Αχαριστία ο Τσίπρας, χαμένη ευκαιρία ο Καμμένος

Ο Κώστας Δημ. Χρονόπουλος μιλά για την αχαριστία που δείχνει ο Αλέξης Τσίπρας στον αρχηγό των ΑΝΕΛ και την χαμένη ευκαιρία που είχε ο Πάνος Καμμένος με την συμφωνία Πρεσπών. Ενώ ζητά να δοθεί στην δημοσιότητα η επιστολή παραίτηση του Νίκου Κοτζιά. new deal

Μοίρασε το

Ο Κώστας Δημ. Χρονόπουλος μιλά για την αχαριστία που δείχνει ο Αλέξης Τσίπρας στον αρχηγό των ΑΝΕΛ και την χαμένη ευκαιρία που είχε ο Πάνος Καμμένος με την συμφωνία Πρεσπών. Ενώ ζητά να δοθεί στην δημοσιότητα η επιστολή παραίτηση του Νίκου Κοτζιά.


Προειδοποίησα έγκαιρα τους συγκυβερνώντες. Αν επιμείνουν στην συμπόρευση, με ταυτόχρονη αλληλουπονόμευση, τότε είναι βέβαιο πως θα συρρικνώσουν αμφότερα τα κόμματά τους. Ήδη οι πρώτες διασπαστικές / αποσχιστικές κινήσεις σημειώθηκαν. Όσοι παραμένουν, παραμένουν …διαφοροποιούμενοι. Θέμα χρόνου να σηκώσουν το δικό τους μπαϊράκι.

Κάποιοι / κάποιες ήδη άλλαξαν στρατόπεδο / κοινοβουλευτική ομάδα. Περισσότερο οι ΑΝΕΛ. Ο κος Αρχηγός τους υπερεκτίμησε τις δυνατότητές του. Πίστεψε πως θα κατόρθωνε το ακατόρθωτο. Να πατήσει σε πολλές βάρκες!… Φαίνεται (και από τις Δημοσκοπήσεις) πως μειώνεται επικίνδυνα η κοινοβουλευτική του δύναμη / ομάδα. Πιθανότατα – εκτός απροσδιόριστου απροόπτου – να μην μπορεί αύριο να μιλήσει (ως Αρχηγός κόμματος) στη Βουλή.

Σε θέματα όπως: Παιδεία, Θρησκεία, Σκοπιανό, προστασία του πολίτη κ.α συμβιβάστηκε, έστω … έμμεσα.

Η χαμένη ευκαιρία του Πάνου Καμμένου

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίσει (μετά την διακηρυχθείσα αποχώρηση των νυν συμμάχων /συγκυβερνώντων ΑΝΕΛ) από άλλους χώρους τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτικών ψήφων, και περάσει η επαίσχυντη συμφωνία πως άραγε θα αισθανθεί ο κος Πρόεδρος των ΑΝΕΛ; Υπερήφανος που επετέλεσε το πατριωτικό του καθήκον… ασυμβίβαστα; Είχε δύο ευκαιρίες ώστε να εμποδίσει την εξέλιξη των γεγονότων:

Όταν επρόκειτο να πάνε για υπογραφή στις Πρέσπες. Ισχυρίστηκε ότι θα την καταψηφίσει όταν θα έρθει στην ελληνική Βουλή! (κατόπιν εορτής!…). Μετά τις αποφάσεις των Σκοπιανών όμως δημιουργούνται τετελεσμένα. Δεσμευτικά και για τους επόμενους κυβερνήτες. Τώρα στηρίζουν την Κυβέρνηση (δεν αποχωρούν), αλλά …εμμένουν στη διαφωνία τους(;) Παράλογα πράγματα. Ήκιστα, κατανοητά, διόλου πιστευτά!

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι εξασφάλισε τις απαιτούμενες ψήφους. Συνεπώς δεν έχει πλέον ανάγκη τους ΑΝΕΛ. Τους αντιμετωπίζει περιφρονητικά, απαξιωτικά. Προκλητικά τους καλούν να ….κατέβουν από το τραίνο (!). “Θα προχωρήσουμε με … άλλους”(;).

Η αχαριστία του Τσίπρα και η λυκοφιλία με τον Καμμένο

Εδώ δεν ξενίζει μόνον η αφύσικη ανοχή των ΑΝΕΛ στην προσβολή του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και το μέγεθος της ωμής αγνωμοσύνης του τελευταίου. Το “μεγαλείο” της αχαριστίας και της λυκοφιλίας! Οι βαρύτατες και προσβλητικές καταγγελίες περί χρηματισμού από τον ακατανόμαστο κο Σόρος (ανάμεσα στον τέως Υπουργό Εξωτερικών και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, παρουσία του συνόλου των Υπουργών και του κου Πρωθυπουργού).

Άραγε θα μάθουμε τι είναι οι ταγοί μας: Αργυρώνητοι βαλκάνιοι, κοινοί συκοφάντες ή απλώς …βαρύκοοι; (Σ.Σ.: Κανείς από μερικές δεκάδες Υπουργών ούτε άκουσε, ούτε αντελήφθη τίποτα;)

Η συγκυβέρνηση διασύρεται

Η Συγκυβέρνηση διασύρεται ανεπίτρεπτα. Οφείλει ο ίδιος ο κος Πρωθυπουργός να ξεκαθαρίσει τι συνέβη. Να δώσει στην δημοσιότητα τα πρακτικά, καθώς και την επιστολή του τ. Υπουργού του. Αλλά και εκείνος – αν δεν το πράξει ο παραλήπτης – να δώσει την επιστολή του στην δημοσιότητα. (Διαφορετικά θα μπορούσε να μην αναφέρει ότι έστειλε επιστολή).

Σε κάθε περίπτωση, οι δύο υψηλά ιστάμενοι αξιωματούχοι οφείλουν να γνωρίζουν ότι οι επιστολές αυτές δεν αποτελούν προσωπικά δεδομένα, αλλά κείμενα εθνικής σημασίας. Δεν γίνεται να παίζουν (παιδιάστικα) τις …κουμπάρες! Αν φυσικά θέλουν να τους πάρουμε στα σοβαρά.

Υ.Γ. Επιστολή και Πρακτικά στην δημοσιότητα άμεσα!!!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου