Τουρκία σε Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Προσφυγή κατά της Ελλάδας

Ο υβριδικός πόλεμος που ξεκίνησε η Τουρκία εναντίον της Ελλάδας έχει πολλές πτυχές. Μια τέτοια είναι και η προσφυγή που προετοιμάζει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Απίθανο και όμως αληθινό. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters o Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε  με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Τσαρλς Μισέλ. new deal

Μοίρασε το

Ο υβριδικός πόλεμος που ξεκίνησε η Τουρκία εναντίον της Ελλάδας έχει πολλές πτυχές. Μια τέτοια είναι και η προσφυγή που προετοιμάζει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Απίθανο και όμως αληθινό. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters o Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε  με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Τσαρλς Μισέλ.


Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Άγκυρα, κατηγόρησε τις ελληνικές δυνάμεις ότι πυροβόλησαν μετανάστες και τραυμάτισαν άλλους. Iσχυρίζεται ότι η Αθήνα αρνήθηκε να τους δεχτεί. Kαι ανέφερε ότι η τουρκική αστυνομία βοήθησε τους μετανάστες να περάσουν παράνομα στην επικράτειά της Ελλάδας. 

Ο Υβριδικός πόλεμος στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

O υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σόυλου δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό CNN Turk ότι αξιωματούχοι “προετοιμάζουν” να υποβάλουν αίτηση στην Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τις παρεμβάσεις της Ελλάδας με τους μετανάστες. Οι οικογένειες δύο ανθρώπων που πέθαναν έχουν επιτρέψει στην Άγκυρα. Kαι πρόκειται να το πράξουν.

Ανέφερε ότι περισσότεροι από 135.000 άνθρωποι είχαν περάσει μέχρι στιγμής από την Τουρκική συνοριακή επαρχία Edirne στην Ελλάδα από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας. Παράλληλα δήλωσε ότι καλούσε καθημερινά την αστυνομική παρατήρηση.

Ο πόλεμος των λέξεων μεταξύ της Αθήνας και της Άγκυρας κλιμακώθηκε από την περασμένη εβδομάδα. Ήταν τότε που η Τουρκία αποφάσισε να μην τηρήσει πλέον μια συμφωνία του 2016 με την Ευρωπαϊκή Ένωση για να σταματήσει τις παράνομες μεταναστευτικές ροές στην Ευρώπη με αντάλλαγμα δισεκατομμύρια ευρώ βοήθειας.

Έκτοτε, περισσότεροι από 10.000 μετανάστες από το Αφγανιστάν, τη Συρία και άλλες χώρες προσπαθούν να παραβιάσουν τα σύνορα.

Προσφυγή αντί για στρατιωτική σύγκρουση;

Η Τουρκία, εγκλωβισμένη στην στρατιωτική σύγκρουση με τη Μόσχα και τη Δαμασκό στην περιοχή Idlib της Συρίας, φοβάται ένα άλλο κύμα συριακών προσφύγων αφού φιλοξένησε ήδη περίπου 3,6 εκατομμύρια. Θέλει η ΕΕ να την υποστηρίξει πιο δυναμικά στη Συρία και να παράσχει περισσότερα κεφάλαια.

Ο Ibrahim Kalin, εκπρόσωπος Τύπου της Τουρκίας, δήλωσε στους δημοσιογράφους στην Άγκυρα ότι ο Michel δεν έκανε “συγκεκριμένη πρόταση” για τους μετανάστες στην ΕΕ σε συνομιλίες με τον Ερντογάν. Αλλά πρόσθεσε: “Ελπίζουμε ότι σύντομα θα διατυπώσουν αυτό το σχέδιο, να μας ενημερώσουν ώστε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία. “

 Δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία δεν θεωρεί την απόφαση της να ενθαρρύνει τους μετανάστες να περάσουν στην ΕΕ ως “πολιτικό εκβιασμό”. Αυτό εκτιμούν ορισμένοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι. “Είναι διγλωσσία από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης όταν μπορεί να εκταμιεύσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ προς την Ελλάδα μέσα σε λίγες μέρες. Αλλά χρησιμοποιεί τη γραφειοκρατία ως δικαιολογία όταν πρόκειται για την Τουρκία”, πρόσθεσε ο Καλίν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου