα δεδομένα στην καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των πολιτών του.

Ο Πρόεδρος του Καζακστάν ανακοίνωσε αύξηση του κατώτατου μισθού από 1η Ιανουαρίου 2019. Έδωσε παράλληλα εντολή να αυξηθεί ο μισθός των εργαζομένων στον τομέα της υγείας κατά 20%. Αύξηση στο εισόδημά τους θα δουν επίσης οι δάσκαλοι, οι αστυνομικοί και οι στρατιωτικοί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό θα αναβαθμίσει την ευημερία περισσότερων από ένα εκατομμύριο πολιτών του Καζακστάν. Οι μισθοί τους θα αυξηθούν από το νέο έτος.

Ενόψει του αυξανόμενου εμπορικού ανταγωνισμού, ο κ. Ναζαρμπάγιεφ δήλωσε ότι η «εμπορική πολιτική του Καζακστάν θα πρέπει να είναι σύγχρονη και αποτελεσματική». Κάλεσε για την ενεργό προώθηση των προϊόντων από το Καζακστάν στην παγκόσμια αγορά. «Ο κάθε ένας πρέπει να εκπληρώνει τα καθήκοντά του και να προστατεύει τις  επιχειρήσεις  μας και τη μετάβασή τους σε άλλες αγορές», τόνισε χαρακτηριστικά.

Καζακστάν το νέο πρότυπο

Στην εκπαίδευση, το Καζακστάν στοχεύει να βελτιώσει την ασφάλεια και την ψυχολογική υποστήριξη στα σχολεία. Παρέχει βιντεοκάμερες και ενισχύει ουσιαστικά το έργο των παιδοψυχολόγων. Ο Πρόεδρος του Καζακστάν μίλησε για μια νέα στροφή προς τις σύγχρονες ειδικότητες. Αυτές θα αναδεικνύουν το ταλέντο των παιδιών. Θα τα οδηγούν με ασφάλεια στην αγορά εργασίας. Και θα προτρέπουν για μια ασφαλή «κοινωνικοποίηση».

Επιπρόσθετα η κυβέρνηση καθιερώνει άμεσα ένα νέο θεσμό. Πρόκειται για «το καθεστώς του δασκάλου-παιδαγωγού». Αυτό θα ορίζει τα καθήκοντα των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων προσχολικών οργανώσεων. Καθώς και την προστασία τους από άσχετες εργασίες.

Η αστυνομία του Καζακστάν εκσυγχρονίζεται από τις αρχές του επομένου έτους. Η παγκόσμια κοινότητα έχει παρουσιάσει τα πρότυπα-μοντέλα, που πρέπει να ακολουθηθούν για την μετεκπαίδευση του προσωπικού. Στόχος να εμπεδωθεί το κλίμα εμπιστοσύνης και ασφάλειας στους πολίτες. Να εδραιωθεί το κράτος δικαίου και να λειτουργεί η δικαιοσύνη ταχύτατα.

Η ψηφιακή τεχνολογία θα βοηθήσει το έργο των δικαστών. Θα απογειώσει τη χώρα σε πιο «υψηλές ταχύτητες».

Μονόδρομος οι μεταρρυθμίσεις

Οι μεταρρυθμίσεις είναι μονόδρομος για το Πρόεδρο του Καζακστάν κ. Ναζαρμπάγιεφ, που θέλει να βλέπει τη χώρα του να αλλάζει. Και να γίνεται πόλος έλξης  υψηλών επενδυτικών κύκλων. Η μεγαλύτερη  και συνεχώς αναπτυσσόμενη οικονομία της Κεντρικής Ασίας αλλάζει. Διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στην παγκόσμια οικονομία.

Το Καζακστάν υλοποιεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, για να διεκδικήσει την είσοδο του στις 30 μεγαλύτερες παγκόσμιες οικονομίες μέχρι το 2050. Και να ενταχθεί στον ΟΟΣΑ. Οι χώρες  προοδεύουν, όταν έχουν ικανούς ηγέτες, που ενδιαφέρονται για τη πρόοδο των λαών τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου