Η διαμαρτυρία, το έγκλημα και οι φυλετικές διακρίσεις

Ο Θανάσης Κ. με αφορμή τις αναταραχές στις ΗΠΑ, διαχωρίζει την διαμαρτυρία (όπως του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ) από το έγκλημα. Σημειώνει ότι οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν από το θάνατο ενός μαύρου από αστυνομικό είναι προσχηματικές. Μάλλον παρακινούμενες από το κίνημα Antifa και εξηγεί γιατί όσα συμβαίνουν δεν έχουν καμία σχέση με φυλετικές διακρίσεις. new deal

Μοίρασε το

Ο Θανάσης Κ. με αφορμή τις αναταραχές στις ΗΠΑ, διαχωρίζει την διαμαρτυρία από το έγκλημα. Σημειώνει ότι οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν από το θάνατο ενός μαύρου από αστυνομικό είναι προσχηματικές και μάλλον παρακινούμενες από το κίνημα Antifa και εξηγεί γιατί όσα συμβαίνουν δεν έχουν καμία σχέση με φυλετικές διακρίσεις.


Σήμερα στις ΗΠΑ, μια σειρά από μεγαλουπόλεις φλέγονται από έκτροπα  φυλετικής βίας. Έναυσμα, ο τραγικός θάνατος ενός μαύρου, στα χέρια του αστυνομικού που τον συνέλαβε… Αλλά αυτό υπήρξε μόνο το πρόσχημα!

Το έγκλημα

Διότι όσοι κραυγάζουν εναντίον της «αυθαιρεσίας των αστυνομικών» δεν περιορίζονται μόνο στη διαμαρτυρία. Καίνε και λεηλατούν τα κέντρα πόλεων παντού, καταστρέφοντας τις ζωές και το βιός απλών πολιτών – λευκών και μαύρων και ισπανοφώνων – αδιακρίτως.

Ο αστυνομικός που σκότωσε τον κρατούμενο θα δικαστεί και θα τιμωρηθεί, ασφαλώς. Σε αυτό όλοι συμφωνούμε… Αλλά όσοι καταστρέφουν ξένες περιουσίες είναι δύο φορές εγκληματίες!

Όσοι βρήκαν πρόσχημα το τραγικό περιστατικό για να λεηλατούν μαζικά τα καταστήματα στα κέντρα των αμερικανικών πόλεων, είναι δύο φορές εγκληματίες…

Όσοι επιτίθενται και τραυματίζουν ή σκοτώνουν αδιακρίτως αστυνομικούς ή απλούς πολίτες που υπερασπίζονται το βιός τους είναι ειδεχθείς εγκληματίες.

Κι όσοι τους καλύπτουν ή επιχαίρουν με αυτά τα έκτροπα – ή τα θεωρούν «δικαιολογημένη» αντίδραση στην «φυλετική βία» – είναι τυφλωμένοι, φανατικοί και ανόητοι. Και τα τρία μαζί! Δηλαδή απολύτως επικίνδυνοι…

Είναι οι ίδιοι ηλίθιοι φανατικοί που εδώ στην Ελλάδα θεωρούσαν  «δικαιολογημένα» τα έκτροπα που έγιναν μετά τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, αρχές Δεκεμβρίου του 2008. Εδώ, βέβαια, δεν υπήρχε καμία «φυλετική βία» να καταγγελθεί. Τότε με πρόσχημα ένα μεμονωμένο – και επίσης τραγικό – περιστατικό αστυνομικής βίας έκαψαν την Αθήνα και επέβαλλαν σταδιακά την ανομία! Η Αθήνα δεν συνήλθε ποτέ από εκείνο το πλήγμα…

Αργότερα οι ίδιοι εγκληματίες «ανδραγάθησαν» και στη Μαρφίν… Είναι  αντικοινωνικές δυνάμεις που βρίσκουν προσχήματα «τυχαία» γεγονότα – για την ακρίβεια ατυχέστατα και δραματικά περιστατικά – για να κάψουν, να λεηλατήσουν, να επιβάλουν αναρχία και να δρέψουν πολιτικούς καρπούς καταλύοντας το κράτος δικαίου και το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη.

Αυτοί είναι φασίζουσες συμμορίες, κι αποτελούν πραγματικούς εχθρούς της Δημοκρατίας! Τους οποίους ως τώρα τους «χαιδεύαμε». Καιρός να σταματήσει αυτό… Για να έχετε μιαν εικόνα τι ακριβώς συμβαίνει:

Ποιος ελέγχει την τοπική Αστυνομία στις ΗΠΑ;

Στις ΗΠΑ οι τοπικές αστυνομίες δεν ελέγχονται από την κεντρική-Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση, και τον επικεφαλής Πρόεδρο, σήμερα τον Τράμπ.

Οι αστυνομίες ελέγχονται από τους κατά τόπους δημάρχους. Και δήμαρχος στη Μιννεάπολη, όπου έγινε το τραγικό περιστατικό, είναι o Jacob Frey, Δημοκρατικός ο ίδιος και αντίπαλος του Τράμπ! Και η προηγούμενη δήμαρχος κι αυτή Δημοκρατική ήταν. Και ο προ-προηγούμενος, επίσης Δημοκρατικός…

Το καθεστώς λειτουργίας των δημοτικών (μητροπολιτικών) αστυνομικών δυνάμεων ελέγχεται και από τους τοπικούς Πολιτειακούς κυβερνήτες. Κυβερνήτης στη Μιννεσότα, την Πολιτεία όπου βρίσκεται η Μιννεάπολη και συνέβη το περιστατικό, είναι o Tim Waltz, επίσης Δημοκρατικός, επίσης αντίπαλος του Τράμπ! Και μάλιστα από την «αριστερή πτέρυγα» του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ! Kαι ο προηγούμενος κυβερνήτης της Μιννεσότα ήταν κι εκείνος Δημοκρατικός…

Ό,τι γνώμη κι αν έχει κανείς για το σημερινό Αμερικανό Πρόεδρο Τράμπ, με τον αστυνομικό που είναι υπεύθυνος για το τραγικό περιστατικό δεν είχε ούτε μπορούσε να έχει καμία απολύτως σχέση. Πολιτικοί του προϊστάμενοι είναι εκλεγμένοι με το αντίπαλο Κόμμα προς τον Τράμπ, το Δημοκρατικό…

Πολιτικό παιχνίδι εναντίον του Τραμπ

Κι όμως, όλο αυτό επιχειρείται να στραφεί κατά του Τράμπ – και υπέρ των Δημοκρατικών – για να υπονομεύσει την επανεκλογή του!

Κι όσοι μιλάνε στην Ελλάδα για τη «βία και την καταστολή» στις ΗΠΑ, προφανώς δεν γνωρίζουν ότι το διοικητικό σύστημα εκεί είναι απολύτως αποκεντρωμένο και λογοδοτεί άμεσα στις τοπικές κοινωνίες: Εκλεγμένοι δήμαρχοι ελέγχουν την αστυνομία. Εκλεγμένοι κυβερνήτες ελέγχουν τους δημάρχους. Εκλεγμένοι πολιτειακοί βουλευτές ελέγχουν τους κυβερνήτες. Εκλεγμένοι εισαγγελείς ελέγχουν την απονομή της Δικαιοσύνης…     

Και κάτι ακόμα πιο αποκαλυπτικό: Η Μιννεσότα είναι μια Πολιτεία που θεωρείται προπύργιο των Δημοκρατικών: όχι μόνο έχει Δημοκρατικό Κυβερνήτη αλλά και η Πολιτειακή της Βουλή ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς ενώ και οι δύο Γερουσιαστές που στέλνει στην Αμερικανική Γερουσία είναι Δημοκρατικοί και οι 5 από τους 8 βουλευτές που στέλνει στην Αμερικανική Βουλή είναι επίσης Δημοκρατικοί.

Αν κάτι πάει στραβά στον τρόπο που λειτουργεί ο νόμος, οι έλεγχοι και οι αστυνομικές αρχές, σε αυτή την πόλη και σε αυτή την Πολιτεία, οι ευθύνες βαρύνουν όσους κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια εκεί. Κι αυτοί είναι Δημοκρατικοί (και μάλιστα της «αριστερής πτέρυγας»)

Μπορεί οι Ρεπουμπλικανοί, γενικώς να είναι «ίδιοι και χειρότεροι», πάντως σε αυτές τις περιοχές, Δημοκρατικοί κυβερνούσαν, όχι Ρεπουμπλικανοί.

Η φυλετική βία των μαύρων εναντίον των λευκών

Πάμε τώρα στη «φυλετική βία»: Τα στοιχεία που σας παραθέτω αμέσως είναι τα πιο πρόσφατα οριστικοποιημένα από το 2018. (Τα «μη πλήρη» του 2019 είναι αντίστοιχα. Όπως παρόμοια είναι και τα συγκριτικά στοιχεία των προηγουμένων ετών μετά το 2011 που πρόλαβα να κοιτάξω – η πηγή είναι η πιο επίσημη και αδιαμφισβήτητη, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Source: Bureau of Justice, National Victimization Survey, 2018, (Table 12)

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Επεισόδια βίας με δράστες μαύρους κατά λευκών: 547.918

Επεισόδια βίας με δράστες λευκούς κατά μαύρων: 59.718

Επεισόδια βίας με δράστες μαύρους κατά Ισπανοφώνων:112.365

Επεισόδια βίας Ισπανοφώνων κατά μαύρων: 41.551

Επεισόδια βίας λευκών κατά Ισπανοφώνων: 207.104

Επεισόδια βίας Ισπανοφώνων κατά λευκών:355.299

Τα συμπεράσματα προφανή, έτσι;

Πιο «εύγλωττα» να μιλήσουν οι αριθμοί, δεν γίνεται…

Δεν ανήκω στην κατηγορία όσων μετράνε το έγκλημα με «φυλετικό πρόσημο». Κατά τη γνώμη μου όποιος διαπράττει έγκλημα είναι εγκληματίας, ανεξαρτήτως φυλετικής ή άλλης προέλευσης.

Πρόσχημα οι φυλετικές διακρίσεις

Αλλά ΑΝ κάποιοι επιμένουν να μετράνε και τα φυλετικά χαρακτηριστικά, εδώ έχουμε την καταγεγραμμένη βία των μαύρων σε βάρος όλων των υπολοίπων να υπερέχει καθαρά: 9 προς 1 έναντι των λευκών! Και 3 προς 1 έναντι των Ισπανοφώνων. Και η βία των Ισπανοφώνων έναντι των λευκών επίσης υπερέχει περίπου 5 προς 3!

Να δεχθούμε όσες κοινωνιολογίζουσες ερμηνείες θέλετε. Ότι οι μαύροι υπήρξαν ιστορικά θύματα μεγάλης και απάνθρωπης εκμετάλλευσης. Ότι έζησαν για γενιές σε γκέτο στερημένοι από ευκαιρίες και αυτό επηρέασε την συμπεριφορά τους. Ασφαλώς συνέβησαν όλα αυτά. Και έχουν τη βαρύτητά τους…

Αλλά εδώ και πάνω από σαράντα χρόνια, η πολιτική της χώρας άλλαξε. Το πρόγραμμα affirmative action δίνει συνέχεια ευκαιρίες σε άτομα που προέρχονται από μειονότητες – κυρίως μαύρους, αλλά και ισπανόφωνους – να βγουν από τα γκέτο, να σταδιοδρομήσουν σε επαγγέλματα, στην Πολιτική, στη Δικαιοσύνη, στις Επιστήμες, στα Πανεπιστήμια, παντού!

Υπήρξε ήδη μαύρος Πρόεδρος στις ΗΠΑ, υπήρξε αρχηγός ΓΕΕΘΑ μαύρος, υπήρξαν μαύροι Ανώτατοι δικαστικοί, ανεβαίνουν συνεχώς οι μαύροι εκλεγμένοι πολιτικοί. Εδώ και σχεδόν δύο γενιές υπάρχουν ευκαιρίες. Κάποιοι επιμένουν να «θυματοποιούν» τους μαύρους για να τους κρατάνε στα γκέτο, να τους εκμεταλλεύονται και να τους χειραγωγούν.

Να τους χρησιμοποιούν ως «εύφλεκτη ύλη» φυλετικού μίσους, για να εξυπηρετούν πολιτικές επιδιώξεις. Κι αυτοί είναι δυστυχώς και μαύροι και λευκοί! Και ιδιαίτερα «πολιτικώς ορθοί» τα τελευταία χρόνια…

Στο έλεος του Antifa

Ο μαύρος αστυνομικός που σκοτώθηκε προχθές από διαδηλωτές, προφανώς δεν έχει ψυχή;

Το πλήρωμα ενός αστυνομικού αυτοκινήτου που γαζώθηκε με σφαίρες – ένας λευκός και ένας μαύρος τραυματίστηκαν σοβαρά και δίνουν μάχη για τη ζωή τους – κι αυτοί ασφαλώς δεν έχουν ψυχή…

Οι μαύροι μικρο-ιδιοκτήτες σε διάφορες πολιτείες, που είδαν το βιός τους να καταστρέφεται και συνεπλάκησαν με τους διαδηλωτές, κι αυτοί δεν έχουν ψυχή, έτσι;

Και στην Ελλάδα κάποιοι ανόητοι φτάνουν στο σημείο να υπερασπίζονται μαζικά εγκλήματα αντεκδίκησης κατά της κοινωνίας από τυφλωμένο όχλο μπαχαλάκηδων, που δεν είναι καμία «αίσθηση κοινωνικής δικαιοσύνης»! Είναι ταπεινά κίνητρα λεηλασίας και τυφλό μίσος κατά πάντων. Ακόμα και κατά δικών τους. Αυτούς υποστηρίζουν τυφλωμένοι φανατικοί από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, που  νομίζουν ότι είναι και… «προοδευτικοί» από πάνω!

Και τώρα αποκαλύπτεται ότι πίσω τους υπάρχει η γνωστή φασίζουσα οργάνωση η Antifa! Γνωστή και σε μας εδώ, για τη συμμετοχή της σε αντίστοιχες εγκληματικές ενέργειες (μεταξύ των οποίων, φημολογείται και το έγκλημα εμπρησμού της Μαρφίν – αν και εκεί ήταν κι άλλοι μπλεγμένοι).

Την Antifa την κηρύσσουν παράνομη «τρομοκρατική οργάνωση» στις ΗΠΑ, όπως φαίνεται. Και πίσω από την κίνηση αυτή ΔΕΝ είναι μόνον ο Πρόεδρος Τράμπ, είναι και μεγάλο μέρος του ίδιου του Δημοκρατικού Κόμματος, που καταλαβαίνει ότι η κοινωνία στρέφεται πια μαζικά εναντίον του, αν δεν στηλιτεύσει τους υπαίτιους των εγκληματικών ενεργειών που σαρώνουν τη χώρα…

Κι όταν με το καλό θέσουν εκτός νόμου την Antifa στις ΗΠΑ, φυσικά θα ψάξουν επισήμως (και σε βάθος) ποιοι την χρηματοδοτούν.

Και θα τους βρουν! Οι Αμερικανοί μ’ αυτά δεν παίζουν!

Και μαζί θα βρουν και ποιους άλλους χρηματοδότησαν κατά καιρούς οι «γνωστοί άγνωστοι» χρηματοδότες της Antifa, για να κάνουν αντίστοιχα αλλού.

Πιθανότατα, λέω τώρα, ΚΑΙ στην Ελλάδα!

Κάποιοι αντί να επιχαίρουν με όσα γίνονται στις ΗΠΑ, μάλλον θα έπρεπε να είχαν χάσει τον ύπνο τους…

Η διαμαρτυρία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

ΥΓ. Κυκλοφόρησε χθες μια εκπληκτική αφίσα στο διαδίκτυο. Από την μία έχει τον Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ τον πρωταγωνιστή του αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα στις ΗΠΑ, επικεφαλής πορείας το 1965. Ήταν η θρυλική πορεία από την πόλη Σέλμα της Πολιτείας Αλαμπάμα, στην πρωτεύουσα της Πολιτείας, Μοντγκόμερι. Περιστοιχισμένος από σημαντικούς ανθρώπους καλοντυμένους, σοβαρούς, ο ίδιος χέρι-χέρι με τη σύζυγό του, κάποιοι κρατάνε αγκαλιά και τα παιδιά τους! Ήταν τότε που ο Αιδεσιμώτατος Κίνγκ έγραφε Ιστορία. Και η λεζάντα λέει: Αυτή είναι κοινωνική διαμαρτυρία! (This is a social protest) Δίπλα μια σύγχρονη εικόνα από τα έκτροπα των λεηλασιών και των εμπρησμών όπου διάφορα φρικιά καταστρέφουν ό,τι βρουν. Και η αντίστοιχη λεζάντα: Αυτό είναι έγκλημα! (Τhis is a Crime)

Μια εικόνα – δύο δίπλα-δίπλα, στην περίπτωσή μας – τα λέει όλα!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου